به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا، تجهیزات GPS با استفاده از شبكه ای از ماهواره های فضایی می توانند موقعیت و سرعت حركت كاربران را مشخص كنند. با استفاده از این شیوه، موقعیت كاربر بر اساس مدت زمان دریافت سیگنال از چهار ماهواره یا بیشتر، با دقت 10 متر محاسبه می شود.
مسیریابی دقیق، تنها كاربرد فناوری GPS نیست؛ بلكه افزایش دقت GPS زمینه ساز ورود خودروهای بدون راننده به جاده ها و افزایش امنیت سفرهای هوایی است. به همین علت اخیرا سیستم بهبودیافته ای موسوم به DGPS با بهره گیری از ایستگاه های زمینی برای ارسال سیگنال های ردیابی، توانسته است دقت مسیریابی را تا یك متر كاهش دهد. اما هنوز هم این دقت برای استفاده از خودروهای بدون سرنشین كافی نیست.
محققان برای افزایش دقت تجهیزات GPS، حسگری را به سیستم اضافه كردند كه اطلاعات اضافی را در اختیار می گذارد و دقت این تجهیزات را به یك سانتیمتر می رساند؛ البته این ایده جدید نیست، اما در گذشته برای ادغام اطلاعات به دست آمده از ماهواره و حسگر باید از كامپیوترهای بسیار پیشرفته استفاده می شد، در حالی كه اكنون با بهره گیری از الگوریتم های جدید، توان محاسباتی مورد نیاز برای این كار تا حد توان محاسباتی تراشه های موجود در تجهیزات قابل حمل امروزی از جمله گوشی های هوشمند كاهش یافته است.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه IEEE Transactions on Control Systems Technology منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
تهران - ایرنا - محققان با استفاده از فناوری حسگرها و الگوریتم های جدید توانستند دقت تجهیزات GPS را به میزان چشمگیری افزایش دهند و خطای آن را به یك سانتیمتر برسانند.