به گزارش ایرنا، محمدباقر الفت روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در مشهد افزود: اكثر این پرونده ها دارای عناوین مجرمانه كم اثر هستند و تاثیر خاصی بر نظم انتخاباتی ندارند.
وی ادامه داد: تاكنون همه دستگاههای اجرایی در امر انتخابات عملكرد مناسبی از خود نشان داده اند و مشكلی به وجود نیامده است.
معاون قوه قضائیه گفت: ستاد مركزی پیشگیری از وقوع جرائم انتخاباتی در كشور تاكنون 85 مصوبه داشته و در مراكز استانها 190 نشست در حوزه پیشگیری از وقوع جرائم انتخاباتی برگزار شده كه هزار و 200 مصوبه به همراه داشته است.
وی از ویژگیهای مهم این نشستها را اجرای سریع مصوبات ذكر و بیان كرد: نشستهای مناسبی با برخی از نامزدها، مسئولان ستادها و هوادران آنها برگزار شده كه نتایج مثبتی در پی داشته اند.
الفت افزود: تبلیغات زودهنگام انتخاباتی از سوی قانونگذار ممنوع است اما برای آن مجازاتی در نظر گرفته نشده لذا نمی توان این كار را جرم دانست ولی ممكن است دستگاههایی كه صلاحیت داوطلبان را بررسی می كنند بر این اساس در تصمیمات خود تجدید نظر كنند زیرا چنین فردی صلاحیت اخلاقی خود را از دست می دهد.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال تاكنون هزار و 300 برنامه پیشگیرانه در حوزه های مختلف پیشگیری از وقوع جرم در سراسر كشور اجرا شده و می توان گفت این رویكرد باعث كاهش وقوع برخی جرائم در سطح جامعه شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: به دلیل اقدامات مناسبی كه تاكنون انجام شده وضعیت دادگستری در شرایط فعلی از حالت مقابله ای به حالت پیشگیرانه تغییر یافته است.
وی بر لزوم شناسایی بسترهای ارتكاب جرم در جامعه تاكید و بیان كرد: سازمان و تشكل مردمی 'دیدبان پیشگیری از وقوع جرم' با رویكرد جدید، الگوی توسعه یافته ستادهای مردمی حفاظت اجتماعی و كارگروههای سلامت اجتماعی است.
الفت افزود: 'دیدبان پیشگیری از وقوع جرم' پس از ابلاغ شیوه نامه تشكیل و راه اندازی، به صورت متمركز و با رویه ای هماهنگ در سراسر كشور شروع به فعالیت كرده است.
7498/1858
مشهد- ایرنا- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: آمار تشكیل پرونده تخلف انتخاباتی نسب به دوره های گذشته به شدت كاهش یافته و تاكنون در این دوره 40 پرونده تخلف انتخاباتی در سطح كشور تشكیل شده است.