6 هزار پزشك مجوز طب سنتی می گیرند/ورود خدمات طب سنتی به هزار خانه بهداشت

تهران-ایرنا- معاون طب سنتی وزیر بهداشت از ورود خدمات طب سنتی به هزار خانه بهداشت خبر داد و گفت: آزمون صدور مجوز فعالیت طب سنتی برای حدود شش هزار پزشك متقاضی در شش مرحله برگزار می‌شود.

محمود خدادوست روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: خدمات درمانی در طب سنتی تاكنون ساماندهی مشخصی نداشته است و افراد مختلف بدون تایید صلاحیت وارد این عرصه شده‌اند، ضمن اینكه برخورد با متخلفان این عرصه نیز تاكنون سلیقه‌ای بوده، به این معنی كه برخی دانشگاههای علوم پزشكی در این زمینه فعال تر بوده و برخی دیگر عملكرد فعالی در برخورد با مدعیان طب سنتی نداشته‌اند.
معاون طب سنتی وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشكی گفت: روالی كه تاكنون وجود داشته این بوده است كه فقط در صورتی كه بر اثر دخالت افرادی از جمله پزشكان در حوزه طب سنتی، مشكلی برای فردی به وجود می‌آمد و شكایتی صورت می‌گرفت، موضوع از طریق دانشگاه علوم پزشكی، نظام پزشكی یا دستگاه قضایی پیگیری می‌شد.
معاون وزیر بهداشت اضافه كرد: برای ساماندهی این حوزه، وزارت بهداشت دستورالعمل صدور مجوز فعالیت در حوزه طب سنتی را ابلاغ كرده و مسئولیت آن را به انجمن علمی طب سنتی ایران سپرده است.

**حجامت و ماساژ درمانی بدون مجوز خلاف است
وی گفت: این انجمن از اسفند امسال در سایت خود آموزشهای لازم برای فعالیت در طب سنتی را در شش سطح شامل مبانی و كلیات طب سنتی، مبانی حفظ الصحه و اصلاح سبك زندگی، مفردات پزشكی و گیاهان دارویی، مبانی معالجات از نگاه طب سنتی، معالجه در طب سنتی و در آخر اعمال یداوی مانند ماساژ و حجامت آموزش می‌دهد.
خدادوست افزود: پزشكان متقاضی فعالیت در عرصه طب سنتی باید برای اخذ مجوز این آموزشهای سطح بندی شده از سایت انجمن علمی طب سنتی دریافت كرده و آزمون هر مرحله را بگذارنند و با قبولی در هر مرحله آزمون اجازه فعالیت در همان سطح را به دست می آورند.
وی گفت: با توجه به ثبت نام پزشكان متقاضی فعالیت در حیطه طب سنتی در سال 92، برآورد وزارت بهداشت این است كه بین پنچ تا شش هزار پزشك متقاضی فعالیت قانونی در عرصه طب سنتی در كشور باشند و برای اخذ مجوز اقدام كنند و به نظر می‌رسد با توجه به مشغله این پزشكان، با شروع این برنامه در اسفند امسال حدود شش ماه طول بكشد كه این پزشكان بتوانند به صورت مجازی در آزمون های سطح بندی شده، شركت كنند و مجوز بگیرند.

**فعالیت 20 سلامتكده طب سنتی
معاون طب سنتی وزارت بهداشت تاكید كرد: تاكنون هیچ پزشكی مجوز فعالیت در عرصه طب سنتی را از وزارت بهداشت یا انجمن علمی طب سنتی دریافت نكرده و فقط فعالیت 20 سلامتكده طب سنتی وزارت بهداشت در دانشگاههای علوم پزشكی مجوز قانونی دارند.
وی گفت: با شروع برنامه آموزش و آزمون طب سنتی از اسفند امسال، قرار است دانشگاههای علوم پزشكی با افراد فاقد محوزفعالیت در عرصه طب سنتی برخورد جدی تری داشته باشند و فعالیت افراد بدون مجوز متوقف شود.
خدادوست افزود: پزشكان فعال در عرصه طب سنتی البته به طور سنتی ممكن است بتوانند در امور اولیه مانند توصیه های تغذیه ای این طب ورود پیدا كنند اما حق اعمال یداوی مانند حجامت یا ماساژ درمانی را ندارند، مگر اینكه شش مرحله آزمونهای انجمن طب سنتی را طی كنند.

**ماساژدرمانی از ادعا تا ایجاد رشته دانشگاهی
وی گفت: در مورد ماساژ درمانی نیز هیچ فردی در كشور چنین مجوزی ندارند و ادعاهای مطرح شده در این زمینه غیر قانونی است، ماساژ درمانی حتما باید زیر نظر یك پزشك دارای مجوز قانونی انجام شود مگر اینكه ماساژ غیر درمانی و فقط برای ریلكسیشن، رفع خستگی، آرامش یا برطرف كردن جزئی گرفتگی عضلات باشد.
خداوست افزود: البته پیشنهاد ایجاد رشته كارشناسی ماساژ درمانی به شورای گسترش آموزش پزشكی ارائه شده است و با تصویب آن، در آینده نزدیك رشته در سطح كارشناسی در برخی دانشگاههای علوم پزشكی راه اندازی می‌شود.

**آغاز خدمات پیشگیرانه طب سنتی در خانه‌های بهداشت روستایی
معاون وزیر بهداشت همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا از ورود خدمات طب سنتی به شبكه سراسری بهداشت كشور خبر داد و گفت: مربیان بهورزان در 10 دانشگاه علوم پزشكی آموزش های لازم را برای تربیت هزار بهورز دیده اند و از سال آینده (1395) با آموزش این بهورزان خدمات اولیه طب سنتی مانند توصیه‌های تغذیه ای و استفاده از گیاهان دارویی برای حفظ تندرستی در هزار خانه بهداشت روستایی كشور ارائه می شود.
خدادوست اضافه كرد: این خدمات در هزار خانه بهداشت از 10 شهر كشور شامل مشهد، تهران، همدان، فسا، كاشان، كرمان، یزد و تبریز ارائه می شود.
اجتمام(4)**3063 ** 1418
۰ نفر