۱۹ بهمن ۱۳۹۴، ۲۰:۳۴
کد خبر: 81955416
T T
۰ نفر
يك واحد صنعتي توليد شمش طلا و نقره در تكاب به بهره برداري رسيد

مهاباد- ايرنا- واحد صنعتي استحصال مواد معدني و توليد شمش طلا و نقره روز يكشنبه همزمان با دهه مبارك فجر در شهرستان تكاب در جنوب استان آذربايجان غربي به بهره برداري رسيد.

به گزارش ايرنا، اين واحد صنعتي با زيربناي يكهزار متر مربع در 35 كيلومتري شهرستان تكاب در نزديكي روستاي شيرمرد و در كنار معدن طلاي آق دره احداث شده است.
رييس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان تكاب در آيين بهره برداري از اين واحد صنعتي گفت: اين واحد صنعتي با سرمايه گذاري ثابت 43 ميليارد ريال و با مشاركت بخش خصوصي راه اندازي شده است.
توحيد شريفي افزود: در اين واحد توليد و استحصال مواد معدني، سالانه 570 كيلوگرم شمش طلاي 24 عيار ، 684 كيلوگرم شمش و گوارسه نقره و 4/3 تن جيوه به صورت كپسول هاي 35 كيلوگرمي توليد مي شود.
وي اضافه كرد: اين واحد صنعتي و معدني با ويژگي هاي منحصر به فرد در استحصال مواد معدني، نخستين كارخانه توليد كننده فلز جيوه در كشور به شمار مي رود.
شريفي اظهار كرد: با افتتاح اين واحد صنعتي، تعداد كارخانه هاي توليد و استحصال فلزات گرانبها از جمله طلا و نقره در تكاب به پنج واحد رسيد.
وي گفت: با اضافه شدن واحد استحصال مواد معدني به مجموعه كارخانه هاي توليد طلا، ظرفيت استحصال و توليد طلا از معادن طلاي اين شهرستان به بيش از چهار و نيم تن در سال رسيد.
هم اكنون دو كارخانه بزرگ توليد طلا در كنار معادن زره شوران و آق دره تكاب فعال است.
كارخانه توليد طلاي زره شوران با ظرفيت توليد سالانه سه تن طلا، بزرگترين كارخانه توليد طلا در خاورميانه است.
رييس اداره صنعت، معدن و تجارت تكاب ادامه داد: كارخانه توليد شمش طلا و نقره و استحصال مواد معدني تكاب با استفاده از آخرين فناوري روز دنيا راه اندازي شده و مجهز به تكنولوژي مدرن مقابله با آلودگي هوا است.
شريفي بيان كرد: با بهره برداري از اين واحد توليدكننده شمش طلا و نقره براي 15 نفر از فارغ التحصيلان رشته هاي مرتبط با معدن و صنايع معدني زمينه اشتغال پايدار به وجود آمده است.
هم اينك بيش از 50 درصد از ذخاير شناسايي شده طلا در كل كشور در شهرهاي سردشت، پيرانشهر و تكاب در استان آذربايجان غربي قرار دارد.
شهرستان تكاب با دو معدن بزرگ طلا در مناطق زره شوران و آق دره با ذخيره بيش از يكصد تن طلا، يكي از قطب هاي توليد طلا در كشور محسوب مي شود.
كاني هاي فلزات گرانبها مانند طلا، نقره، جيوه، سرب، روي، آهن و كاني هاي غير فلزي مانند مرمريت و تراورتن در دل كوه هاي شهرستان تكاب نهفته است.
بيش از 2500 نفر هم اكنون در بخش معدن و صنايع معدني تكاب مشغول به كار هستند.
شهرستان تكاب با 78 هزار نفر جمعيت در جنوب استان آذربايجان غربي واقع شده است.
7514/6185/1905