به گزارش ایرنا، «محمد هاشم رسولی» روز سه شنبه در گفت وگو با طلوع نیوز اعلام كرد كه بندر چابهار یك منطقه آزاد است وهیچ گونه مالیات ازبازرگانان دریافت نمی شود و علاوه بر آن، نسبت به بندر كراچی پاكستان800كیلومتربه افغانستان نزدیك تر بوده و به همین دلیل گزینه مناسبی برای تاجران افغان است.
وی افزود: واردات بازرگانان افغان از بندر كراچی نسبت به سال های گذشته 40 درصد كاهش یافته و بازرگانان افغان اكنون از بندر چابهار ایران بیشتر استفاده می كنند.
وی افزود:هندوستان در بندر چابهار سرمایه گذاری می كند و بازرگانان افغان می توانند برای صادرات محصولات و كالاهای خود به هندوستان از این بندر استفاده كنند.
رسولی درعین حال گفت كه در حال حاضر برخی مشكلات در بندر چاربهار وجود دارد و مستلزم اقدام كشورهای ایران و هندوستان است تا این مشكلات برطرف شود.
به گفته وی، چابهار هنوز شناخته شده نیست و نیازمند زمان و اقداماتی برای شناسایی ان نزد كشورهای صادركننده جهان است تا این كشورها به چابهار روی آورده و كالاهای خود را در این بندر مبادله كنند.
وی پیش بینی كرد كه تا دو سال دیگر بتوان به طور كامل از این بندر استفاده كرد.
عبدالله عبدالله رییس اجرایی دولت افغانستان كه به هند سفر كرده است، دیروز با نخست وزیر هند در باره بهره برداری از این بندرگفت و گو كرد و مجیب الرحمان رحیمی سخنگوی رئیس اجرایی دولت افغانستان گفت كه موضوع استفاده از بندر چابهار یكی از محورهای سفر عبدالله به دهلی نو است.
هند اوایل امسال یك قرارداد 85 میلیون دلاری برای توسعه فاز اول بندر چابهار با ایران به امضا رسانده و مطابق این قرارداد به مدت 10سال بهره برداری از این فاز را برعهده خواهد داشت. افغانستان امیدوار است از این بندر برای دسترسی به آبهای بین المللی استفاده كند.
بازرگانان افغان می گویند بندر چابهار یكی از كوتاه ترین، ارزان ترین و باصرفه ترین مسیرها برای تجارت میان افغانستان - تركیه و افغانستان - قفقاز و اروپا، خواهد بود و دسترسی به آب های آزاد را برای آنان میسر خواهد كرد.
آساق*291*1590
كابل - ایرنا - مسوول روابط بین الملل اتاق تجارت و بازرگانی افغانستان بندر چابهار را بهترین گزینه برای تاجران و بازرگان افغان دانست كه می تواند سود زیادی را نصیب افغانستان كند.