به گزارش ایرنا، این حجم از پلوتونیم ارسالی می تواند به ژاپن امكان ساخت دستكم 50 بمب اتمی را بدهد و این مسئله مدتها است كه به یك معضل برای این كشور و متحدش آمریكا كه ادعای محدودسازی تولید پلوتونیوم در سطح جهان را دارد، تبدیل شده است.
پلوتونیوم جداسازی شده، پلوتونیومی است كه از سوخت مصرف شده جدا شده و مناسب برای ساخت سلاح هستهای است.
با این حال توكیو خاطرنشان كرده است كه بر اساس توافق هسته ای صورت گرفته، آمریكا در قبال این پلوتونیم ارسالی موادی را كه برای تحقیقات لازم است در اختیار توكیو قرار خواهد داد.
برنامه انباشت پلوتونیم و محل آن را فرانسه، آمریكا و انگلیس تعیین كرده اند و هر سه كشور می گویند كه ژاپن بارها اعلام كرده قادر به ساخت بمب اتمی است اگرچه تاكنون به دنبال چنین گزینه ای نبوده است.
این تصمیم در پی نشست امنیت هسته ای اخیر در هلند میان مقامات كشورهای یاد شده اتخاذ شده است.
خبرگزاری كیودو در گزارشی آورده است كه 331 كیلوگرم پلوتونیم غنی شده با خلوص بالا فروردین ماه سال آینده با كشتی به كارولینای شمالی فرستاده خواهد شد.
این همان مقداری پلوتونیومی است كه پیشتر از سوی رسانه ها اعلام شده بود آمریكا در دوران جنگ سرد در اختیار ژاپن قرار داده است. واشنگتن ادعا می كند از سال 2010 میلادی تاكنون برای بازپس گرفتن این ماده در تلاش است.
قرار است این اقدام تا پیش از برگزاری اجلاس سران هسته ای در واشنگتن صورت گیرد و این نشان می دهد كه هر دو كشور توافقاتی در باره جلوگیری از توسعه سلاح های هسته ای در این منطقه داشته اند.
ژاپنی ها در سال 1993 میلادی مقادیری از سوخت هسته ای را از فرانسه به كشورشان آوردند تا برای آزمایش های هسته ای راكتور از آن استفاده كنند.
از آن زمان به بعد این معامله هسته ای میان ژاپن و آمریكا یكی از بزرگترین فعالیت های این كشور در این عرصه به حساب می آید.
نشریه «ژاپن تودی» گزارش كرده است كه همه اقدامات لازم برای این برنامه در جریان است و دولت ژاپن هم آن را تایید كرده است.
گزارش به نقل از دولتمردان ژاپنی یادآور شده است كه به دلایل امنیتی نمی توانند مسیر و زمان دقیق ارسال محموله را اعلام كنند.
محموله ای را كه قرار است به آمریكا فرستاده شود ژاپن در موسسه تحقیقات هسته ای شمال شرق توكیو ذخیره كرده است.
تولید پلوتونیوم در ژاپن از دهه 70 میلادی آغاز شد. در اواخر دهه 90 میلادی ژاپن طرحی را برای كاهش ذخائر پلوتونیوم خود مطرح كرد. این برنامه شامل استفاده از تركیبی از پلوتونیوم و اورانیوم برای استفاده در راكتورها به عنوان سوخت هستهای بود و ژاپن اعلام كرد كه قصد دارد تا سال 2015، شانزده تا هجده راكتور هستهای كه از این تركیب به عنوان سوخت استفاده میكنند را در اختیار داشته باشد.
ژاپن تنها كشوری است كه مورد حمله هسته ای قرار گرفته اما از سال 1967 میلادی، سیاستی را تنظیم كرده است كه به این كشور اجازه ساخت بمب اتمی نمی دهد.
بمباران اتمی شهرهای هیروشیما و ناكازاكی ژاپن در روزهای پایانی جنگ جهانی دوم توسط آمریكا باعث مرگ بیش از 210 هزار نفر شد.
این كشور در سال های گذشته به دلیل داشتن این حجم بالای مواد هسته ای مورد انتقاد شدید قرار گرفته و چین یكی از بزرگترین منتقدان توكیو بوده است.
آساق**231**1597
پكن - ایرنا - ژاپن اعلام كرد كه بر اساس توافق صورت گرفته با آمریكا، 331 كیلوگرم پلوتونیم غنی شده خود را كه به یك موضوع جنجال برانگیز در این كشور تبدیل شده، به آمریكا ارسال میكند.