۲۸ بهمن ۱۳۹۴، ۱۸:۴۳
کد خبر: 81968476
T T
۰ نفر

بيماران كليوي شاهرود نيازمند نگاه خيران هستند

۲۸ بهمن ۱۳۹۴، ۱۸:۴۳
کد خبر: 81968476
بيماران كليوي شاهرود نيازمند نگاه خيران هستند

شاهرود- ايرنا- بيماران كليوي بسياري در شهرستان شاهرود نيازمند ياري خيران هستند تا بتوانند براي هميشه با دستگاه دياليز خداحافظي كنند.

به گزارش ايرنا، دياليز عملياتي براي جايگزيني بسياري از وظائف و مسئوليت هاي طبيعي كليه ها است،دو عضوي كه در دو طرف پشت حفره شكم قرار گرفته اند.
دياليز به افراد اين امكان را مي دهد، با اينكه كليه هايشان به خوبي كار نمي كند، بتوانند زندگي خوب و مفيدي را بگذرانند.
در اين روش خون در كنار مايع دياليز توسط يك غشاء نيمه تراوا قرار گرفته و با انتشار ساده سبب انتقال سموم دفعي از خون به مايع دياليز مي شود.
روز چهارشنبه مركز تازه تأسيس بيماري هاي خاص دانشگاه آزاد اسلامي واحد شاهرود، ميزبان تعدادي از بيماران كليوي، پزشكان و خيران بود تا با گوشه اي از فعاليت هاي آن براي كمك به اين بيماران آشنا شوند.
با يك نگاه ساده به اطراف خود خيلي زود متوجه مي شوي كه دستگاه دياليز پذيراي افراد زيادي از هر گروه سني و با هر طيف اجتماعي است.
در حالي كه اگر هنگام ابتلا به بسياري از بيماري ها به آن ها بي توجه نباشيم مي توانيم از تبعاتي همچون نارسايي كليوي نيز جلوگيري كنيم.
پيشرفت فناوري و تأسيس مراكز جديد در شهرستان شاهرود براي كمك به بيماران نيازمند دياليز، شايد بتواند بخشي از مشكلاتي چون انتظار طولاني براي دريافت نوبت را حل كند، اما نبايد فراموش كرد كه بسياري از اين بيماران براي رهايي هميشگي از دستگاه دياليز نيازمند پيوند نگاه خيران به خود هستند.
بيماراني كه علاوه بر تصفيه خون، گاهي نيز به پالايش روح نياز دارند تا بخشي از دردهاي خود را براي مدتي فراموش كنند.
يكي از بيماران حاضر در اين جمع، به خبرنگار ايرنا گفت:پنج سال براي دياليز به بيمارستان امام حسين (ع) مراجعه مي كردم اما چون شلوغ بود و گاهي اوقات هم دستگاه ها با خرابي مواجه مي شد، يك سال است كه به مركز ديگري مراجعه مي كنم و در آنجا رسيدگي خوبي به بيماران مي شود.
بيمار ديگري نيز اضافه كرد: من هفته اي سه مرتبه از روستايي در بسطام براي دياليز به شاهرود مي آيم و با تمام امكانات خوب اين شهر، باز هم براي خريد بسياري از داروها به دليل گراني آن ها با مشكل مواجه هستم.
مسئول انجمن بيماران كليوي شهرستان نيز در گفتگو با ايرنا، با بيان اينكه اين انجمن سال 80 تأسيس شده است، خاطر نشان كرد: در اين انجمن كمك هاي مالي، دارويي، مشاوره هاي تغذيه و روانشناسي به اعضا ارائه مي شود.
دكتر ناهيد طوفان، يافتن اهدا كنندگان كليه و معرفي آنها به بيماران را يكي از مشكلات انجمن خواند و تصريح كرد: با تأسيس مركز بيماري هاي خاص دانشگاه آزاد، مي توانيم ارتباط اهدا كنندگان را با بيماران بيشتر كرده و احتمال پيوند كليه را افزايش دهيم.
وي تعداد بيماران عضو اين انجمن را حدود 150 نفر اعلام كرد و افزود: هر ازگاهي تعدادي از بيماران به دليل پيوند كليه از انجمن جدا شده و تعدادي نيز به جمع بيماران نيازمند دياليز مي پيوندند.
اين پزشك عمومي با بيان اينكه يكي از دلايل نارسايي كليه مشكلات ژنتيكي است، تأكيد كرد: بي توجهي به بسياري از بيماري هاي شايع همچون عفونت ادراري مي تواند در ابتلا به آن نقش داشته باشد اما فشار خون و ديابت مهم ترين علت نارسايي كليوي در سنين بالاتر است.
طوفان حضور طولاني مدت بيماران براي دياليز را يكي از مهم ترين مشكلات آنان دانست و يادآور شد: اين افراد بايد سه روز در هفته و هر بار سه ساعت ، وقت خود را به دياليز اختصاص دهند.
وي اضافه كرد: تعدادي از اين افراد بازنشسته هستند اما بسياري از آنان را جواناني تشكيل مي دهند كه به دليل حضور طولاني مدت در بيمارستان شانس داشتن كار دائمي را از دست مي دهند و بنابراين نمي توانند بسياري از هزينه هاي خود را پرداخت كنند.
مسئول انجمن بيماران كليوي شهرستان شاهرود با اشاره به تعداد زياد خيران ابراز داشت: چندين گروه مختلف در شهرستان بيماران كليوي را تحت پوشش خود قرار داده و كميته امداد امام خميني (ره) نيز در اين زمينه بسيار كمك مي كند اما همچنان منتظر ياري بيشتر همشهريان خير خود هستيم.
طوفان ضمن تأكيد بر اينكه افراد زيادي در شاهرود متقاضي اهداي كليه هستند، خاطر نشان كرد: شماري از بيماران به شهرهاي ديگر رفته و در نوبت دريافت از بيماران مرگ مغزي قرار گرفته اند.
وي هزينه رفت و آمد و اسكان بيماراني كه از اطراف شهر براي درمان مراجعه مي كنند را يكي ديگر از مشكلات آن ها عنوان و تأكيد كرد: مردم مومن و معتقد شاهرودي ميتوانند از راه هايي چون نذورات و وقف، دست بدست هم داده كمك كنند برخي از مشكلات همنوعان خود را برطرف كنند.
همچنين رئيس بيمارستان خاتم الانبياء شاهرود نيز در خلال بازديد از اين مركز درماني گفت: مركز بيماري هاي خاص اين بيمارستان با زيربناي يك هزار و200 متر مربع ساخته شده و براي تجهيز آن 15 ميليارد ريال هزينه شده است.
دكتر حسين هراتي پور اضافه كرد: اين مركز شامل بخش هاي دياليز، شيمي درماني، تالاسمي و اختلالات انعقادي بوده و در حال حاضر بخش همودياليز آن شروع به فعاليت كرده است.
وي با بيان اينكه خدمات دهي در اين مركز تعرفه جداگانه نسبت به مراكز ديگر ندارد، ابراز داشت: اين بيمارستان آمادگي دارد تسهيلاتي براي بيماران خاص چون سرويس حمل و نقل قائل شود تا بتوانند كارهاي خود را با خيالي آسوده تر انجام دهند.
مركز بيماري هاي خاص بيمارستان خاتم الانبياء داراي هشت دستگاه دياليز پيشرفته است. اين مركز از بهمن ماه سال جاري آغاز به كار كرده و شامل بخش هايي چون اتاق ترينمنت، اتاق RO و اتاق انتظار همراهان است.
در اين مركز خدمات حمايتي در رابطه با تغذيه بيماران كليوي، روانشناسي و روان پزشكي ارائه شده و مركز انجمن بيماران كليوي نيز در اين مكان فعاليت مي كند.
7359/6167 /1596
۰ نفر