به گزارش ايرنا، هزاران نفر از جمله «پراناب موكرجي»، رييس جمهوري، «نارندرا مودي » نخست وزير ، «فرانسوا اولاند» رئيس جمهوري فرانسه و بسياري از رهبران سياسي، فرماندهان نيروهاي سه گانه، اعضاي كابينه دولت و ديپلمات هاي خارجي مقيم دهلي ، رژه با شكوه دسته هاي نظامي، شبه نظامي و فرهنگي هند را طي يك مسير 8 كيلومتري رژه مشاهده كردند.
جنگنده هاي نيروي هوايي هند نيز مهارت خود را در آسمان آفتابي بر بالاي سر تماشاگران به معرض نمايش گذاشتند.
در مراسم شصت و هفتمين سالگرد جمهوري هند ،هواپيماهاي ترابري سنگين سي-130 هركولس و جنگنده هاي جاگوار و ميگ-29 بر فراز شركت كنندگان در اين مراسم پرواز كردند.
دولت هند همه ساله رييس دولت يك كشور را براي شركت در مراسم روز جمهوري خود به عنوان مهمان ويژه دعوت مي كند .امسال «فرانسوا اولاند» رئيس جمهوري فرانسه مهمان ويژه مراسم هند بود.
«فرانسوا اولاند» پنجمين رئيس جمهور فرانسه است كه به عنوان مهمان ويژه در مراسم روز جمهوري شركت كرد.
هند در مراسم رژه ،قدرت نظامي خود را به رخ جهانيان كشيد و دسته اي را از هر يك از واحدهاي پياده نظام و رزهي نيروهاي سه گانه خود را در آن شركت داد.
تعدادي از سربازان فرانسوي نيز در پاسخ به حضور نيروهاي نظامي هند در رژه روز ملي فرانسه در سال 2009 ميلادي در رژه امسال روز جمهوري هند شركت كرده بودند.
در مراسم امروز تسليحاتي چون تانك هاي تي-90، تي-72 و آرجون و موشك هاي مافوق صوت «براهموس» و «اگني 4 » با قابليت حمل كلاهك هسته اي در معرض ديد عموم گذاشته شدند.
14 ايالت و 5 وزارتخانه هند نيز دستاوردهاي علمي، فني و فرهنگي خود را بر روي تخت هاي روان در جريان اين مراسم به معرض نمايش گذاشتند.
گروه هايي از مدارس مختلف هند در لباس هاي رنگارنگ در مسير اين رژه برنامه هاي فرهنگي متنوعي را اجرا كردند.
بيش از 40 هزار نفر از نيروي امنيتي از جمله پليس دهلي و شبه نظامي،امنيت دهلي را از زمين و هوا به عنوان بخشي از تدابير امنيتي شديد براي جلوگيري از وقوع هرگونه حادثه غيرمترقبه درجريان اين مراسم زير نظر گرفتند.
مراسم مشابهي نيز در مركز همه ايالت هاي هند برگزار و سر وزيران ايالتي از رژه واحدهاي مختلف نظامي و فرهنگي سان ديدند.
روز جمهوري هند كه يادآور تصويب قانون اساسي دموكراتيك در 26 ژانويه سال 1950 و استقلال اين كشور از انگليس است به عنوان يكي از تعطيلات مهم درسراسر اين كشور جشن گرفته مي شود.
هر ساله رژه رنگيني كه تنوع فرهنگي اين كشور را به تصوير مي كشد، ازنزديكي كاخ رياست جمهوري آغاز و با گذشتن از دروازه هند كه يادبود ملي 90 هزار كشته شده هندي در جنگ هاي اين كشور است به سمت قلعه سرخ ادامه مي يابد.
استقلال هند از طريق تصويب قانون استقلال هند در مجلس انگليس در سال 1947 براي تقسيم هند تحت حكومت انگليس به دو كشور مستقل هند و پاكستان ممكن شد.
هند، بعد از كسب استقلال از انگليس در 15 اوت سال 1947، فاقد هر گونه قانون اساسي مستقل دائم براي اداره خود بود و از مقررات اصلاح شده قانون سال 1935 انگليس در اداره اين كشور استفاده مي كرد.
در 28 اوت سال 1947 كميته اي به رياست دكتر بي.آر. امدكر به منظور تهيه پيش نويس يك قانون اساسي دائم براي هند تشكيل شد.
اين كميته پيش نويس قانون اساسي را در 4 نوامبر سال 1947 به مجلس موسسان هند تسليم و اين مجلس آن را طي 166 جلسه عمومي در مدت 2 سال و 11 ماه و 18 روز تصويب كرد.
308 عضو اين مجلس دو نسخه پيش نويس قانون اساسي، يكي به زبان هندي و ديگري به زبان انگليسي، را در 24 ژانويه سال 1950 بعد از انجام تبادل نظرهاي گسترده و برخي اصلاحات امضا كردند و آن دو روز بعد در سراسر هند به مورد اجرا گذاشته شد.
*آساق*1600
دهلي نو- ايرنا- هند روز سه شنبه شصت و هفتمين سالگرد روز جمهوري در اين كشور را با نمايش ابعاد مختلف توان هاي نظامي و ميراث فرهنگي خود جشن گرفت.