۱۶ بهمن ۱۳۹۴، ۱۲:۵۹
کد خبر: 81950148
T T
۰ نفر
دبیر كل جمعیت فدائیان اسلام:آزادترین انتخابات در ایران برگزار می شود

تهران- ایرنا- دبیر كل جمعیت فدائیان اسلام، قانون اساسی ایران را مترقی ترین قانون در جهان دانست و گفت: آزادترین انتخابات هم در ایران برگزار می شود.

به گزارش روز جمعه خبرنگار ایرنا، محمدمهدی عبدخدایی در نطق پیش از خطبه های نماز جمعه (16 بهمن) خود را قدیمی ترین زندانی سیاسی و مذهبی كشور معرفی كرد و گفت: هر انقلابی یك علت مبقیه و علت موجبه دارد كه به تعبیر مقام معظم رهبری علت مبقیه علت ماندگاری است.
این عضو هیات علمی دانشگاه در توضیح دلایل انقلاب اسلامی گفت: ریشه های انقلاب را باید در چند مولفه پیدا كرد. اولین مولفه مسائل فرهنگی است. در كشورهای جهان سوم دومین مساله استعمارستیزی و سومین مساله آرمان گرایی است.
وی با اشاره مبسوطی به روند تحولات فكری در ایران از زمان قاجار گفت: در آن زمان تفكراتی پیدا شد كه معتقد بودند ایران از قافله تمدن غرب عقب مانده است و باید ایرانی بسازیم كه از نظر فناوری و پیشرفت پیشقراول كشورهای خاورمیانه باشد. یكی معتقد بود اگر بخواهیم ایران را جلو ببریم باید از فرق سر تا ناخن پا غربی شویم و دیگری می گفت می توانیم با حفظ فرهنگی بومی و دینی خودمان هم پیشرفت كنیم.
عبدخدایی با اشاره به تاریخ مشروطه گفت: متاسفانه مشروطه خواهان تصور می كردند باید دین را كنار بگذاریم. این تاریخ خودش گویاست و بعد از مشروطیت مشروطه خواهان نتوانستند ایران را اداره كنند و هر شخصیتی داعیه حكومت داشت و مثلا در خوزستان شیخ خزعل و در مشهد كلنل محمد تقی خان پسیان ادعای قدرت می كردند. در این بستر اجتماعی و سیاسی انگلیسی ها رضاخان را آوردند.
دبیر كل جمعیت فدائیان اسلام با اشاره به اقدامات رضا پهلوی در حذف قرآن و شرعیات از مدارس در سال 1307، در سال 1312 قرارداد ننگین نفت با بریتیش پترولیوم و در سال 1318 بی طرفی ایران در جنگ دوم جهانی افزود: وقتی رضاخان می خواست كمی ادعای استقلال كند او را بردند و فرزندش را به جایش گذاشتند.
وی با اشاره به وقایع بعد از شهریور 1320 و آزادی های نسبی به بروز طیف های مختلف فكری از جمله خداستیزان حزب توده، دین ستیزان ملی گرا و معتقدان به جدایی دین و حكومت پرداخت و گفت: در این میان روحانیت به میان آمد. امام تلاش كرد آیت الله بروجردی را از بروجرد منتقل كند تا مدیریت حوزه قم را به دست بگیرد. آیت الله بروجردی نقش رهبری فرهنگ سازی حوزه ها را برعهده گرفت و همین امر موجب بیداری روحانیت در قیام 15 خرداد 1342 شد.
عبدخدایی گفت: وقتی آیت الله بروجردی به قم آمدند طلبه های آگاه را به روستاها فرستادند، به روشنگری مشغول شدند و چهره خشن و وقیح سلطنت پهلوی را برای مردم تصویر كردند كه از نظر فرهنگی بسیار موثر بود.
به گفته عبدخدایی آیت الله كاشانی مظهر مبارزه با استعمار در آن روزها بود و اگر او مردم را برای ملی كردن نفت بسیج نمی كرد، نهضت نفت به وجود نمی آمد. در آرمان گرایی هم چهره شهید نواب صفوی مطرح است كه می گوید اجرای احكام اسلام نه یك كلمه زیاد و نه یك كلمه كم.
وی به اهمیت فرهنگی بعضی روحانیون اشاره كرد و گفت: آیت الله مطهری، آیت الله ناصر مكارم شیرازی و رهبر معظم انقلاب از این جمله اند.
این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به اهمیت شناختن تاریخ گفت: این دین، تشیع، تاریخ و خداشناسی است كه می تواند با استكبار و استعمار جنگی سازش ناپذیر به وجود آورد.
عبدخدایی یادآور شد: در صحبت از انتخابات و قانون اساسی باید گفت قانون اساسی كشور ما مترقی ترین قانون اساسی جهان است. ضمن اینكه آزادترین انتخابات در جمهوری اسلامی است. حتی ابوالحسن بنی صدر، رییس جمهوری مخلوع ایران، اخیرا مصاحبه كرده است و گفته امام با رییس جمهوری من موافق نبود.
وی ادامه داد: در شیعه تشخیص موضوع در شان فقیه نیست، تقلید موضوع هم اشكال دارد به همین جهت مقام معظم رهبری در انتخابات رییس جمهوری گفتند خانواده من هم از رای من بی خبرند و آنها هم با تشخیص خودشان باید اصلح را انتخاب كنند. به همین جهت وقتی نمی توانیم تعیین كنیم یابد به افرادی كه اعتماد داریم و شناخت دارند مراجعه كنیم.
عبدخدایی افزود: بنی صدر را مردم انتخاب كردند و امام هم مخالفت نكردند و بعد از عزل توسط مجلس باز هم ایشان پذیرفتند. مجلس شورای اسلامی تا زمانی كه عدم كفایت بنی صدر را صادر نكرد، امام تنفیذش را برنداشت. با اینكه بنی صدر ملی گرا بود و امام می گفت ملی گرایی كفر است.
وی در ادامه به سابقه قانون اساسی و نظرهای مختلف در این مورد پرداخت و گفت: مجلس خبرگان اهمیت دارد چون خبره ها در این مجلس از میان قرآن و حدیث، قانونی كه به نفع مملكت و دین است استخراج كردند.
دبیر كل جمعیت فدائیان اسلام در پایان به آغاز نهضت انقلاب اسلامی اشاره كرد و گفت: آغاز حركت در 15 خرداد 1342 با تعلیمات روحانیون در منابر حسینیه ها و مساجد بود كه چهره كریه دیكتاتوری را نشان دادند. آیت الله كاشانی چهره دیكتاتور انگلیس را تصویر كرد و نواب صفوی آرمانگرایی بود كه می گفت حكومت اسلامی یك كلمه نه كم و نه زیاد. امام خمینی نیز با همین آرمانگرایی گفتند فقط جمهوری اسلامی.
فراهنگ*9157**1429
۰ نفر