به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، مولكولهای microRNA پس از آزاد شدن، سلولهای اطراف خود را برای فعالسازی مكانیزم بازسازی استخوان تحریك میكنند. این شیوه در مقایسه با روشهای متداول، دارای چند مزیت است؛ اول این كه نانوكپسولهای حامل microRNA به آرامی تجزیه میشوند و بدین ترتیب مولكولهای مذكور در یك بازه زمانی حدودا یك ماهه در محل آسیب دیدگی آزاد میشوند. دوم این كه در شیوه موردبحث به جای استفاده از عوامل خارجی، از سلولهای بدن بیمار برای بازسازی آسیبدیدگی استفاده میشود.
نكته مهم این است كه استخوانها تمام مواد لازم برای بازسازی خود را در اختیار دارند؛ اما فرآیند ترمیم و بازسازی همواره به طور مطلوب انجام نمیشود و این تاخیر میتواند به جراحتهای طولانی، پوسیدگی دندان یا پوكی استخوان منتهی شود. اما محققان امیدوارند با استفاده از microRNA برای مدیریت ترمیم آسیب، فرآیند بازسازی استخوان با سرعت و به درستی انجام شود.
با وجود این كه شیوه موردبحث تنها روی موشها آزمایش شده است، محققان امیدوارند همین رویكرد در انسانها نیز قابل استفاده باشد.
تولید و رشد دادن بافت استخوان با كیفیت بالا برای كاربردهای خاص، همچنان یك چالش مهم علم پزشكی است كه محققان سراسر دنیا به دنبال راهكار مناسبی برای آن هستند. گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
تهران - ایرنا - محققان دانشگاه میشیگان به تازگی راهكاری یافتند كه با استفاده از نانوكپسولهای پلیمری، مولكولهای microRNA را به محل آسیب دیدگی استخوان برسانند تا فرآیند درمان با كمترین عارضه جانبی تسریع شود.