به گزارش ایرنا، در همین راستا قرار است، نمایندگان مجلس محلی در منطقه خودمختار «سین كیانگ» در شمال غرب چین بزودی كار تدوین پیش نویسی را آغاز می كنند كه هدف آن زمینه سازی قانونی برای مقابله با افراط گرایی عنوان شده است.
این در شرایطی است كه بسیاری از كشورهای غربی چین را متهم كرده اند برای قانونی كردن مقابله با فعالیت های عادی مذهبی در این كشور تلاش می كند و بعضا خشونت های زیادی در این مورد نشان داده است.
دولت پكن بارها این اتهامات را رد كرده و تاكید دارد كه برای مبارزه با افراط گرایانی كه دست به اقدامات خشونت آمیز در لوای مذهب می زنند، ابزار حقوقی لازم است.
این نخستین بار در چین است كه نمایندگان كنگره این كشور در پی تصویب قانونی هستند كه مربوط به مبارزه با افراط گرایی است.
تارنمای «چاینا ارگ» از قول «نعیم یاسین» رئیس كنگره محلی استان «سین كیانگ» آورده است كه تصویب این قانون برای مبارزه با تروریسم از هر نظر لازم است.
وی افزود كه لایحه مذكور دو بخش مبارزه با تروریست ها و افراط گرایی مذهبی را مورد توجه قرار داده است و زیربنای مطلوبی برای جلوگیری از حملات تروریستی در منطقه ایجاد خواهد كرد.
وی گفت كه كار پیش نویس یك لایحه حقوقی در باره مبارزه با فعالیت های تروریستی و اتخاذ تدابیر مقابله جویانه با این پدیده مختص منطقه «سین كیانگ» از مدتی پیش آغاز شده است.
این در شرایطی است كه ششم دی ماه جاری نیز نمایندگان كنگره ملی خلق چین در راستای جدیدترین اقدامات خود جهت مقابله با فعالیت های تروریستی و همچنین كمك به تقویت امنیت جهانی، اولین قانون «ضد تروریسم» كشور را تصویب كرده بودند.
دولت محلی «سین كیانگ» روز دوشنبه این هفته در بیانیه ای خاطرنشان كرد كه مبارزه با تروریست ها در سال جاری میلادی در این منطقه تشدید خواهد شد.
كنگره محلی سین كیانگ چین (مجلس محلی) همچنین در راستای مبارزه با فعالیت های افراطی و تروریستی در منطقه، سال گذشته میلادی قانونی تصویب كرد كه براساس آن هیچ فردی مجاز به استفاده از روبنده نیست و صورت افراد در ملاء عام باید به خوبی قابل شناسایی باشد.
منطقه خودمختار «سینكیانگ» عمدتاً یك منطقه مسلمان نشین است كه قومیت اصلی آن را «اویغورها» تشكیل می دهند كه زبان آنها شبیه زبان تركی است. آمارها حاكی است نزدیك به 9 میلیون نفر اویغور در سینكیانگ سكونت دارند.
دولت چین اعتقاد دارد گروه های جدایی طلب در سین كیانگ در پی تاسیس دولت مستقلی تحت عنوان تركستان شرقی هستند.
این منطقه طی سه سال اخیر شاهد درگیری و انجام فعالیت های خرابكارانه توسط گروههای افراطی بود كه صدها تن را به كشتن داده است. دولت چین به همین خاطر از سال گذشته میلادی عملیات وسیعی را بر ضد گروه استقلال طلب تركستان شرقی آغاز كرده و تعداد قابل توجهی از اعضای این گروه را دستگیر كرده است.
پكن معتقد است، جنبش تركستان شرقی نه تنها در داخل چین دست به اقدامات تروریستی زده و تاثیرات منفی بر امنیت ملی و ثبات اجتماعی گذاشته، بلكه با تروریست های بین المللی همكاری كرده و امنیت و ثبات منطقه و جهان را تهدید می كند.
آساق**231**1597
پكن - ایرنا - پس از تصویب قانون ضد تروریسم در چین، نمایندگان این كشور تلاش دارند یك لایحه قانونی برای مقابله با آنچه افراط گرایی مذهبی در شمال غرب كشور خوانده شده، به تصویب برسانند.