محمدرضا نارويي روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي ايرنا با اشاره به اختصاص 500 ميليون دلار اعتبار براي آبرساني به روستاهاي كشور از محل اعتبارات صندوق توسعه ملي، تصريح كرد: انتظار مي رود توزيع اين اعتبارات بر مبناي شاخص هاي بي برخورداري شركت هاي آبفاي روستايي و نياز مجتمع هاي روستايي در دست ساخت باشد تا به ارتقاي شاخص هاي بهره برداري آب شرب روستايي بيانجامد.
نارويي بيان داشت: پيشنهاد استان سيستان و بلوچستان براي تحقق اين مهم، مبلغي حدود دو هزار و 400 ميليارد ريال (240 ميليارد تومان) است و پيش بيني مي شود با تخصيص اين اعتبار در يك بازه زماني پنج ساله بتوان با اجرا و تكميل طرح ها، ارتقاي شاخص هاي برخورداري آب شرب روستايي را در استان شاهد بود.
وي بيان داشت: سيستان و بلوچستان داراي 6 هزار و 553 روستا است كه سه هزار و 880 روستاي آن فاقد شبكه آبرساني است و نزديك به يك هزار روستا به صورت سقايي و با تانكر آبرساني مي شود.
به گفته اين مسئول، افزايش ساليانه بطور متوسط 200 روستا در استان (برخلاف بسياري نقاط كشور) و مواجهه با موضوع «روستازايي»، بر اهميت اهتمام به كاهش و رفع مشكلات ذكر شده مي افزايد.
وي، تامين اعتبارات لازم براي تكميل مجتمع هاي روستايي، استفاده از ظرفيت دريا با توسعه آب شيرين كن ها و تشويق سرمايه گذاران براي حضور در اين عرصه و تشويق خيرين آبرسان براي احداث تاسيسات آبرساني در روستاها را از جمله راهكارهاي خروج از مشكلات برشمرد.
پيشتر حميد چيت چيان وزير نيرو اعلام كرده بود، مجلس شوراي اسلامي 500 ميليون دلار از محل صندوق توسعه ملي براي رفع مشكل آبرساني به روستاها اختصاص داده كه تخصيص معادل ريالي آن به صورت طرح به طرح و استان به استان مشخص شده است.
سيدابوالفضل رضوي معاون توسعه روستايي و مناطق محروم رئيس جمهوري نيز چندي قبل گفته بود، دولت تدبير و اميد حدود 20 هزار ميليارد ريال اعتبار براي طرح هاي آبرساني روستاهاي كشور اختصاص داده است.
** هدررفت 40 درصدي آب در شبكه هاي آب روستايي
نارويي در ادامه اين گفت وگو افزود: شبكه هاي آب روستايي استان سيستان و بلوچستان در برخي مناطق قدمتي نزديك به نيم قرن دارد كه همين مساله هدر رفت بالاي آب را رقم زده است.
به گفته اين مقام مسئول،براساس برنامه ريزي هاي انجام شده، مقرر است از محل اعتبارات استاني ماده 180 قانون پنجم توسعه، اين ميزان تا 10 درصد كاهش يابد.
ماده 180 قانون پنجم توسعه تصريح مي كند، در راستاي تحقق اصل چهل و هشتم (48) قانون اساسي، سياست هاي كلي و جهت حصول به اهداف چشم انداز و به منظور استفاده متوازن از امكانات كشور و توزيع عادلانه و رفع تبعيض و ارتقاي سطح مناطق كمترتوسعه يافته و تحقق پيشرفت و عدالت، دولت مكلف است در توزيع منابع عمومي و يارانه سود تسهيلات به نحوي عمل كند كه فاصله شاخص برخورداري شهرستان هاي با كمتر از سطح متوسط كشور در پايان برنامه چهارم در بخشهاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي، زيربنايي و امنيتي در هر سال برنامه حداقل 10 درصد به سطح يادشده نزديك شود.
معادل دو درصد از اعتبارات بودجه عمومي دولت در قالب رديف هاي مشخص براي مصارف معين در بودجه سنواتي در اختيار معاونت قرار مي گيرد تا در راستاي تحقق اهداف فوق توزيع و هزينه شود.
استان سيستان و بلوچستان در شرق ايران واقع است. اين استان با حدود 180٬726 كيلومتر مربع وسعت كمابيش به اندازه كشور سوريه بزرگي دارد و بيش از 11 درصد وسعت ايران را دربر مي گيرد.
سيستان شامل زابل و شهرهاي اطرافش و بلوچستان دربرگيرنده بقيه شهرها از زاهدان تا چابهار است.
سيستان و بلوچستان يك هزار و 100 كيلومتر مرز با كشورهاي پاكستان و افغانستان و 300 كيلومتر مرز آبي با درياي عمان دارد و به دليل قرار گرفتن در موقعيت راهبردي و ترانزيتي از اهميت فراواني برخوردار است.
اقتصام ** 3065 **1561
يك مقام مسئول:
طرح هاي آبرساني روستايي سيستان و بلوچستان 2400 ميليارد ريال اعتبارنيازدارد
۱ اسفند ۱۳۹۴، ۱۱:۳۹
کد خبر:
81971226
چابهار- ايرنا- مديرعامل شركت آب و فاضلاب روستايي استان سيستان و بلوچستان گفت: تكميل طرح هاي آبرساني روستايي سيستان و بلوچستان و ارتقاي شاخص هاي بهره برداري آب شرب روستايي استان نيازمند دو هزار و 400 ميليارد ريال اعتبار است.