ابلاغ دستورالعمل فعالیت های تبلیغی انتخابات در فضای مجازی

بجنورد- ایرنا- مدیركل روابط عمومی و بین الملل استانداری خراسان شمالی از ابلاغ دستورالعمل فعالیت های تبلیغی انتخابات در فضای مجازی از سوی وزارت كشور به استان ها خبر داد.

ولی قلیچی یكشنبه شب در گفت و گو با ایرنا گفت: هدف از تدوین و ابلاغ این دستورالعمل، بهره گیری از فرصت های فضای مجازی برای ایجاد شور انتخاباتی، افزایش مشاركت مردمی در انتخابات، مقابله با تخریب و شائبه افكنی علیه نامزدها، ضابطه مند كردن استفاده از فضای مجازی و تسری قوانین و مقررات انتخاباتی در بخش های قابل تسری به فضای مجازی به استناد قانون مجازات اسلامی و قانون جرائم رایانه ای و قوانین انتخاباتی است.
وی افزود: این دستورالعمل مطابق نظر ستاد انتخابات كشور و با اعمال پیشنهادهای هیات مركزی نظارت بر انتخابات در 14 ماده و یك تبصره تدوین و ابلاغ شده است و در آن، شرایط بهره گیری از امكانات فضای مجازی در عرصه انتخابات ازجمله وب سایت و وبلاگ های اشخاص حقیقی و حقوقی، شبكه های پیام رسان اجتماعی با هدف تبادل پیام و فایل از طریق تلفن همراه، تبادل پیامك انبوه و نظایر آن تصریح شده است.
وی خاطرنشان كرد: طبق یكی از مواد مصرح در این دستورالعمل، تبلیغات انتخاباتی نامزدها در فضای مجازی محدود به مواعد مقرر در قوانین و مقررات مربوط بوده و هرگونه فعالیت تبلیغاتی تحت عنوان كاندیداتوری خارج از زمان مجاز و قانونی در این فضا ممنوع است.
وی با افزودن این كه استفاده رسمی از تارنمای اینترنتی توسط نامزدها در راستای فعالیت تبلیغی انتخاباتی با ثبت نام، درج اطلاعات و دریافت نشانه (لوگو) هوشمند در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی صورت می گیرد، گفت: هم چنین نامزدهای انتخابات مكلف هستند پیامك انبوه تبلیغاتی خود را فقط از طریق اپراتورهای داخلی و براساس مصوبات شورای عالی فضای مجازی ارسال كنند و شماره و نام اپراتور طرف قرارداد خود را به فرمانداری مركز حوزه انتخابیه و هیأت نظارت اعلام كنند؛ ضمن این كه اپراتورها نیز موظف هستند پیامك های انبوه انتخاباتی ارسالی را به شماره ای كه توسط فرمانداری مركز حوزه انتخابیه و هیأت نظارت نیز اعلام می شود، ارسال كنند.
وی اظهار كرد: نامزدهای انتخابات مكلف هستند در صورت استفاده از وبگاه و شبكه های پیام رسان اجتماعی داخلی و خارجی در امرتبلیغات انتخابات، قبلاً عنوان شبكه و نشانی آن را به هیأت اجرایی مركز حوزه انتخابیه و هیأت نظارت اعلام كنند.
به گفته قلیچی، نامزدهای نمایندگی و طرفداران آنان به هیچ وجه مجاز به تبلیغ علیه نامزدهای دیگر در فضای مجازی نیستند و فقط می توانند شایستگی های خود یا داوطلب مورد نظرشان را مطرح كنند.
مدیركل روابط عمومی استانداری تصریح كرد: هرگونه توهین، تهمت، افترا و انتشار اسرار، مطابق قانون مجازات اسلامی و قانون جرایم رایانه ای ممنوع است و با متخلفان طبق قوانین و مقررات برخورد خواهد شد. هم چنین در صورتی كه مطالبی علیه یك نامزد و منتسب به نامزد دیگری یا طرفداران وی در پایگاه های مجازی رسمی یك نامزد انتشار یابد، شخص شاكی باید مراتب را به صورت مستند به هیأت های اجرایی و نظارت شهرستان مركز حوزه انتخابیه اعلام كند تا بررسی شود.
وی با اشاره به شمار دیگری از مواد قانونی این دستورالعمل یادآور شد: استفاده از پایگاه های مجازی وزارتخانه ها و ادارات، شركت های دولتی و مؤسسات وابسته به دولت و شهرداری ها وشركت ها و سازمان های وابسته به آن ها و نیروهای مسلح و كلیه نهادها، پایگاه ها و مؤسساتی كه از بودجه عمومی استفاده می كنند یا دارایی یا بخشی از دارایی آنان از اموال عمومی است و نیز كلیه دستگاه هایی كه حسب قوانین و مقررات از تبلیغ ممنوع هستند و همچنین در اختیار گذاشتن این فضاها ممنوع است و مطابق قانون جرم محسوب می شود. ضمن این كه دستگاه های یاد شده در متن این قانون حق تبلیغ برای نامزدهای انتخاباتی در فضاهای مجازی متعلق به خود را حتی به شكل درج آگهی ندارند.
وی تاكید كرد: كمیته ای متشكل از نمایندگان تام الاختیار وزارتخانه های كشور، اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی و پلیس فتا بر تبلیغات نامزدهای انتخابات در فضای مجازی نظارت می كنند و در صورت مشاهده تخلف انتخاباتی گزارش های خود را به ستاد انتخابات كشور اعلام می كنند و این ستاد هم مطابق ضوابط قانونی اقدام می كند.
/ 7184/ 1744 /