به گزارش روزيكشنبه ايرنا از روابط عمومي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان تهران قاسم حقاني افزود: نقش مردم در توسعه، احياء و حفاظت از عرصه هاي منابع طبيعي راهكار مناسبي براي كاهش تخريب سرزمين است.
وي گفت: حفاظت مشاركتي در عرصه منابع طبيعي كه با همكاري افراد حقيقي و حقوقي انجام مي شود ضمن توانمند سازي و تقويت معيشت جامعه هدف، عمليات احيائي، اصلاحي و حفاظتي را نيز در اين محدوده طبيعي مهيا مي كند.
حقاني با اشاره به اين كه تمامي عرصه هايي كه با رويكرد حفاظت مشاركتي و بهره برداري اصولي در اختيار بهره برداران قرار مي گيرد با رعايت ضوابط قانوني و نظارت كامل انجام مي شود گفت: عرصه هايي كه قابليت زادآوري طبيعي را دارا باشند عمليات قرق براي آنها انجام مي شود و عرصه هايي كه به دليل چراي بيش از حد و تخريب هاي طبيعي پتانسيل خود را از دست داده و شامل تخريب سرزمين شده اند با اقدام احيائي و اصلاحي و در قالب پروژه هاي بيولوژيكي (كپه كاري، بوته كاري، بذركاري و ... ) شرايط براي بازگشت به حالت اول و ايجاد پوشش گياهي مناسب فراهم مي شود.
معاون فني اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان تهران اجراي طرح هاي مرتعداري را اقدامي متناسب در راستاي حفاظت مشاركتي دانست و تصريح كرد: از وسعت 919 هزار هكتار مراتع استان تهران حدود 400 هزار هكتار آن زيرپوشش طرح هاي مرتعداري قرار دارد كه مجريان و بهره برداران طبق قوانين و دستورالعمل هاي اجرائي مرتبط ضمن بهره برداري اصولي از مراتع و تقويت معيشت خود، پروژه هاي احيائي، اصلاحي و حفاظتي را انجام مي دهند.
وي با بيان اين كه اجراي پروژه هاي احيائي در اراضي بياباني از ديگر اقدامات حفاظت مشاركتي است خاطرنشان كرد: حدود 20 هزار هكتار از اراضي بياباني استان تهران با مشاركت مردم زيرپوشش عمليات احيائي قرار گرفته كه ضمن جلوگيري از پيشروي بيابان و بيابان زدايي موجبات ادامه زندگي و جلوگيري از مهاجرت جوامع محلي را در پي داشته است.
تهرام/1699/1831
تهران - ايرنا - معاون فني اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان تهران گفت: حفظ منابع طبيعي بدون مشاركت مردم و بدون در نظر گرفتن نياز آنان در بهره برداري اصولي از منابع طبيعي امكان پذير نيست.