به گزارش ایرنا، روسیه كشور نفتی غیراوپك با تولید روزانه 10 میلیون و 900 هزار بشكه به درآمدهای ارزی حاصل از آن متكی است و سقوط بهای هر بشكه نفت به زیر 30 دلار فشارهای شدیدی بر اقتصاد این كشور وارد كرده است.
توافق روسیه برای این همكاری، نخستین همگرایی جدی مسكو با تولیدكنندگان نفتی اوپك با هدف توقف افزایش تولید به منظور تثبیت بازار نفت است كه سبب امیدواری های بسیاری شده است.
وزیران انرژی یا نفت كشورهای روسیه، ونزوئلا، نیجریه،عربستان سعودی و قطر در نشست خود كه امروز (سه شنبه) در دوحه پایتخت برگزار شد، این همگرایی و همكاری را اعلام كردند.
به گزارش رسانه های روسی، در دیدار دوحه توافق شد تولید نفت در سطح تولید 11 ماه ژانویه گذشته باقی بماند.
از سوی دیگر با توجه به رقابتی بودن صنعت نفت روسیه، كاهش تولید این كشور چالش برانگیز است.
بهای نفت خام تحت تاثیر افزایش عرضه، كاهش تقاضا و نگرانی درباره چشم انداز اقتصاد جهانی از ژوئن 2014 (خرداد 1393) حدود 70 درصد كاهش داشته است.
به دلیل رونق عرضه نفت در آمریكا و تصمیم اوپك برای افزایش صادرات با هدف بیرون راندن تولید كنندگان پرهزینه از بازار، فیمت هر بشكه از بیش از 100 دلار در سه سال گذشته به پایین ترین سطح خود در طول بیش از یك دهه حتی تا كمتر از 30 دلار رسیده است.
ونزوئلا بیشترین خسارت را از كاهش بهای نفت خام داشته و نفت زیر بشكه ای 30 دلار توازن بودجه روسیه را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
اقتصاد عربستان نیز به شدت در نتیجه روند كاهشی بهای نفت آسیب دیده و این كشور در سال میلادی گذشته كسری بودجه 98 میلیارد دلاری را تجربه كرد.
اوپك توافق امروز دوحه را یك موفقیت اعلام كرده و افزوده است: وزرای شركت كننده در این نشست وضعیت بازار نفت و چشم انداز عرضه و تقاضای این كالا را مورد بررسی قرار دادند.
به دنبال اعلام این خبر، بهای شاخص نفت خام برنت اروپا در بازار لندن 81 سنت افزایش یافت و به بشكه ای 34 دلار و 20 سنت رسید.
وزیر انرژی قطر هم اعلام كرد كه تولیدكنندگان عضو و غیر عضو اوپك قرار است گفت و گوهای فشرده خود را در ارتباط با میزان تولید نفت به زودی آغاز كنند.
عربستان از دو سال پیش در پیروی از آمریكا تلاش كرد با افزایش تولید، ایران و روسیه را از كسب درآمد نفت محروم كند، ولی خود و چند كشور عربی با كمبود ارز و همچنین كسری بودجه مواجه شدند و افزایش قیمت فرآورده های نفتی مصرف داخلی نیز نتوانست معضل مالی را حل كند و به ناچار درصدد تجدید نظر در میزان تولید نفت با هدف به تعادل رساندن قیمت برآمدند.
اروپام*391*1517**1516
مسكو- ایرنا- روسیه یكی از بزرگ ترین تولید كنندگان نفت جهان كه تاكنون سیاست های نفتی خود را به صورت مستقل اجرا می كرد، همگرایی با اوپك را به منظور ایجاد ثبات در بازار نفت جهان آغاز كرد كه واكنش های فوری بازار جهانی به آن مثبت بود.