۱۲ بهمن ۱۳۹۴، ۸:۴۸
کد خبر: 81943757
T T
۰ نفر

سريال شهيدباكري در گيرودارتصميم هاي سريالي

۱۲ بهمن ۱۳۹۴، ۸:۴۸
کد خبر: 81943757
سريال شهيدباكري در گيرودارتصميم هاي سريالي

اروميه- ايرنا- سريال شهيد مهدي باكري كه كليد ساخت آن از سال 89 زده شده است، پس از گذشت پنج سال همچنان در گير و دار تصميم هاي سريالي نظير تحقيق هاي طولاني، انتخاب سرمايه گذار، انتخاب كارگردان و نوع نگارش فيلمنامه بوده و اين گيرو دارها حدود شش سال طول كشيده است.

ساخت سريال هاي دوران دفاع مقدسي و زندگينامه شهيدان سرافراز آن دوران به ويژه سرداران شهيد، يكي از مهمترين وظايف صدا و سيما در برهه هاي پس از جنگ بوده كه همواره اين امر با تلاش فراوان فيلمسازان، تهيه كنندگان و دست اندركاران شكل گرفته است.
سريال هايي نظير شوق پرواز ويژه زندگي شهيد عباس بابايي، سيمرغ در خصوص زندگي شهيد احمد كشوري و شهيد علي اكبر شيرودي، فيلم سينمايي و نسخه سريالي خلبان در خصوص شهيد عباس دوران و سريال جاودانگي درمورد زندگي شهيد محمدجواد تندگويان از جمله سريال هاي مشهوري بودند كه در خصوص شهداي جنگ تحميلي و زندگي آنها ساخته و از صدا و سيما پخش شده اند.
در كنار آنها، تعدادي فيلم هاي سينمايي نيز با محوريت نام شهدا ساخته شده كه معروفترين آنها فيلم 'چ' ابراهيم حاتمي كيا بود كه توانست مخاطب خوبي را هم در سينماها جذب كند ولي در كنار آن فيلم هايي نظير زيباتر از زندگي، شور شيرين، كبودي ياس، شب واقعه و بزرگمرد كوچك به ترتيب به عنوان زندگي نامه شهيدان سيد حسين علم الهدي، محمود كاوه، عبدالحسين برونسي، درياقلي سوراني و بهنام محمدي به روي پرده سينماها رفته كه صرف نظر از ميزان اقبال تماشاگر و جذب مخاطب، گامي در راستاي شناساندن بخش يا تمام زندگي شهيدان بوده اند.
يكي از سرداران دوران دفاع مقدس كه همواره نام و خاطره او در دل ها و زبان هاي نه تنها مردم آذربايجان بلكه مردم سراسر ايران بوده و بسياري از شهروندان استان هاي غير آذري زبان، آذربايجان را با نام او مي شناسند، شهيد مهدي باكري است كه در طول دوران مقدس نيز زحمات و جانفشاني هاي زيادي را متحمل شده بود.
شهيد مهدي باكري در سال 1333 در شهر مياندوآب، يكي از شهرهاي جنوبي آذربايجان غربي متولد شد و پس از فوت مادر، در دوران دبيرستان نيز برادر شهيد خود علي باكري را از دست داد.
شهيد علي باكري به دليل فعاليت هاي ضد رژيم ستمشاهي توسط ساواك به شهادت رسيده بود.
شهيد مهدي باكري پس از اتمام دوران دبيرستان در رشته مهندسي مكانيك دانشگاه تبريز قبول شد و فعاليت هاي سياسي خود را با همراهي برادرش حميد، در اين دانشگاه بر عليه رژيم ستمشاهي آغاز كرد.
اين شهيد بزرگوار در دوران سربازي بنا به فرموده امام راحل از پادگان فرار كرد و زندگي مخفيانه خود را تا پيروزي انقلاب اسلامي ادامه داد و پس از انقلاب نيز فعاليت هاي اجتماعي و نظامي خود را انجام داد.
او در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي فعاليت هاي خود را آغاز كرد و پس از آن بنا به ضرورت در دوره اي دادستان دادگاه انقلاب اروميه شد و سپس 9 ماه نيز وظيفه شهرداري اروميه را قبول كرد.
اين شهيد بزرگوار مدتي نيز معاون عمليات سپاه اروميه شد و پس از آن به صورت مستمر در جبهه هاي جنگ حضور يافت و در عمليات متعددي شامل فتح المبين، بيت المقدس، رمضان، مسلم بن عقيل، خيبر و بدر شركت كرد.
شهيد مهدي باكري 25 اسفندماه سال 63 در عمليات بدر به شهادت رسيد و پيكر او نيز همچون دو برادر شهيدش تحويل خانواده نشد چراكه خمپاره دشمن به قايق اصابت كرد و پيكرشان غرق شد.
شهيد مهدي باكري كه دو برادر شهيد نيز به نام هاي علي و حميد دارد، در سال هاي طولاني پس از شهادت و دفاع مقدس با وجود ابعاد مختلف زندگيش از جمله شهادت دو برادر، حضور در سپاه، حضور به عنوان دادستان و شهردار اروميه و همچنين شركت در عمليات متعدد دوران دفاع مقدس مورد بي مهري واقع شده و هيچ برنامه تصويري اعم از مستند، سريال يا فيلم سينمايي در خصوص ابعاد زندگي اين شهيد بزرگوار و برادران شهيدش ساخته نشده است.
در اواسط فروردين سال 89 و بر اساس پيشنهاد ارائه شده در سفر هيات دولت دهم به آذربايجان غربي، تصميم ساخت سريال شهيد مهدي باكري گرفته شد كه همچون ديگر تصميم هاي آن دولت ، نيمه كاره رها شد و تلاشي براي انجام آن صورت نگرفت.
با ادامه وضعيت بي توجهي به اين امر و پس از گذشت 15 ماه در سالروز آزادسازي خرمشهر در سال 90، تفاهم نامه اي بين استانداري آذربايجان غربي و سيمافيلم در خصوص ساخت سريال شهيد باكري امضا شد كه البته اين امر نيز نتوانست شتاب لازم براي ساخت سريال و مقدمات آن را فراهم كند.
پس از آن تاريخ، اظهار نظر هاي بسياري در خصوص ساخت سريال شهيد باكري صورت گرفته كه نشان از عدم وجود برنامه ريزي مناسب براي ساخت اين اثر فاخر دارد.
طولاني شدن مرحله تحقيق و پژوهش زندگي شهيد مهدي باكري، استفاده از نام هاي متعدد براي كارگرداني اين سريال از جمله پرويز شيخ طادي و احمد مرادپور و همچنين زمان طولاني نگارش فيلمنامه از جمله مشكلاتي است كه ساخت اين سريال را با تاخير هاي متعدد رو به رو كرده است هرچند با اهتمام ويژه مي شد اين سريال را ماهها پيش كليد زد.
حال با توجه به اينكه آغاز ساخت اين سريال به ماه هاي ابتدايي سال آينده موكول شده و همچنين با توجه به دشوار بودن ساخت سريال هاي جنگي و زمانبر بودن آنها نبايد انتظار داشته باشيم كه اين سريال در كمتر از سه سال آينده به روي آنتن برود كه البته اين ميزان نيز بسيار خوش بينانه به نظر مي رسد.
هرچند مسئولان مربوطه قول داده اند كه اين امر در زمان كمي سامان يابد و در سال 96 روي آنتن برود ولي با توجه به قول هاي داده شده و عمل نشده پيشين، اين تصور به سختي قابل قبول به نظر مي رسد.
* از صابر چهرگاني دبير ايرنا در آذربايجان غربي