۲۹ بهمن ۱۳۹۴، ۱۴:۰۴
کد خبر: 81969420
T T
۰ نفر
اطلاعات يكپارچه از داده هاي مكاني نقش موثري درتصميم گيري صحيح دارد

رشت- ايرنا- رئيس سازمان نقشه برداري كشور با اشاره به برنامه ها و وظايف اين سازمان گفت: اطلاعات يكپارچه از داده هاي مكاني نقش موثري در تصميم گيري صحيح دارد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، عليرضا آزموده اردلان روز پنجشنبه در نشست شوراي برنامه ريزي استان گيلان افزود: هركشوري براي توسعه نيازمند برنامه ريزي و نقشه راه است و يك برنامه وقتي حاصل مي شود كه اطلاع كافي از پيراموني خودمان داشته باشيم.
وي اظهار كرد: درهمين راستا، ما به عنوان سازماني كه تخصص در موقعيت و مكان دارد ، شبكه اي ايجاد كرديم بتواند مختصات يكپارچه و دقيق در كشور از موقعيت را ارائه دهد.
وي تصريح كرد: براي ارائه اطلاعات يكپارچه به سازمان ها و دستگاه هاي بايد زيرساخت هاي اين اطلاعات در كشور ايجاد شود .
وي ايجاد اين زيرساخت داده مكاني (SDI) را يكي از بخش هاي دولت الكترونيك در دستور كار دولت تدبير و اميد دانست و اظهار كرد: بايد بدانيم چگونه اين مقدمه و سنگ بناي توسعه پايدار و ماندگار را فراهم آوريم.
وي با بيان اينكه اين طرح هنوز در هيچ استاني از كشور به صورت كامل پياده نشده است، اظهار كرد: اين طرح از قانون برنامه پنجم در دست انجام بوده كه قرار بود تا پايان اين برنامه به انجام برسد ولي ايجاد آن پيش نيازهاي زيادي مي خواهد كه تا كنون اقدامات خوبي انجام شده و بزودي شاهد استقرار و بهره برداري از آن خواهيم بود.
آزموده اردلان خاطرنشان كرد: در راستاي برنامه راهبردي سامانه اطلاعات (GIS) و با پشتيباني مسئولان و سازمان آمار و فناوري اطلاعات و ارتباطات (فاوا) شهرداري، پروژه راه اندازي زيرساخت هاي مكاني به اختصار SDI در دستوركار قرار گرفته است .
وي ادامه داد: داده هاي مكاني به عنوان يك زيرساخت يكي از مهمترين و حساس ترين عوامل تصميم گيري و به خصوص داده هاي تصميم گيري هاي اجتماعي ، اقتصادي و سياسي در زندگي امروزه است.
وي افزود: دستيابي به اهداف و انجام فعاليت هاي سازمان هاي مختلف زماني امكان پذير است كه دسترسي به داده هاي مكاني مناسب و يكپارچه ميسر باشد كه اين موضوع به خصوص براي برنامه ريزي هاي آينده بسيار داراي اهميت است.
وي با بيان اينكه ايجاد زيرساخت توسط سازمان نقشه برداري كشور كه از زير مجموعه هاي سازمان مديريت و برنامه ريزي است، انجام خواهد شد، تصريح كرد: اين اطلاعات دائما به روز خواهد شد و از طر يق شبكه امن در اختيار كاربران براي تصميم گيري صحيح قرار خواهد گرفت.
آزموده اردلان با بيان اينكه مختصاتي كه به ما داده مي شود، بايد برپايه علمي باشد ، اظهار كرد: سازماني واحد مانند سازمان نقشه برداري بايد وجود داشته باشد تا بتواند نحوه و رسيدن به مختصات دقيق براي ارائه مختصات دقيق به داده هاي مكاني قرار دهد.
رئيس سازمان نقشه برداري كشور تصريح كرد: در بخش هاي مختلف داده هايي داريم كه مكان و موقعيت دارد و اگر اطلاعات يكجا جمع شود در تصميم سازي ها و استفاده صحيح از پيرامون خواهيد داشت؛ چيزي كه ازآن به عنوان آمايش سرزميني عنوان مي شود.
وي اظهار كرد: به طور مثال اين اطلاعات مشخص مي كند كه كجا براي ايجاد يك واحد صنعتي مناسب تر است؟
وي يكي از برنامه هاي سازمان نقشه برداري را پيش بيني تغييرات پوسته در زمان ريسك زلزله عنوان كرد.
آزموده اردلان تصريح كرد: امروزه براي اينكه بتوانيم بهترين موقعيت را براي استفاده كنندگان قرار دهيم از ايستگاه هاي ماهواره اي استفاده كرديم.
وي تعداد ايستگاه هاي ماهواره اي را در استان گيلان دو ايستگاه عنوان و بيان كرد: براي چنين استاني با اينهمه استعداد براي حفظ امنيت آنها لازم است، پوشش بيشتري داشته باشيم.
وي با اشاره به ويژگي هاي خاص درياي خزر تصريح كرد: بايد براي تسلط بيشتر بر دريا ي خزر و تغييرات پوسته زمين اين ايستگاه ها افزايش يابد.
استفاده از داده هاي مكاني به منظور جلوگيري از دوباره كاري ها و بالابردن قابليت هاي نهفته در اطلاعات مكاني و افزايش بهره وري از سرمايه گذاري هاي انجام شده در بخش هاي مختلف يك سازمان و يا يك جامعه در جهت افزايش كارآئي و بهره وري و دستيابي به اهداف توسعه پايدار لازم و ضروي است.
داده هاي مكاني مجموعه اي از فناوري ها، سياستگذاري ها، استانداردها ، شبكه هاي دسترسي و منابع انساني براي جمع آوري ، پردازش ، ذخيره سازي ، توزيع، بهينه سازي و استفاده از داده ها و اطلاعات مكاني در سطوح مختلف است كه به منظور كاهش موانع در دسترسي ها و استفاده از مكاني و جلوگيري از دوباره كاري ها در توليد داده هاي مكاني استفاده مي شود و نتيجه آن تسهيل در روند تصميم گيري و مديريت يك سازمان و جامعه است.ك/2
7296/6070