به گزارش ایرنا،دراین كارگروه مشترك،كارشناسان هندی وامریكایی جنبه های مختلف همكاری های دو كشور در زمینه تكنولوژی مرتبط با ساخت ناوهای هواپیمابر را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
یك مقام آگاه در وزارت دفاع هند گفت:با وجود پیشرفت مذاكرات،امریكا حاضر به كمك به هند برای ساخت موتورهای هسته ای نیست و در این دیدار تنها در زمینه ساخت نیروهای محرك سنتی مانند توربین های گازی و سیستم های محرك برقی و گازوئیلی گفت وگو شده است .
امریكا دارای قوانین محدود كننده صادراتی در خصوص ساخت موتورهای هسته ای به دیگر كشور است .
هند هم اكنون از چندین شركت های خارجی كشتی سازی برای طراحی این ناو هواپیما بر كمك خواسته است.
نیروی محركه هسته ای برای ناو های هواپیما بر ضروری است زیرا این ویژگی مدت زمان عملیاتی ناو های هواپیمابر را افزایش می دهد.
بیشترین محدوده عملیاتی ناو هواپیمابر هند با نام «ای.ان.اس ویكرام ادیتا» حدود 7 هزار مایل دریایی است. این ناو دارای وزنی معادل 44 هزار و 500 تن است.
این درحالی است ناوهای هواپیمابر كلاس «نیمیتز» امریكا با وزن هریك 100 هزار تن با نیروی محركه هسته ای می توانند 20 سال بدون نیاز به سوخت گیری فعالیت كنند.
ساخت ناو هواپیما بر«ای.ان.اس ویشال» با وزن 65 هزار تن حدود 10 تا 12 سال طول می كشد.
این ناو هواپیمابر برای هند نقش مهمی برای مقابله با نفوذ چین در منطقه اقیانوس هند دارد.
امریكا هم اكنون بزرگترین كشور تامین كننده تجهیزات نظامی هند است و از سال 2007 تاكنون توافقنامه های نظامی به ارزش 13 میلیارد دلار را با دهلی نو به امضا رسانده است.
هند هم اكنون دارای 2 ناو هواپیمابر است. ناو هواپیمابر 28 هزار تنی به نام «ای ان اس ویرات» در سال جاری به دلیل قدیمی بودن از نیروی دریایی هند كنار گذاشته می شود. در حالی كه چین به سرعت در حال ساخت ناو های هواپیمابر هسته ای خود است.
كشور های ایتالیا، انگلیس، فرانسه، روسیه، اسپانیا، برزیل و تایلند دارای ناو هواپیمابر هستند.
*آساق*267*1600
دهلی نو- ایرنا- مقامات دفاعی هند روز شنبه اعلام كرد هند و امریكا گفت وگوهای خود را برای ساخت ناو هواپیمابر «ای ان اس ویشال » آغاز كردند.