حجت الاسلام علی محمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران تاكید كرد: این نهاد كار بررسی صلاحیت نامزدها را طبق قانون انجام می دهد و عملا به توصیه كسی توجه ندارد.
وی در همین حال تصریح كرد: تاكنون توصیه ای از هیچ رده ای از هیات های اجرایی و نظارت به این نهاد نشده است.
وی به تعدد نامزدها در استان (ثبت نام 102نفر) برای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در هفتم اسفند 94، اشاره كرد و گفت: تعدد داوطلبان برای اعلام نامزدی مجلس از یك جهت خوب است كه نامزدها با احساس مسئولیت و وظیفه شناسی ثبت نام كردند و از جهت دیگر از میان داوطلبان در چهار حوزه انتخابیه خراسان جنوبی تنها چهار نفر پس از انتخاب توسط مردم راهی مجلس خواهند شد.
رئیس هیات نظارت بر انتخابات استان اظهار كرد: مردم توجه دارند، افرادی را كه شورای نگهبان تایید كرد، كف است، این افراد می توانند وارد رقابت های انتخاباتی شوند و مردم هم با در نظر گرفتن معیار نامزد اصلح فرد مورد نظرشان را انتخاب كنند.
وی یادآور شد: با تمام این وجود شمار افراد شاخص در هر حوزه انتخابیه محدود است و پس از اعلام صلاحیت افراد و آغاز رقابت های انتخاباتی مردم می توانند با مطالعه برنامه نامزدها و در نظر گرفتن معیار نامزد اصلح از میان چهره های شاخص نامزد مورد نظر را انتخاب كنند.
وی بیان كرد: با توجه به معیار انتخاب برای نامزد اصلح و نیز محدود بودن نامزدهای شاخص در هر حوزه پیش بینی ها حاكی است، نامزد پیروز هر حوزه انتخابیه در مرحله نخست مشخص و انتخابات به مرحله دوم كشیده نخواهد شد.
محمدی تاكید كرد: مردم و نامزدها توجه خواهند كرد در صورت دو مرحله ای شدن انتخابات ، برگزاری مرحله دوم هزینه هایی را به خزانه دولت تحمیل می كند كه ان شاء الله در همان مرحله نخست تكلیف انتخابات مشخص خواهد شد.
رئیس هیات نظارت بر انتخابات خراسان جنوبی ادامه داد: امروز(شنبه) آخرین روز بررسی صلاحیت نامزدها در هیات نظارت است و اسامی افراد مورد صلاحیت ساعت 24 روزشنبه به فرمانداری هر حوزه انتخابیه اعلام می شود.
این مسئول بیان كرد: كسانی كه صلاحیت آنها در این مرحله احراز یا تایید نشده باشد، می توانند همراه اسناد و مدارك لازم از فردا برابر 27دی ماه به مدت سه روز شكایت خود را با مراجعه به هیات نظارت مستقر در فرمانداری بیرجند ارائه كنند.
به گفته محمدی شكایت افراد طبق فرم خاص تنظیم و شكایت های عادی پذیرفته نخواهد شد، این فرم با مراجعه فرد در اختیارش گذاشته می شود یا تنها با وكالت رسمی كه در این رابطه تنظیم شده باشد، توسط وكیل او تنظیم خواهد شد.
وی یادآور شد: هیات نظارت در پایان هر روز مدارك شكایت ها را به هیات نظارت مركزی و شورای نگبهان ارسال می كند.
وی مدت زمان بررسی شكایت را 20 روز ذكر كرد و گفت: افرادی كه در تهران حضور دارند می توانند به هیات نظارت مركزی كه در ورزشگاه تختی مستقر است، مراجعه كنند و
شكایت افراد با دقت بررسی می شود، اگر به جا بود شورای نگهبان تجدید نظر و فرد را تایید می كند.
وی یادآور شد: اگر دلایل كافی نبود ممكن است هیات نظارت مركزی نظر هیات نظارت استان را تایید كند.
محمدی حاضر به ارائه آماری از تعداد افراد رد صلاحیت شده یا عدم احراز نشد و افزود: فهرست نهایی از تهران هنوز به دست ما نرسیده ممكن است تعداد ی تایید نشوند یا صلاحیت آنها احراز نشده باشد.
وی در ادامه در مورد شمار افرادی كه صلاحیت آنها احراز نشده است، گفت: تعداد آنها بسیار اندك است تا فهرست نهایی به دست ما نرسد نمی توانیم آماری ارائه دهیم.
وی در مورد مفهوم عدم احراز و عدم صلاحیت داوطلبان گفت: افرادی كه خود را داوطلب می كنند باید التزام عملی آنها نسبت به احكام اسلامی و قانون اساسی و ... كه قانون آمده است، محرز شود.
وی بیان كرد: ممكن است التزام عملی فرد به قانون اساسی ثابت نشود یا پاسخ مراجع چهارگانه در موردی وی منفی باشد یا مشخص شود ضعف هایی دارد، چنین فردی صلاحیت وی تایید نخواهد شد.
رئیس هیات نظارت بر انتخابات خراسان جنوبی تاكید كرد: اگر صلاحیت فردی محرز نشد، خدای ناكرده به این مفهوم نیست، فرد مجرم است بلكه ماهیت این فرد چه مثبت یا منفی احراز نشد.
وی ادامه داد: افرادی كه عدم احراز آنها اعلام می شود عملكردشان چندان مشخص نیست كسی كه وارد رقابت های انتخاباتی شد باید بپذیرد، روزی ممكن است رد صلاحیت شود.
وی بیان كرد: یا افرادی نسبت به عملكرد خود اطلاع كافی دارند، می دانند مشكل دارند، لذا از ادامه رقابت ها انصراف می دهند و كنار می روند.
به گفته این مسئول از 102 نامزد مجلس شورای اسلامی تاكنون چهار نفر از سه حوزه اصلی بیرجند، قاینات و فردوس انصراف خود را اعلام كرده اند.
وی در مورد نامزدهای مجلس خبرگان رهبری هم گفت: یكی از شرایط آنها درجه اجتهاد است كه داوطلب مجتهد باشد این مساله را فقهای شورای نگهبان تشخیص می دهند.
محمدی اضافه كرد: افراد كه در آزمون شورای نگهبان كه 15شهریور و 15دی ماه امسال برگزار شد، پذیرفته شدند، در مصاحبه شفاهی نیز شركت می كنند.
وی ادامه داد: به تبلیغات زود هنگام انتخاباتی، شكایتها و تخلف انتخاباتی توسط ستاد پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی در مركز استان و شهرستان بررسی و تذكر لازم داده می شود.
وی یادآور شد: حتی در چنین مواردی افرادی به ما هم مراجعه كنند، آنها را برای طرح شكایت به ستاد یاد شده راهنمایی می كنیم.
وی بیان كرد: پس از اعلام رسمی اسامی نامزدها برای تبلیغات، داوطلبان برای مجلس خبرگان رهبری 14روز و مجلس شورای اسلامی هفت روز فرصت تبلیغات دارند.
وی در همین حال تصریح كرد: تبلیغات انتخاباتی در فضای مجازی از سوی هركس باشد ممنوع و باید تعطیل شود.
جمعیت خراسان جنوبی بر اساس سرشماری سال 1390، 765هزار نفر است . این استان دارای چهار كرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی و یك نماینده در مجلس خبرگان رهبری دارد.
2047/
بیرجند- ایرنا- رئیس هیات نظارت بر انتخابات خراسان جنوبی گفت: هیات نظارت و شورای نگهبان از نهادهای مستقل، غیرقابل نفوذ و توصیه پذیر نیستند .