به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا، اين حسگر كه فقط 8 ميكرومتر ضخامت دارد، در لحظه مي تواند فشار را در 144 نقطه به طور همزمان حس كند و احتمالا در قالب تجهيزاتي مانند دستكش هاي حساس به فشار، روزي مي تواند پزشكان را در شناسايي و تحت نظر گرفتن پديده هايي مانند تومورهاي سرطان سينه ياري كند.
حسگرهاي فشار موجود بسيار ضخيم تر از نمونه جديد هستند و با وجود اين كه تا حدي انعطاف دارند، در صورت خم شدن روي سطوح ديگر حساسيت خود را تا حد زيادي از دست مي دهند. به گفته محققان حسگرهاي جديد قابليت خم شدن با شعاع بيش از 80 ميكرومتر (تقريبا دوبرابر قطر تار موي انسان) را دارند.
محققان براي افزايش انعطاف پذيري اين حسگر، نانوتيوب هاي كربن و گرافين را به نوعي پليمر كشسان اضافه كردند تا نانوفيبرهايي با قطر 300 تا 700 نانومتر بسازند. سپس اين نانوفيبرها به يكديگر تنيده شدند تا نوعي كامپوزيت شفاف و بسيار انعطاف پذير ساخته شود.
سپس محققان اين نانوساختار را با شبكه يكپارچه اي از حسگرهاي فشار به قطر 2 ميكرومتر ادغام كردند تا نوعي حسگر فشار بسيار انعطاف پذير بسازند كه پيش از اين مشابهي نداشته است.
اين حسگر فشار كاربردهاي متعددي از جمله در ساخت ربات هاي نرم و سيستم هاي پزشكي دارند. محققان اين حسگر را براي تشخيص تغييرات بسيار اندك فشار خون و نحوه توزيع فشار در يك رگ مصنوعي مورد آزمايش قرار دادند و از عملكرد آن رضايت داشتند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Natotechnology منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
تهران - ايرنا - محققان آمريكايي و ژاپني يك حسگر فشار انعطاف پذير و شفاف ساختند كه حتي پس از قرار گرفتن روي سطوح نرم مانند پوست انسان، حساسيت خود را از دست نمي دهد.