به گزارش ایرنا، 26 آذرماه سال جاری آغاز ثبت نام داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان بود كه تا روز پایانی ثبت نام یعنی دوم دی ماه، حدود 801 نفر برای ورود به این رقابت مهم و كسب كرسی های آن نام نویسی كردند.
وزارت كشور نیز 72 ساعت فرصت داشت تا مدارك را در اختیار شورای نگهبان قرار دهد و به این ترتیب این شورا كار بررسی صلاحیت این تعداد از داوطلبان را از ششم دی ماه آغاز كرد و در ششم بهمن ماه نتایج اولیه اعلام شد.
در این دوره شاهد ثبت نام 16 نفر از زنان هم بودیم و شرایط به گونه ای بود كه در صورت تایید صلاحیت نهایی برای هر كرسی این مجلس حدود 9 نفر رقابت می كردند اما در بررسی های اولیه فقهای شورای نگهبان این رقم به تعداد حدود 2 نفر برای هر كرسی كاهش یافت اما هیچ داوطلب زن تایید صلاحیت نشد.
آن دسته از داوطلبانی كه در این مرحله صلاحیت آن ها احراز نشده یا رد شده بود، می توانستند از هشتم تا دهم بهمن ماه مراتب اعتراض خود را به همراه مستندات به شورای نگهبان ارایه كنند.
سیامك ره پیك سخنگوی هیات مركزی نظارت بر انتخابات در اعلام نتایج اولیه بررسی صلاحیت داوطلبان مجلس خبرگان رهبری دلیل این ریزش را این گونه بیان كرد كه افرادی ثبت نام كرده بودند كه غیرمجاز تلقی شدند؛ این افراد یا تحصیلات حوزوی نداشتند، یا انصراف دادند یا در آزمونی كه اعلام شد، غایب بودند كه مجموع این افراد بیش از 420 نفر است، مابقی داوطلبان نیز كسانی بودند كه تا مرحله آخر به حضورشان ادامه دادند؛ این افراد حدود 373 نفرهستند كه از بین آنها 166 نفر تأیید شده و 207 نفر تأیید نشدند.
وی با بیان این كه در این دوره 45 درصد از داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان رهبری تأیید صلاحیت شدهاند، اظهار داشت: با توجه به آمار ادوار گذشته و به طور مشخص در دوره گذشته یعنی دوره چهارم، درصد تأیید افراد در این دوره بالاتر است.
براساس بررسی فقهای شورای نگهبان 207 داوطلب تأیید صلاحیت نشدهاند،
حال باید منتظر بود تا فقهای شورای نگهبان در پایان این سه روز فرصت قانونی باقی مانده برای بررسی صلاحیت ها، سرانجام 207 داوطلبی كه تأیید صلاحیت نشدهاند را قابل تایید می دانند و چه تعداد به جمع 166 نفر قبلی ملحق می شوند؟
كار بررسی هم به این گونه است كه در شورای نگهبان 6 تیم دو نفره یعنی یك فقیه و یك حقوقدان كار بررسی پرونده ها را انجام می دهند. از این رو فقهای شورای نگهبان از 11 بهمن ماه كار بررسی مجدد را آغاز كردند و تا 20 بهمن ماه این فرصت قانونی به پایان می رسد.
نتایج نهایی نامزدهای پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در روز 21 بهمن ماه از طریق وزارت كشور و درج در روزنامه ها و رسانه ها به اطلاع مردم می رسد و به این ترتیب رقابت نامزدهای مجلس خبرگان رهبری رسما از 22 بهمن ماه همزمان با سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران آغاز می شود.
ششم اسفند ماه كه 24 ساعت قبل از شروع رای گیری است، تبلیغات نامزدها پایان می یابد و مردم با حضور در پای صندوق های رای در روز هفتم اسفندماه نمایندگان خود را برای حضور در مجلس خبرگان رهبری برمی گزینند.
سیام**1429 ** 1336
تهران- ایرنا- مهلت قانونی بررسی صلاحیت های داوطلبان پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز سه شنبه 20 بهمن ماه جاری پایان می یابد و پس از آن، اسامی قطعی به وزارت كشور برای اطلاع رسانی ارسال می شود.