به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، اين سيستم كه 'غلامرضا محجوب' ايده پرداز آن است، امروز در فستيوال نوآوري هاي صنعت لوازم خانگي در نمايشگاه بين المللي تهران ارائه شد.
'امير شعباني' از اعضاي گروه ساخت اين سيستم در گفت و گو با ايرنا، با اشاره به اهميت روش پخت مواد غذايي در حفظ سلامتي، بخار پز كردن را بهترين روش دانست و گفت: موضوع نوآوري ما در اصل بخارپز كردن مواد غذايي و يا تجهيز اجاق گازهاي خانگي به سيستم بخار پز است.
وي ويژگي هاي استفاده از اين بخارپز را استفاده آسان، مقرون به صرفه بودن، پخت مطلوب، در دسترس بودن، كارايي بيشتر نسبت به بخارپزهاي قبلي، اشغال فضاي كمتر، ايمني و كارايي بالا عنوان كرد و ياد آور شد: اين محصول تاييديه هاي اختراع را اعم از گواهي ثبت اختراع و گواهي نامه توانمندي فناورانه كسب كرده است.
شعباني ادامه داد: طراحي اين اجاق گاز به دو بخش تقسيم مي شود كه شامل تغيير ساختار اجاق گاز براي مطابقت با اين محضول و طراحي ظروف مختص انجام اين كار است. براي خارج شدن گاز و بخار نيز سيستم تهويه در نظر گرفته شده است.
سيستم بخارپز قابل نصب روي انواع اجاق گاز در فستيوال نوآوري هاي صنعت لوازم خانگي بازار دارايي فكري به عنوان يكي از هفت ايده نوآورانه براي جذب سرمايه گذار معرفي شد.
طراحي و ساخت اين بخارپز و همچنين تلفيق چنين محصولي با اجاق گاز براي اولين بار انجام گرفته است. ظروف بخارپز در اندازه ها و شكل هاي متفاوتي بسته به نوع مواد غذايي مورد استفاده (مرغ، ماهي، سبزيجات و ...) طراحي شده اند و پوشش سطح اين ظروف از نوع لعاب است كه از نظر كيفيت و همچنين استانداردهاي بهداشتي مورد تاييد مي باشد. شكل ظروف به گونه اي طراحي شده است كه قسمت زيرين آن داراي برجستگي هايي جهت تجمع آب و روغن است و اين قسمت حجم معيني براي ريختن آب دارد. بالاتر از اين قسمت، برجستگي جهت قرار گيري سيني مخصوص مواد غذايي طراحي شده است.
پايه نگهدارنده اين ظروف اختصاصا جهت قرار گرفتن سيني ها طراحي شده است،
علمي**1311**2017
تهران– ايرنا– گروهي از نوآوران ايراني سيستم بخارپز قابل نصب روي انواع اجاق گاز ارائه كردند كه در عين حفظ امكانات يك اجاق گاز معمولي، قابليت بخارپز كردن مواد غذايي را نيز دارد.