به گزارش ايرنا از سايت فناوري هاي همگرا، محققان مؤسسه فناوري آاستار موفق به دستاوردي شدند كه ميتوان با آن هزينه رهاسازي دارو را كاهش داد.
آنها شركتي به نام بيولبز راهاندازي كردهاند و در قالب آن، به ارائه فناوري غشاءهاي سلولي مصنوعي از جنس پليمر اقدام كردند كه به دليل پليمري بودن اين ساختارها، محققان ميتوانند هزينه كار را كاهش دهند و ديگر نيازي به كشت سلولي براي انجام آزمون روي دارو نيست.
غشاءهاي سلولي حاوي پروتئينهايي هستند كه در ساز و كار بيماري دخالت دارند و اين پروتئينها به تومور اجازه رشد ميدهند و به همين دليل است كه اغلب داروها اين غشاءها را تحت تاثير قرار ميدهند.
نالاني از محققان اين پروژه ميگويد: بسياري از پژوهشگران به دنبال ساخت داروهايي هستند كه بتوانند پروتئينهاي غشائي را تحت تاثير قرار دهند اما اين كار دشوار است و با اين فناوري جديد، اين كار ساده ميشود.
اين شركت در حال حاضر با شركت سانفار (Sanphar) در حال رايزني است تا واكسني عليه نوعي ويروس موسوم به ped توليد كنند.
اين بيماري روي خوكها تأثير زيادي داشته و شيوع آن در خوكها موجب از بين رفتن اين حيوانات در منطقه وسيعي شده است.
نالاني معتقد است با استفاده از فناوري غشاء مصنوعي مي توان ساختار ويروسها را تقليد كرد. آزمايش باليني روي خوكها در تايلند موفقيتآميز بوده است؛ به طوري كه آنتيبادي ضدويروس در بدن حيوانات ايجاد شده است.
علمي**1055
تهران - ايرنا - يك شركت سنگاپوري با استفاده از فناوري غشاء مصنوعي موفق به توليد واكسن ضدويروس شد و آزمايشهاي باليني روي خوكها نتايج جالب توجهي در پي داشته است.