خبر فوری: رفع فیلترینگ

روسیه: قطعنامه شورای امنیت همكاری نظامی با ایران را منع نكرده است/مقامهای غربی عمدا در این مورد سكوت می كنند

مسكو - ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به تعبیر نادرست رسانه ها از قطعنامه 2231 شورای امنیت در باره ایران اعلام كرد: این قطعنامه همكاری فنی- نظامی با ایران را منع نكرده است اما مقام های غربی آگاهانه در این مورد سكوت می كنند.

به گزارش ایرنا، خانم «ماریا زاخاروا» روز شنبه در پاسخ به سوال ایتارتاس در مورد تفسیر نادرست قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل از سوی رسانه های غربی كه مدعی شده اند این قطعنامه تحویل تسلیحات به ایران را منع كرده است، با صدور بیانیه ای در سایت ویژه وزارت امور خارجه روسیه آن را رد كرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه خاطرنشان كرد: به دنبال مذاكرات اخیر ایران و روسیه (مذاكرات وزیران دفاع ایران و روسیه) كه در جریان آن نوسازی نیروهای مسلح ایران با كمك روسیه بررسی شد، برخی از رسانه ها با اخبار نادرست مخاطبان خود را به گمراهی كشاندند.
وی افزود: این رسانه ها ادعا كردند كه گویا ممنوعیت اعمال شده از سوی شورای امنیت در مورد تحویل تسلیحات و تجهیزات نظامی به ایران حفظ و در قطعنامه ای كه برای حمایت از برجام صادر شده این تحریم تسلیحاتی اعمال شده است.
خانم زاخارووا با بیان این كه این ادعاها بی اساس است، اظهار داشت: در قطعنامه 2231 شورای امنیت نحوه اجازه تحویل تسلیحات به ایران با كسب توافق این شورا مشخص شده كه تا سال 2020 معتبر است.
سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه در این بیانیه تاكید كرد: شركای غربی آگاهانه در مورد این واقعیت سكوت می كنند كه ممنوعیتی در همكاری های فنی-نظامی با ایران وجود ندارد و منع در این همكاری های اخیر با لغو نظام تحریم ها در مورد این كشور برطرف شده است.
«به عنوان مثال این امر مربوط به تحویل تمام تسلیحاتی می شود كه در طبقه بندی سازمان ملل تسلیحات متعارف خوانده می شوند و شامل تانك، نفربرهای زرهی، سیستم های آتشباری و توپخانه ای، هواپیماها و بالگردهای نظامی و موشك ها و سیستم های موشكی می شود.»
خانم زاخارووا در ادامه بیانیه خود تاكید كرد: اگر در شورای امنیت اعضای دارای حق وتو و مخالف تحویل تسلیحات رای كافی برای درخواست ممنوعیت فروش تسلیحات به ایران به دست نیاورند باید توضیح دهند كه چرا مانع تحقق حق قانونی یك كشور برای دفاع از خود به ویژه در شرایط مبارزه با تروریسم در منطقه خاورمیانه می شوند.
وی افزود: در ضمن محدودیت های باقی مانده در مورد همكاری تسلیحاتی با ایران در صورتی كه آژانس بین المللی انرژی اتمی ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را تایید كند، حتی زودتر از سال 2020 برطرف خواهد شد.
زاخارووا گفت: امیدواریم تهران همكاری های لازم را با آژانس برای لغو محدودیت های باقی مانده به عمل آورد. ما نیز به نوبه خود در همكاری با شركای ایرانی مطابق با برنامه تعیین شده از جمله مفاد قطعنامه 2231 اقدام می كنیم.
سردار «حسین دهقان» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هفته گذشته از مسكو دیدار كرد. در این سفر با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه، دیمیتری راگوزین معاون نخست وزیر و سرگئی شایگو وزیردفاع روسیه دیدار و در خصوص همكاری های دوجانبه در عرصه های امنیتی و فنی -نظامی و مسایل منطقه ای همچون بحران سوریه و مبارزه با گروه تروریستی داعش گفت و گو و تبادل نظر كرد.
شبس*اروپام*391*1613