به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، امین دلیری روز چهارشنبه در نشستی خبری به مناسبت آغاز دهه فجر در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی، در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره وضعیت تعیین تكلیف طلا و جواهرات و همچنین ارز تحت تصرف سازمان اموار تملیكی افزود: حدود 88 میلیارد ریال طلا و جواهر قاچاق در 10 ماهه امسال توسط این سازمان تعیین تكلیف شده كه این رقم 59 درصد نسبت به سال گذشته كاهش داشته است.
وی ادامه داد: البته هنوز بخشی از طلا و جواهر تحت تصرف به فروش نرسیده كه قرار است از طریق بورس كالا آن را تعیین تكلیف كنیم.
وی درباره تعیین تكلیف ارز نیز گفت: قانون درخصوص ارز به صراحت اعلام كرده كه ارز كشفشده باید به بانك مركزی تحویل داده شود؛ بنابراین ارز تحت تصرف پس از ضبط ، تحویل بانك مركزی میشود تا معادل ریالی آن ارائه شود.
وی درباره تعیین تكلیف خودروهای لوكس نیز گفت: هیات دولت حدود 2 سال پیش مصوبهای را درباره خودروهای لوكس تصویب كرد كه براساس آن، ورود خودروی لوكس تا سقف 2500 سیسی ممنوع و خودروهای واردشده باید مرجوع شوند اما هنوز هیچ خودرویی مرجوع نشده و سازمان اموال تملیكی به دنبال اصلاح این مصوبه است.
وی گفت: بر همین اساس، مصوبهای برای اصلاح مصوبه قبلی هیات دولت تعیین شد كه بر اساس آن حجم موتور تنها معیار و شاخص خودروی لوكس نیست و علاوه بر حجم موتور قیمت آن نیز دخیل است.
به گفته وی، هم اكنون خودروهای لوكسی همانند خودرو پورشه در كشور داریم كه باید تعیین تكلیف شوند؛ البته مذاكراتی نیز در زمینه خودروهای لوكس با مناطق آزاد انجام شده است اما تا زمانی كه مصوبه اصلاح نشود، نمیتوانیم در رابطه با این خودروها كاری را انجام دهیم اما رایزنیها همچنان ادامه دارد.
دلیری درباره عملكرد سازمان اموال تملیكی در 10 ماهه گذشته نیز گفت: در بخش فروش اموال منقول 2 هزار و 337 میلیارد ریال و در بخش فروش اموال غیرمنقول یك هزار و 294 میلیارد ریال فروش داشتهایم؛ البته در بخش منقول 63 درصد و در بخش غیرمنقول 200 درصد نسبت به 10 ماهه سال گذشته رشد داشتهایم.
به گفته وی، جمع فروش كل اموال منقول و غیرمنقول سه هزار و 631 میلیارد ریال بوده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 95 درصدی داشتهاند.
وی ادامه داد: سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیكی در 10 ماهه گذشته توانسته بیش از 500 میلیارد ریال نسبت به پارسال فروش اضافی داشته باشد.
وی درباره تركیب اموال غیرمنقول و منقول نیز گفت: در بخش غیرمنقول به طور عمده زمین و املاك به فروش رسیده ضمن این كه در بخش كالاهای متروكه یك هزار و 54 میلیارد ریال كالا فروخته شده كه این رقم در دوره مشابه پارسال، 363 میلیارد بوده كه رشدی 190 درصدی داشته است.
وی درباره تعیین تكلیف كالای قاچاق نیز گفت: امسال تاكنون 849 میلیارد ریال كالای قاچاق تعیین تكلیف شده كه این رقم در مدت مشابه پارسال، یك هزار و پنج میلیارد ریال بوده كه بر همین اساس رشد منفی 15 درصدی را تجربه كردهایم و این نشان می دهد كنترل كالای قاچاق در كشور بیشتر شده است.
دلیری، ارزش پروندههای قضایی این سازمان را 27 میلیارد ریال اعلام كرد و گفت: در بخش كالای ضبطی 697 میلیارد ریال كالا ضبط شده كه این رقم پارسال معادل 6 هزار و 502 میلیارد ریال بوده كه 82 درصد رشد منفی داشته است.
به گفته وی، در بخش مواد مخدر نیز این سازمان امسال 11 میلیارد ریال تعیین تكلیف كرده كه این رقم پارسال معادل 626 میلیارد ریال بوده كه منفی 98 درصد كاهش داشتهایم.
وی درباره اموال گروه امیر منصور آریا نیز گفت: بیشترین كالای غیرمنقول سازمان اموال تملیكی مربوط به گروه آریاست؛ این رقم معادل 6 هزار میلیارد ریال بوده كه 60 درصد اموال ملكی آن تاكنون تعیین تكلیف شده اما كارخانه صنعتی فولاد ایران هنوز باقیمانده است.
وی افزود: در صورتی كه آن نیز تعیین تكلیف شود، بیش از 80 درصد اموال غیرمنقول گروه آریا مشخص و تعیین تكلیف خواهد شد.
به گفته وی، در بخش اموال منقول كالاهای سریعالفساد، نوع یك و دو وجود دارد كه پوشاك، وسایل ارتباطی، طلا و جواهر، كیف و كفش، لوازم برقی و انواع ظروف بیشترین فروش را داشتهاند.
دلیری همچنین از راهاندازی سامانه مانیتورینگ، سامانه پلمپ، اطفای هوشمند حریق و سامانه فروشگاهی الكترونیكی خبر داد و گفت: مزایده الكترونیكی اموال منقول از سال 1392 و اموار غیرمنقول از امسال آغاز شده است؛ البته سامانه فروشگاهی این سازمان به نام «ایران اموال» در دهه فجر راهاندازی میشود كه كالا با عكس مورد نظر در این سایت قابل مشاهده خواهد بود.
وی همچنین از انعقاد تفاهمنامه با ستاد اجرایی فرمان امام(ره) خبر داد و گفت: با انعقاد این تفاهمنامه بسیاری از موازیكاریها از بین رفته و انجام امور تسهیل شده است؛ ضمن اینكه سامانه تبادل اطلاعات میان سازمان ملی استاندارد، تعزیرات حكومتی، مركز مبارزه با قاچاق كالا و ارز و همچنین سازمان اموال تملیكی ایجاد شده كه شفافیت اطلاعات را افزایش میدهد.
اقتصام ** 9141 ** 3053 ** 2023
راهاندازی سامانه فروشگاهی «ایران اموال» در دهه فجر
طلای تحت تصرف سازمان اموال تملیكی در بورس كالا عرضه می شود
۷ بهمن ۱۳۹۴، ۱۱:۴۶
کد خبر:
81937680
تهران- ایرنا- مدیرعامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیكی از آغاز عرضه طلا و جواهر كشفشده توسط این سازمان در بورس كالا در آینده نزدیك خبر داد و گفت: مذاكرات اولیه برای انجام این مهم انجام شده و قرار است طلا و جواهراتی كه در اختیار این سازمان قرار میگیرند، در بورس كالا عرضه شود.