دكتر يحيي ميرزاده روز يكشنبه درگفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: مرحله اول اين طرح همزمان با ساير استان هاي جنوبي كشور ،از 26 ديماه آغاز شد و تا سوم بهمن ماه ادامه داشت.
وي افزود: واكسيناسيون اين تعداد كودك با مشاركت بيش از سه هزار نفر از نيروها و رابطان بهداشت در دو نوبت صبح و عصر با مراجعه به منازل انجام شد.
وي با اشاره به اجراي اين طرح در دو مرحله كه با خوراندن قطره خوراكي فلج اطفال انجام شد، خاطرنشان كرد: مرحله دوم اين طرح از24 تا 27 بهمن اجرايي مي شود.
دكتر ميرزاده خاطرنشان كرد: براساس برنامه ريزي هاي انجام شده، كودكان ساكن در مناطق دشوارگذر (صعب العبور )هرمزگان نيز تحت پوشش واكسيناسيون فلج اطفال قرار گرفتند.
اين مقام مسئول تصريح كرد: در حال حاضر بيماري فلج اطفال در كشور ريشه كن شده اما به دليل همسايگي ايران با دو كشور افغانستان و پاكستان كه موارد فلج اطفال در آنها وجود دارد و با توجه به تردد مهاجران خارجي و كارگران فصلي اين كشورها به ايران، طرح واكسيناسيون فلج اطفال با جديت در كشور اجرا مي شود.
ميرزاده تصريح كرد: اجراي اين طرح در هرمزگان كه شاهد ورود اتباع بيگانه از كشورهاي مذكور در فصول مختلف سال به ويژه نيمه دوم سال مي باشد، از اهميت برخوردار بوده و لازم است كه شهروندان همكاري خوبي با ماموران اجراي آن داشته باشند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان از خانواده هايي كه به هنگام مراجعه ماموران بهداشتي در منزل حضور نداشتند، خواست به همراه كودكان زير پنج سال خود، به مراكز بهداشتي منطقه سكونت مراجعه كنند.
سازمان بهداشت جهاني در چهل و يكمين اجلاس خود در ژنو ريشه كني بيماري فلج اطفال را به تصويب رساند و تمام كشورها را موظف كرد تا سال 2000 اين ويروس را ريشه كن نمايند.
اين مصوبه موجب شد در سال 2001 فقط در سه كشور افغانستان و پاكستان و نيجريه اين بيماري را گزارش دهند و در 125 كشور اين بيماري به طور كامل حذف شد.
در حال حاضر بيماري در سه كشور پاكستان، افغانستان و نيجريه بومي است و در سال 2013 افزون بر كشورهاي يادشده در كشورهاي سومالي، اتيوپي، كامرون، كنيا و سوريه نيز گزارش شده است.
از سال 2001 موارد قطعي فلج اطفال در ايران مشاهده نشده ولي به دليل اينكه ايران در مجاورت دو كشور با شيوع بالاي موارد فلج اطفال (افغانستان و پاكستان) قرار دارد، به علت تردد مهاجران و اتباع اين كشورها ،عمليات ايمن سازي تكميلي در 40 شهرستان مرزي و پرخطر كشور كه شامل دانشگاه هاي علوم پزشكي سيستان و بلوچستان – زابل – جيرفت – كرمان – هرمزگان –خراسان جنوبي مي باشد در دو مرحله به فاصله چهار تا شش هفته در دي و بهمن ماه هر ساله اجرا مي شود.
بيماري فلج اطفال بيشتر كودكان زير 15 سال را مبتلا مي نمايد و سيستم عصبي نخاعي فرد مبتلا را مختل و تا پايان عمر فلج مي كند.
سال گذشته بيش از 196 هزار كودك زير پنج سال در هرمزگان تحت پوشش طرح واكسيناسيون فلج اطفال قرار گرفتند.ك/3
7198/2094
بندرعباس- ايرنا- معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان گفت: در مرحله اول واكسيناسيون فلج اطفال، 213 هزارو 328 كودك زير پنج سال در استان تحت پوشش قرار گرفتند.