پروبیوتیك ها ارگانیك های زنده در فرآورده های غذائی و مكمل ها به شمار می آیند كه با داشتن باكتری های مفید، سیستم گوارشی و ایمنی بدن را حفاظت می كنند.
به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، حسین رستگار روز یكشنبه در سومین همایش ملی پروبیوتیك و غذاهای فرا سودمند در دانشگاه شهید بهشتی افزود: 90 درصد مردم اطلاعات كافی درباره پروبیوتیك ها ندارند بنابراین پیشنهاد می دهیم كه با فرهنگسازی، آموزش این علم جدی گرفته شود.
وی ادامه داد: بسیاری از محصولات غذائی كشور را می توان با پروبیوتیك ها غنی سازی كرد اما متاسفانه این محصولات در انتخاب های مردم قرار نمی گیرند كه باید راهكارهای تشویقی برای صنایع غذائی در جهت تولید محصولات پروبیوتیك پیدا كنیم تا استفاده از این محصولات بین مردم ترویج شود.
مدیركل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو اظهار كرد: فرآورده های پروبیوتیك از بار بیماری ها می كاهد و می تواند فلور روده و دستگاه گوارش را تنظیم كند و اثر عوامل سرطان زا و رادیكال های آزاد را بكاهد.
به گفته رستگار پروبیوتیك ها به جز لبنیات در 90 درصد مواد غذائی می توانند استفاده شوند؛ این در حالی است كه در زمان حاضر بسیاری از مردم كشورمان نمی دانند كه پروبیوتیك چیست.
وی ادامه داد: علم جدید پروبیوتیك ها از دهه 90 شروع شد اما این علم باید در جهان گسترش یابد .
غذاهای عملگرا (Functional Food) یا فراسودمند، غذاهائی شبیه غذاهای متعارف و معمولی هستند اما زمانی كه بهعنوان بخشی از رژیم غذایی مصرف میشوند، مزایای فیزیولوژیك از خود نشان میدهند و علاوه بر خواص تغذیهای پایه در كاهش خطر ابتلا به بیماریهای سخت و مزمن هم مؤثرند. محصولاتی كه بهصورت بالقوه دارای خواص مفید و كمككننده باشند، مثل غذاهای اصلاح شده یا تركیبات غذایی مفید كه در محتوایشان علاوه بر خواص تغذیهای سنتی دارای مزایای سلامتی بخش نیز هستند هم جزء غذاهای عملگرا به شمار میآیند.
با وجود این، غذای فراسودمند میتواند غذائی طبیعی باشد یا اینكه غذائی باشد كه تركیبات سلامت بخش به آن اضافه و تركیبات ساختمانی مضر از آن حذف شود؛در این میان، غذاهائی كه یك یا چند تركیب آن مورد اصلاح قرار گرفته است نیز عملگرا یا فراسودمند به حساب میآیند.
سومین همایش ملی پروبیوتیك و غذاهای فراسودمند با شعار ارتقاء آگاهی عمومی توسط انجمن پروبیوتیك و غذاهای فراسودمند ایران از 18 تا 20 بهمن در تالار همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برپاست.
پیشگیری، درمان و سلامت جامعه ، فناوری تولید پروبیوتیك ها ، روش های نوین در جداسازی ، تعیین ویژگی و شناسائی پروبیوتیك ها و پروبیوتیك ها در صنعت دام ، طیور و آبزیان از محورهای این همایش به شمار می آید.
اجتمام ** 9185 ** 9314**1776
مدیر كل آزمایشگاه مرجع غذا و دارو:
30 مجوز مكمل پروبیوتیك صادر شد
۱۸ بهمن ۱۳۹۴، ۱۱:۲۱
کد خبر:
81952683
تهران - ایرنا - مدیركل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو از صدور حدود 30 مجوز تولید شكل داروئی مكمل های پروبیوتیك در كشور خبر داد.