به گزارش ايرنا يدالله موحد روز چهارشنبه در نشستي با نامزدهاي انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي و روساي ستادهاي انتخاباتي آنها در حوزه انتخابيه كرمان و راور افزود: انتخابات بايد فرصتي براي ايجاد وحدت و عظمت آفريني براي نظام مقدس جمهوري اسلامي و ملت سرافراز ايران باشد.
وي از نمايندگي مجلس شوراي اسلامي به عنوان كاري حساس و سرنوشت ساز ياد كرد و ادامه داد: با آغاز فرصت تبليغات انتخاباتي در آستانه مقطع حساسي از فرايند برگزاري انتخابات مجلس شوراي اسلامي هستيم.
وي تاكيد كرد: همه اذهان جامعه و فضاهاي تبليغاتي در فرصت تبليغات انتخاباتي معطوف به بيانات، رفتارها و مواضع نامزدهاي مجلس شوراي اسلامي است و اين افراد بايد در اين مسير مواضعي را انتخاب كنند كه مطلوب رهبري، مردم و نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران باشد.
رئيس كل دادگستري كرمان انتخابات را عرصه تحقق اراده ملت براي تعيين سرنوشت خويش دانست و گفت: از اين رو انتخابات داراي اهميت و جايگاه بلندي است و مردم در ايفاي اين رسالت و تكليف نقش مهمي را بر عهده دارند.
وي بيان كرد: شركت در انتخابات وظيفه ديني، ملي و انساني آحاد ملت است و بايد به آن به بهترين شكل ممكن عمل شود.
موحد گفت: به يقين مردم ايران اسلامي به مانند ادوار گذشته و بلكه مصمم تر و باشكوه تر، بر اساس رهنودهاي رهبري به اين حق و تكليف الهي خود عمل مي كنند.
وي تصريح كرد: مشاركت باشكوه و عظمت آفرين ملت ايران موجب حيرت جهانيان خواهد شد زيرا اين ملت به رغم همه مشكلاتي كه با آنها مواجه بوده و بسياري از مشكلات از سوي دشمنان تحميل شده، پاي اهداف و آرمان هاي خود ايستاده است و مسير استقلال را با عزت طي مي كند و اجازه دخالت را به كسي نخواهد داد.
اين مقام قضايي گفت: همه دست اندركاران و به ويژه رسانه ها تكليف دارند تا با اقدامات سنجيده و تدابير لازم بستر و فضاي آرام و اميد آفرين را براي حضور همه واجدان شرايط براي حضور در انتخابات فراهم كنند.
وي افزود: انتخابات در نظام مقدس جمهوري اسلامي داراي ساز و كارها، شرايط و ترتيبات قانوني خاص خود است و هر كس با هر مسئوليتي وارد عرصه انتخابات شود بايد خود را ملتزم به نظامات حاكم بر انتخابات بداند و بر اساس آن عمل كند.
وي تاكيد كرد: اصل قانوني بودن انتخابات براي همه قابل رعايت است و بايد به صورت ويژه مد نظر قرار گيرد.
رئيس كل دادگستري استان كرمان بيان كرد: در مقطع تبليغات انتخاباتي، داوطلبان و هواداران آنها بايد به اين امر مهم توجه داشته باشند كه براي موفقيت و جلب آراي مردم نبايد از هر شيوه مغاير با اخلاق اسلامي و قانون استفاده كنند.
وي با تاكيد بر اينكه در جريان انتخابات موظف به رعايت ضوابط، اخلاق ديني، اخلاق اجتماعي و فرهنگ اسلامي هستيم، گفت: متاسفانه برخي اوقات ديده مي شود كه توسط برخي افراد جهت گيري هاي تبليغاتي با اخلاق و فضائل ديني يا با قوانين مربوطه فاصله زيادي دارد.
موحد اظهار كرد: متاسفانه در برخي موارد، نامزدهاي انتخاباتي، حيثيت و شئون رقيب خود را ناديده گرفته و آن را دستخوش برخي از ناملايمات قرار مي دهند و تنها راه موفقيت خود را بيرون راندن حريف از طريق تخريب او مي دانند.
وي گفت: مگر مي شود كسي خود را ملتزم به اسلام و تعاليم و فرايض ديني بداند اما اخلاق اسلامي را در فضاي انتخاباتي رعايت نكند و حرمت مومن و مسلمان را ناديده بگيرد.
وي افزود: مگر مي شود دستاوردهاي نظام مقدس جمهوري اسلامي، انقلاب و خون شهدا را مورد بي توجهي قرار داد.
رئيس كل دادگستري استان كرمان گفت: البته هر نقدي را نبايد تخريب دانست و تمايز بين نقد و تخريب را بايد تشخيص داد.
وي عنوان كرد: كسي كه نامزده شده است بايد سعه صدر داشته و انتقادپذير باشد و از دستگاه قضايي انتظار نداشته باشد هر فردي كه نقدي مطرح كرد را مورد پيگيري قضايي قرار دهيم.
وي گفت: آدرس و مشخصات ستادهاي تبليغاتي نامزدهاي انتخاباتي در فضاي مجازي نيز بايد به فرمانداري ها اعلام شود.
موحد به فعاليت ستاد پيشگيري از جرائم انتخاباتي اشاره و بيان كرد: در ماده 67 قانون انتخابات مجلس شوراي اسلامي وظيفه اتخاذ تدابير لازم براي پيشگيري از جرايم و تخلفات انتخاباتي بر عهده دستگاه قضايي گذاشته شده كه در همين راستا ستاد پيشگيري از جرائم انتخاباتي تشكيل شده است.
وي گفت: رفتارهايي كه در قانون انتخابات به عنوان جرم مطرح شده است مخل نظم، قانون و سلامت انتخابات هستند و براي انتخابات سالم بايد تلاش كنيم كه تخلفي صورت نگيرد.
نماينده عالي قوه قضاييه در استان كرمان افزود: قضات ويژه رسيدگي به تخلفات انتخاباتي در مركز استان و شهرستان ها تعيين شده اند.
وي خاطرنشان كرد: نامزدهاي انتخاباتي از هرگونه احضار منتهي به جلب و بازداشت مصون هستند اما روساي ستادها و هواداران ممكن است به واسطه اقدامات غير قانوني خود به مراجع قضايي احضار مي شوند.
وي تاكيد كرد: رسيدگي به جرايم نامزدها نيز پس از انتخابات صورت خواهد گرفت.
موحد گفت: تاكيد مي شود كه حركت ها و اقدامات نامزدها بر مبناي فرمايشات رهبر معظم انقلاب اسلامي باشد.
وي با تاكيد بر اينكه خريد و فروش راي مردم يكي از جرايم مهم است، گفت: راي مردم داراي اهميت و در سرنوشت كشور بسيار تاثيرگذار است و دستگاه قضايي در برخورد با جرايم مبني بر خريد و فروش آراي مردم نهايت دقت و جديت را خواهد داشت.
رئيس كل دادگستري استان كرمان گفت: تهديد و تطميع در انتخابات، راي دادن با شناسنامه ديگري يا با شناسنامه جعلي، ايجاد رعب و وحشت بين راي دهندگان، دخالت با سمت مجعول در برگزاري انتخابات، راي دادن بيشتر از يك مرتبه و هر فعاليتي كه در برگزاري انتخابات خلل ايجاد كند، جرم است و مورد برخورد قانوني قرار مي گيرد.
وي تاكيد كرد: جرايم انتخاباتي به دو دسته فردي و عمومي است كه در جرايم فردي، فرد بايد شكايت كند و در جرايم عمومي دادستان به عنوان مدعي العموم مي تواند اعلام جرم كرده و به اين جرايم رسيدگي كند.
انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي همزمان با انتخابات پنجمين دوره مجلس خبرگان رهبري هفتم اسفند برگزار مي شود.
148 نامزد در استان كرمان براي 10 كرسي مجلس شوراي اسلامي با هم رقابت مي كنند.
7440/3028
رئيس كل دادگستري كرمان:
رقابت هاي انتخاباتي نبايد صحنه تقويت تضادها شود
۲۸ بهمن ۱۳۹۴، ۱۵:۵۴
کد خبر:
81968187
كرمان - ايرنا - رئيس كل دادگستري استان كرمان گفت: صحنه رقابت هاي انتخاباتي نبايد تبديل به فرصت انتقام جويي و تقويت تضادها شود.