۱۹ بهمن ۱۳۹۴، ۱۱:۴۵
کد خبر: 81954379
T T
۰ نفر
مصرف مواد مخدر و بحران های اجتماعی ناشی از آن

اراك-ایرنا- مصرف انواع مخدر به ویژه مواد صنعتی از جمله شیشه بسیار پر خطر است و تهدیدهای گوناگونی را متوجه فرد و جامعه می كند.

سرهنگ محمد حسنی رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر فرماندهی انتظامی استان مركزی در این رابطه به سئوالات خبرنگار ایرنا پاسخ داد و جنبه های مختلف این بلای خانمانسوز و راههای مقابله با آن را تشریح كرد.

س- از ابتدای امسال تاكنون چه میزان موادمخدر در استان مركزی كشف شده و كشفیات چه تغییری نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است؟
ج- از ابتدای امسال تاكنون پنج هزار و 300 كیلوگرم انواع موادمخدر در استان مركزی كشف و ضبط شده كه این میزان كشفیات نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش 67 درصدی را نشان می دهد.

س- تركیب كشفیات موادمخدر این استان در این مدت چگونه بوده است؟
ج- دو هزار و 700 كیلوگرم از موادمخدر كشف شده از نوع تریاك، 625 كیلوگرم حشیش، 130 كیلوگرم مرفین، 77 كیلوگرم هروئین، 24 كیلوگرم شیشه و بقیه سایر مواد بوده است.

س- در رابطه با موادمخدر از ابتدای امسال تاكنون چند نفر دستگیر شده اند؟
ج- در این مدت حدود پنج هزار معتاد تابلو و پنج هزار و 225 خرده فروش، نگهدارنده و قاچاقچی مواد مخدر در استان مركزی دستگیر شده اند كه معتادان تابلو به مراكز ترك اعتیاد معرفی شده اند.

س- از مجموع دستگیر شدگان در رابطه با موادمخدر چند نفر را زنان تشكیل می دهند؟
ج- از مجموع معتادان تابلو دستگیر شده این استان 128 نفر زن بوده و 83 نفر نیز به عنوان خرده فروش، نگهدارنده و قاچاقچی زن دستگیر شده است.

س- از ابتدای امسال تاكنون چند عملیات پاكسازی نقاط آلوده به موادمخدر در استان مركزی به مرحله اجرا درآمده و در این عملیات چه میزان موادمخدر كشف و ضبط شده است؟
ج- از ابتدای امسال تاكنون 530 مرحله عملیات پاكسازی نقاط آلوده در این استان صورت گرفته و در این عملیات ها یكهزار و 480 كیلوگرم انواع موادمخدر كشف و ضبط شده است.

س- چه میزان از موادمخدر كشف شده استان مركزی در كنترل محورهای مواصلاتی به دست آمده است؟
ج- دو هزار و 604 كیلوگرم از موادمخدر كشف شده از ابتدای امسال تاكنون از طریق اجرای 400 مرحله كنترل محور به دست آمده است.

س- مهمترین تهدید استان مركزی در بحث مواد مخدر چیست؟ و گرایش مصرف مواد مخدر به چه سمتی است؟
ج- مخدر شیشه اولین تهدید، هروئین دومین تهدید و سایر مواد تهدیدهای دیگر این استان است و گرایش مصرف مواد مخدر به سمت مواد صنعتی است و دستانی در كار است كه كشت و تولید موادمخدر در همسایگی ایران در حال افزایش است و دشمنان می خواهند جوانان این مرز و بوم را از راه ترغیب به مصرف مواد مخدر به بیراه و نابودی بكشانند.

س- مصرف شیشه به چه میزان می تواند یك فرد را گرفتار كند؟
ج- یك بار مصرف مخدر شیشه می تواند یك فرد را گرفتار كند و مصرف یك گرم شیشه یا هروئین برای اولین بار فرد را به مصرف كننده این مواد تبدیل می كند.

س- مهمترین علت گرایش به مصرف مخدر شیشه چیست؟
ج- لذت های كاذب و فریبنده، متاسفانه بسیاری از افراد به ویژه جوانان و نوجوان از روی حس كنجكاوی، كسب لذت و فرار از مشكلات به مصرف به این مواد روی می آوردند و فكر می كنند با یك بار كشیدن از روی تفریح گرفتار نمی شوند و نقطه اشتباه از همین جا شروع می شود، همه افراد به انگیزه تفریح و لذت طلبی شروع می كنند و در ادامه به دام و در منجلاب اعتیاد گرفتار می شوند.

س- علائم سوء مصرف مخدر شیشه چیست؟
ج- بسیاری از خانواده شاید پس از مدتی طولانی متوجه مصرف این ماده خطرناك شوند، اما مهمترین علائم اولیه مصرف كننده شیشه بی خوابی در شب، كاهش وزن شدید، عرق پیشانی و كف دستان، فك زدن ( بیشتر افراد مصرف كننده شیشه برای تعادل فك مدام آدامس می خورند)، پرخاشگری و پرهیز از دیگران است.

س- علائم مصرف این مواد در ادامه مراحل بعدی چیست؟
ج- پس از مدتی مصرف شیشه به علائم آن اضافه می شود و در فرد مصرف كننده جوش های چركین در صورت ایجاد می شود، دچار توهم و گیجی، عصبانیت های شدید و سوء ظن به اطرافیان به ویژه محارم خود می شود و در حالت پیشرفته به یك فرد با رفتارهای جنون آمیز تبدیل می شود.

س- شما سابقه طولانی در امر مبارزه با موادمخدر دارید و نمونه های زیادی از مصرف كنندگان این مواد را مشاهده كرده اید، در صورت امكان به عنوان یك كارشناس باسابقه نمونه ای از مشاهدات رفتار یك مصرف كننده شیشه را بیان كنید.

ج- در یك نمونه مردی در یك خانواده پس از مصرف مخدر شیشه به حمام رفته بود و در حالت توهم گمان كرده بود كه كرم و مار زیر پوستش رفته و با سنگ پا قسمتی از گوشت بدون خود را كنده بود و با این حالت توهم كه كرم و مارها به زیر فرش ها و زمین رفته، از حمام به بیرون آمده بود، فرش های منزل را جمع آوری و اقدام به كندن زمین كرده بود.
در یك نمونه وحشتناك دیگر پدری كه مخدر شیشه مصرف كرده بود در یك اقدام جنون آمیز با استفاده از سنگ فرز سر فرزند خود را بریده بود.

س- قیمت هر گرم شیشه در بازار چقدر است؟
ج- تا مدتی قبل قیمت هر گرم شیشه به صورت كم فروشی و خرده فروشی یك میلیون ریال بود اما هم اكنون به 600 هزار ریال كاهش یافته است.
س-آیا مصرف قرص ها روان گردان نیز اعتیاد آور است؟ و مهترین تهدیدات در این بخش چیست؟
ج- بله، قرص های ترامادول و متادون تركیباتی از مرفین و هروئین دارند و قرص ریتالین تركیبی از مخدر شیشه دارد و مصرف این قرص ها وابستگی در فرد ایجاد می كند.

س- موادمخدر چندمین اولویت تهدید در استان مركزی است؟
ج- در بین آسیب های های اجتماعی احصاء شده، موادمخدر تهدید و بحران اول در جامعه است و می طلبد مسئولان امر و دولتمردان با جدیت به صورت مصصم در این حوزه فعالیت كنند و این موضوع باید برای خانوده ها نیز به یك دغدغه جدی تبدیل شود چرا كه پلیس باهمه تلاشی كه دارد، به تنهایی نمی تواند با این معضل برخورد كند.

س- آیا مشكلات اقتصادی در گرایش افراد به مصرف مواد مخدر تاثیر گذار است؟
ج- بله، مسئولان وظیفه دارند در بحث حل مشكلات اقتصادی و بیكاری كه بیشتر متوجه جوانان است و معضل اعتیاد نیز بیشتر این قشر را تهدید می كند چاره اندیشی كنند، اما این نكته نیز حائز اهمیت است كه اعتیاد با خواست و انگیزه فردی شروع می شود و قطع و ترك آن نیز باید تنها با خواست فردی صورت گیرد.

س- مهمترین برنامه ها در امر مبارزه با موادمخدر چیست؟
ج- چند محور ترانزیتی مهم در استان مركزی وجود دارد و كنترل محورهای مواصلاتی و پاكسازی نقاط آلوده با موادمخدر با جدیت تمام دنبال می شود و برنامه های مختلفی برای مبارزه با این معضل خانمانسور تا پایان سال جاری در استان اندیشیده شده است.
مصاحبه از معصومه صفری
3005/6012