به گزارش ایرنا، «سرگئی ریابكوف» معاون وزیر خارجه روسیه اعلام كرد كه مسكو به خاطر احتمال استفاده از فضای كیهانی در مسابقه تسلیحاتی به شدت نگران است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیك وی با اعلام این موضوع، تصریح كرد: درباره خطر وقوع مسابقه تسلیحاتی در فضای كیهانی به شدت نگران هستیم و می خواهیم یك سند لازم الاجرای حقوقی برای ممانعت از استقرار سامانه های ضربتی در فضا تهیه و تصویب شود.
هرچند سال 1967 شوروی و آمریكا پیمانی منعقد كردند كه طبق آن استقرار تسلیحات كشتار جمعی در فضا ممنوع اعلام شد ولی در زمان جنگ سرد، سلاح هایی برای نابود كردن ماهواره ها ساختند كه انبوه سازی نشد، زیرا آن زمان قدرت فضایی چندان اهمیت نداشت. ضمن اینكه خطرات ناشی از تسلیحات ضدماهواره ای برای ثبات راهبردی بسیار زیاد بود و استفاده یا آزمایش آن در ابعاد بزرگ این نوع سلاح ها نیز در حكم حمله موشكی - هسته ای تلقی می شد.
اما براساس پیش بینی های كنونی، احتمال دارد فضای كهكشانی به صحنه تقابل نظامی تبدیل شود، هر چند كه بهای زیاد و پیچیدگی های فنآوری فضایی و طول مدت طراحی و ساخت می تواند این روند را به تاخیر بیاندازد، اما بعید است كه كنار گذاشته شود.
مصالحه در حوزه تسلیحات فضایی چندان ممكن نیست، زیرا هم اكنون آمریكا به عنوان پیشگام استفاده نظامی از فضا نمی خواهد توان و سرعت پیشرفت خود را كاهش دهد و روسیه و چین هم قوی ترین رقبا هستند و همزمان حركت های زنجیره ای كشورهای دیگر در این مسیر، می تواند به بروز مسابفه تسلیحاتی در فضا منجر شود.
ژانویه 2001 در زمان ریاست جمهوری جرج بوش، كمیسیونی به ریاست دونالد رامسفلد وزیر دفاع تشكیل شد كه با ارسال گزارشی به كنگره بر استفاده تسلیحاتی از فضا برای دفاع از ماهواره ها و تجهیزات فضایی آمریكا پای فشرد.
رامسفلد با تاكید بر خواسته های خود، درهای فضا را به روی تسلیحات آمریكایی باز كرد و سپس دور جدیدی از برنامه های نظامی سازی جو زمین توسط واشنگتن آغاز شد كه فضا را علنا به پایگاه نظامی آمریكا تبدیل كرد.
ریابكوف همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از مشكلات جدی در زمینه اجرای قرارداد منع آزمایش های هسته ای خبر داد و گفت: آمریكا تا اندازه زیادی مقصر پیشرفت نكردن در این روند است.
معاون وزیر خارجه روسیه همچنین گفت كه نبود موازنه های لازم در حوزه تسلیحات متعارف سبب نگرانی مسكو شده است.
اروپام *1516
مسكو- ایرنا- روسیه با ابراز نگرانی از طرح های نظامی سازی فضا، خواستار امضای یك سند جهانی لازم الاجرا برای خودداری از انجام اقدام های تسلیحاتی در فضای كیهانی شد.