۲۲ دی ۱۳۹۴، ۱۳:۰۹
کد خبر: 81917615
T T
۰ نفر
جرم قديمي ترين خوشه كهكشاني 500 تريليون برابر خورشيد است

تهران - ايرنا - محققان دانشگاه ميسوري واقع در كانزاس، بزرگترين خوشه كهكشاني در دوره ابتدايي تاريخ جهان را با استفاده از تلسكوپ فضايي چاندرا بررسي كردند و جرم آن را معادل 500 تريليون برابر خورشيد ارزيابي كردند.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از ناسا، اين خوشه كهكشاني كه IDCS 1426 نام دارد، در فاصله 10 ميليارد سال نوري از زمين قرار گرفته است. فاصله اين خوشه كهكشاني از زمين به قدري زياد است كه به گفته محققان نوري كه اكنون به ما مي رسد، زماني از آن گسيل شده است كه جهان، يك چهارم عمر كنوني را داشت.
در بين تمام ساختارهاي فضايي مربوط به 4 ميليارد سال ابتداي شكل گيري جهان كه تا كنون مورد بررسي قرار گرفته است، خوشه كهكشاني IDCS 1426 بيشترين جرم را داشته است.
خوشه هاي كهكشاني مانند IDCS 1426 بزرگترين اجسام موجود در جهان هستند. اين اجسام متشكل از صدها يا هزاران كهكشان مستقل هستند كه به دليل وجود جاذبه در كنار هم قرار گرفته اند.
خوشه كهكشاني IDCS 1426 اولين بار در سال 2012 ميلادي توسط تلسكوپ فضايي Spitzar متعلق به ناسا شناسايي شد.
بر اساس تحقيقات مشخص شد 90 درصد از جرم IDCS 1426 را ماده تاريك تشكيل داده است. هسته اين خوشه كهكشاني نسبتا سرد است؛ اما ساير بخش هاي آن حاوي گازهاي بسيار داغ هستند، به همين علت محققان معتقدند اين خوشه كهكشاني به سرعت شكل گرفته است. با توجه به اين كه ميزان گازهاي سنگين تر از هيدروژن و هليوم در IDCS 1426 به طور نامتعارفي پايين است، به نظر مي رسد اين خوشه كهكشاني هنوز در حال طي فرآيند غني سازي گازهاي داغ با استفاده از اين عناصر است.
گزارش كامل اين تحقيقات در سايت arXiv.org منتشر شده و قرار است در نشريه The Astrophysical Journal به چاپ برسد.
علمي (6) ** 9259**1440
۰ نفر