به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی ایرنا، شهیندخت مولاوردی روز دوشنبه در دیدار با مانیكا گاندی وزیر توسعه امور زنان و كودكان هند، با اشاره به اشتراكات تاریخی، فرهنگی و تمدنی ایران و هند، خواستار همكاری بیشتر دو كشور در زمینه توانمندسازی زنان و دختران شد.
وی همچنین حقوق بشر بویژه حقوق زنان و كودكان را بستر مناسبی برای گفت وگو و تبادل تجربیات میان دو كشور دانست و بر آمادگی ایران برای مبادله هیات هایی در سطوح مختلف در این زمینه تاكید كرد.
مولاوردی همچنین گفت: علاقه مندی متقابل دو ملت با توجه به پیوندهای تمدنی، تاریخی و فرهنگی است و این عوامل سرمایه ای بزرگ برای دو كشور محسوب می شود و می توانند براساس آن روابط موثر و رو به رشدی را بنیان گذارند.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به جایگاه هند به عنوان قدرتی نوظهور و تاثیرگذار در تحولات منطقه ای و جهانی، روابط دو كشور را با اهمیت و رو به رشد توصیف كرد.
مولاوردی تصریح كرد: جمهوری اسلامی ایران در سه دهه گذشته همواره بطور مستمر برای ارتقای وضعیت معیشتی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی زنان و دختران و دسترسی عادلانه آنان به موقعیت های برابر با مردان تلاش كرده و در همین راستا از تقویت تعاملات بین المللی و همكاری با سایر كشورها استقبال می كند.
وی به حضور پررنگ تشكل های مردم نهاد در حوزه زنان در ایران اشاره كرد و افزود: بخشی از جامعه مدنی ایران در قالب این تشكل ها و سازمان های مردم نهاد در حوزه حقوق زنان و كودكان فعالیت می كنند و از برقراری ارتباط و تعامل میان این نهادها و تشكل های مشابه آنها در هند به عنوان بزرگترین دمكراسی جهان استقبال می كنیم.
وزیر توسعه امور زنان و كودكان هند نیز در این دیدار با اشاره به جایگاه ویژه ایرانیان در میان مردم شبه قاره هند گفت: پدر بزرگ پسرم فارس زبان بود و زبان و ادبیات فارسی و آثار شاعران بزرگی همچون شاهنامه فردوسی در میان مردم هند از جایگاه ویژه و ارزشمندی برخوردار است.
مانیكا گاندی با اشاره به سابقه 18 ماهه مسوولیت دولت مركزی جدید هند افزود:
وزارت توسعه امور زنان و كودكان هند با روی كار آمدن دولت مركزی جدید در هند و تاكید نخست وزیر به عنوان بیست ودومین وزارتخانه در هند با هدف توجه بیشتر به نهاد خانواده و توانمندسازی زنان و خانواده ایجاد شده است.
وی با اشاره به باورهای فرهنگی میان برخی ساكنان شبه قاره هند كه هنوز هم مادرانی را كه فرزند دختر داشته باشند وادار به سقط جنین می كنند، گفت: این اقدامات باعث شده تا در برخی شهرهای هند به ازای هر یكهزار مرد حدود 850 زن وجود داشته باشد و اصلاح این وضعیت و فرهنگ سازی در این زمینه از جمله برنامه های این وزارتخانه است.
وزیر توسعه امور زنان و كودكان هند همچنین در توصیف وضعیت كودكان در این كشور گفت: حدود نیمی از كودكان در هند دچار نوعی از سوء تغذیه هستند كه مهار و پایان بخشیدن به این وضعیت از جمله اهداف و برنامه های در دست اجرای این وزارتخانه جدیدالتاسیس و دولت هند است.
وی با اشاره به اهمیت توجه به اشتغال زنان در منزل، به اختصاص تسهیلات از سوی دولت هند برای زنان كارآفرین اشاره كرد و گفت: همچنین دولت برای مادران مرخصی پس از زایمان هفت ماهه برای مراقبت از نوزادان را در قوانین استخدامی پیش بینی كرده است.
وزیر توسعه امور زنان و خانواده هند به زنان سرپرست خانوار در كشور نیز اشاره كرد و افزود: دولت در تلاش است تا معافیت های مالیاتی ویژه ای برای این قبیل زنان در كشور پیش بینی كند تا از این طریق بتواند جایگاه زنان سرپرست خانوار را در جامعه ارتقا دهد.
مانیكا گاندی همچنین در پاسخ به پیشنهاد معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده مبنی بر بهره مندی از توانایی های هند در حوزه «آی تی» و «آی سی تی» و مبادله هیات های همكاری در امور زنان و كودكان گفت: هند برای همكاری در این زمینه ها و انتقال تجربیات آمادگی دارد.
دیدار شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده و مونیكا گاندی وزیر توسعه امور زنان و كودكان هند در ساختمان معاونت رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده برگزار شد.
اجتمام ** 1370 ** 1071
مولاوردی در یدار با وزیر توسعه امور زنان وكودكان هند عنوان كرد:
حقوق زنان و كودكان بستر مناسبی برای گفت وگو میان ایران و هند است
۲۸ دی ۱۳۹۴، ۱۷:۲۵
کد خبر:
81925993
تهران - ایرنا - معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، مباحث حقوق بشر بویژه حقوق زنان و كودكان را بستر مناسبی برای گفت وگو و تبادل نظر میان جمهوری اسلامی ایران و هند عنوان كرد.