محمدرضا حسني روز شنبه در گفت و گو با ايرنا، افزود: در اين مدت 94 تن نيز بر اثر مسموميت با گاز منوكسيدكربن دچار كاهش سطح هوشياري با درجه هاي مختلف شده اند.
وي اضافه كرد: از اين تعداد 31 تن به صورت سرپايي در محل حادثه درمان و 54 تن نيز به مراكز درماني منتقل شدند.
وي به حادثه روز گذشته در استان قم اشاره و بيان كرد: ساعت 04:57 روز 23 بهمن ماه جاري، چهار تن بر اثر استفاده از ذغال چوب در بخش خلجستان اين استان مسموم شدند.
حسني افزود: از اين تعداد يك تن به دليل وخامت حال به بيمارستان منتقل شد و سه تن ديگر در محل حادثه درمان شدند.
وي گفت: ساعت 14:57، 21 بهمن ماه نيز آقا 40 ساله در شهرك فاطميه اين استان بر اثر مسموميت با گاز منوكسيدكربن جان باخت.
به گفته وي، بر اساس شواهد اوليه، عدم استفاده مناسب از وسايل گرمايشي عامل اين حادثه گزارش شده است.
سال گذشته نيز شش تن بر اثر استنشاق گاز منواكسيدكربن در اين استان جان خود را از دست دادند و 80 تن دچار كاهش سطح هوشياري با درجه هاي مختلف شدند.
رئيس مركز اورژانس 115 قم در ادامه با ابراز نگراني از افزايش شمار مسموميت هاي ناشي از استنشاق گاز منوكسيد كربن، گفت: استفاده نامتعارف از وسايل گرمازا از جمله گاز پيك نيك، گاز خوراك پزي، ذغال چوب و آب گرمكن به ويژه در فضاهاي بسته و نيز عدم كنترل لوله ها و اتصالات بخاري در داخل منزل و بالاي پشت بام از عوامل بروز مسموميت با گاز منوكسيدكربن است.
وي افزود: در مسموميت با گاز خطرناك منوكسيدكربن، قصور انساني در استفاده از نوع وسايل براي توليد گرما و دقت در كنترل اينگونه وسايل اهميت بالايي دارد.
وي اضافه كرد: سردرد، تهوع و استفراغ، گيجي و خواب آلودگي، كاهش سطح هوشياري و تنفس مشكل از جمله علائم مسموميت با گاز منوكسيد كربن مي باشد.
حسني تاكيد كرد: نخستين و مهم ترين اقدام در صورت مشاهده موارد گازگرفتگي، رساندن اكسيژن(هواي تازه) به مصدوم و تماس با اورژانس 115 است كه باز كردن پنجره اتاق يا خارج كردن فرد از آن محيط موثرترين اقدام جهت بهبود حال فرد مسموم است. ك/3
/2085/ 1175
قم - ايرنا - رئيس مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي قم گفت: از آغاز فصل سرما در اين استان تاكنون، مسموميت با گاز منوكسيدكربن منجربه مرگ 9 تن در اين استان شده است.