مهدی صادقی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، درباره گمانه زنی ها درباره وجود حباب در بازار سرمایه افزود: اگر به گذشته برگردیم، هر زمان كه شاخص دو تا سه روز با رشد سنگین همراه می شد، در روزهای سوم به بعد، حقوقی های میل به فروش بیشتری پیدا می كردند و این بهانه خوبی برای خروج از بازار حقیقی ها می شد.
وی ادامه داد: بنابراین شاخص دوباره به روند اصلاحی بازگشته و سهامداران ضرر می كردند. اما این بار داستان متفاوت است؛ اغلب شركت ها در پساتحریم دچار تحولات عظیم و تاریخی خواهند شد و این تضمین كننده رشد میان و بلندمدت بازار است.
وی درباره وضعیت بورس در هفته گذشته نیز گفت: براساس پیش بینی های گذشته، بازار پس از گذر از ركود و روند نزولی كه از ماهها قبل با آن مواجه بود، در روز های اخیر شاهد رشد و افزایش سطوح قیمتی در اغلب گروه ها شده است.
این كارشناس بازار سرمایه، عدد 80 هزار را برای شاخص كل بورس در پایان امسال پیش بینی كرد و افزود: معتقدم این اتفاق خواهد افتاد و شاخص كل با بازگشت به محدوده 70 تا 80 هزاری، سهامداران را شاهد رشد قیمتی معقول در بسیاری از گروه ها از جمله گروه های خودرویی، بانكی، حمل و نقلی و سرمایه گذاری خواهد كرد.
صادقی، یكی دیگر از دلایل خوشبینی به بازار بورس و اوراق بهادار را افزایش محسوس حجم ریالی معاملات در روزهای اخیر دانست و گفت: افزایش تقاضای خرید در گروه های پیشرو نیز نوید بخش روزهای خوب برای بازار سرمایه كشور است.
وی درباره هیجانات بازار سرمایه نیز گفت: تا اندازه ای هیجان در بین سهامداران حقیقی احساس می شود كه باید كنترل شود. اینكه یك سهامدار به دلیل ترس یا ناراحتی جاماندن از رشد بازار، هر سهمی را در هر قیمت خریده و یا در صفوف فروش بنشیند، منطقی نبوده و قرار نیست رشد بازار همیشگی باشد.
وی افزود: سهامداران باید ضمن خوشبینی به بازار، فراموش نكنند كه ترید(گردش) بر پایه تحلیل و با توجه به روانشناسی بازار و الگوهای قیمت، اولین و مهمترین اصل در بازار بورس است و اگر بی گدار به آب بزنند می توانند بر خلاف انتظار، شاهد وضعیت قرمز در پرتفوی خویش باشند.
این كارشناس بازار سرمایه ادامه داد: خرید در سطوح مناسب قیمتی، توجه به نقاط حمایتی و مقاومتی سهم ها، تصمیم گیری براساس اصول روانشناسی و رفتار شناسی، اولویت بندی گروه ها و خرید براساس پیش بینی تغییرات بنیادی در شركت ها و همچنین رعایت سایر اصول اساسی می توانند سوددهی میان مدت سبد سهامداران حقیقی را تضمین كنند.
صادقی درباره پیش بینی از روند بازار سرمایه نیز گفت: معتقدم رشد سنگین و قابل توجه شاخص از ابتدای هفته آینده جای خود را به روند آرام تر و حساب شده تری خواهد داد.
به گفته وی، گروه های پیش رو از جمله بانكی ها و خودرویی ها براساس تغییرات اساسی كه در روند سرمایه گذاری و سرمایه پذیری شان رخ خواهد داد همچنان روند صعودی (البته با شدت و ضعف) خواهند داشت. گروه های ساختمانی و سیمانی از اواخر بهمن ماه شاهد رشد كوتاه مدت چشم گیر خواهند شد و همچنین در گروه قندی پس از رشدی كه داشته اند، نزول و اصلاح میان مدتی پیش بینی می كنم.
وی افزود: با توجه به تغییرات ماهوی كه از ابتدی سال آینده در قانون مالیات های ویژه شركت هایی كه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها دارند شكل خواهد گرفت، پیش بینی می شود نمادهایی كه تصمیم به افزایش سرمایه از این محل دارند و یا شامل ماده 141 قانون تجارت هستند این روزها همچنان با رشد چشم گیر همراه بوده و توجه بازار را به خود جلب كنند.
این كارشناس بازار سرمایه ادامه داد: البته سهامداران باید با محاسبه دقیق میزان افزایش سرمایه و ارزش قیمتی سهم، وارد ریسك شوند و هر سهمی را با هر قیمتی با این امید كه افزایش سرمایه دارد خریداری نكنند.
وی توصیه كرد: سهامداران در هر شرایطی به دوری از رفتارهای هیجانی و طمع، اقدام به خرید و فروش كنند. سیر سود و فروش پله ای، یكی از اساسی ترین استراتژی هایی ست كه یك سهامدار هوشیار باید به آن توجه كرده و بدون چشم دوختن به آینده مبهم یك سهم، در سطوح مناسب نسبت به فروش كل یا بخشی از دارایی سهام خویش اقدام كند.
صادقی افزود: هر روند صعودی در هر سهمی، یك پایان و یك روند اصلاحی دارد و كسی از بیشترین سود ممكن بهرمند خواهد شد كه طمع نكرده و به موقع، درست به با تحلیل كامل، نسبت به فروش یا نگهداری سهام خویش تصمیم گیری كند.
به گزارش ایرنا، بازار سرمایه كشور پس از اجرایی شدن برجام با جهش های بزرگی مواجه شده و امید می رود با روند تحولات اقتصادی پیش رو، این وضعیت ادامه یابد.
اقتصام** 9141 ** 2023
در گفت وگو با ایرنا
بازار سرمایه حبابی نیست/انتظار تحولات تاریخی در شركت ها در پساتحریم
۹ بهمن ۱۳۹۴، ۱۰:۲۷
کد خبر:
81940030
تهران- ایرنا- یك كارشناس بازار سرمایه با توجه به روند صعودی شاخص بورس تهران در هفته گذشته گفت: مثبت شدن شاخص و سهم های فعال در بازار، حباب نیست زیرا روند و الگوی كلیات بازار تغییر یافته است و این امر پیام منفی محسوب نمی شود.