۳ اسفند ۱۳۹۴، ۹:۲۸
کد خبر: 81973786
T T
۰ نفر

وضعیت بد سوختگی در ایران

۳ اسفند ۱۳۹۴، ۹:۲۸
کد خبر: 81973786
وضعیت بد سوختگی در ایران

تهران - ایرنا - رئیس مركز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشكی ایران گفت: كشور در سوختگی، وضعیت بدتری نسبت به كشورهایی با شرایط اقتصادی-اجتماعی مشابه دارد.

به گزارش ایرنا از نظام پزشكی، دكتر محمد جواد فاطمی، عدم استاندارد فضای فیزیكی منازل و اماكن عمومی، نواقص و اشكالات سیستم های گرمایشی و پخت و پز، آموزش ناكافی و سهل انگاری را از عوامل عمده این مشكل عنوان كرد.
وی تاكید كرد: وضعیت سوختگی در كشور مطلوب نیست و متاسفانه مردم و مسئولان به پیشگیری بها نمی دهند و به همین دلیل سوختگی در كشور ما بسیار شایع است.
وی با حائز اهمیت خواندن تشكیل كمیته ملی پیشگیری از سوختگی، افزود: از آن جایی كه ارگان ها، نهادها و وزارتخانه های بسیاری با این موضوع ارتباط دارند، امیدواریم این كمیته هر چه زودتر شكل گیرد.

** تنها حدود هزار تخت سوختگی در كشور وجود دارد
بنیانگذار و رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران سوخته با ابراز تاسف نسبت به اینكه در درمان سوختگی نیز دچار مشكلات بسیاری هستیم، خاطرنشان كرد: شمار بیمارستان و بخش سوختگی در كشور، اندك و در زمان حاضر تنها حدود یك هزار تخت سوختگی در كشور وجود دارد.
وی ادامه داد: تقریبا در همه استان های كشور تعداد تخت ها اندك، تقریبا همه غیر استاندارد، فضای فیزیكی كم، اطاق ها كوچك و چند تخته و ارتباط غیر منطقی فضای فیزیكی، باعث شده است تا درمان بیماران سوختگی به خوبی انجام نشود و عفونت در بیماران شایع و مرگ و میر زیاد باشد.
وی با تاكید بر اینكه سوختگی سیزدهمین عامل بار بیماری ها و بیستمین رتبه در شاخص دالی (مجموع سال های ازدست رفته در نتیجه مرگ زودرس یا سپری شده با معلولیت یا ناتوانی) را داراست، تصریح كرد: شاخص LA50 (درصد سوختگی) موجب 50 درصد مرگ و میرها است كه در كشورهای توسعه یافته این عدد به حدود 90 درصد نیز می رسد یعنی از هر دو بیمار با این درصد سوختگی، یك بیمار زنده می ماند.
استاد دانشگاه علوم پزشكی ایران گفت:متاسفانه این میزان در كشور ما نزدیك 60 درصد است و نشان دهنده عقب ماندگی شدید و مشابه 30 تا 40 سال قبل كشورهای توسعه یافته است كه باید اقدامات اساسی در این زمینه هر چه زودتر صورت گیرد.

**ضرورت حمایت از بیماران سوخته
وی عدم حمایت های روانی، اجتماعی و اقتصادی از بیماران سوخته پس از ترخیص از بیمارستان را از دیگر مشكلات جدی سوختگی در كشور عنوان كرد و گفت: این بیماران نیاز به جراحی متعدد ترمیمی، فیزیوتراپی، كاردرمانی، مشاوره های روانپزشكی و روانشناسی، حمایت های اجتماعی، تهیه لباس سوختگی و پمادهای ضد اسكار دارند و به علت نواقص جدی موجود، بیماران خدمات مناسبی دریافت نمی كنند.
به گفته فوق تخصص جراحی پلاستیك و ترمیمی، نیاز به كلینیك های جامع سوختگی در سراسر كشور كه بتواند همه این خدمات را به بیماران ارائه كنند به شدت احساس می شود همچنین پوشش بیمه ای برای بیماران سوختگی به هیچ عنوان كافی نیست و از آن جایی كه بیمه ها در اغلب مواقع نه تنها عمل های ترمیمی این بیماران را به عنوان عمل زیبایی در نظر می گیرند و هزینه آن را نمی پردازند كه لباس و پمادهای سوختگی را هم تحت پوشش ندارند ، لازم است به طور جدی در قوانین بیمه ها تجدید نظر شود.

**تاسیس انجمن حمایت از بیماران سوخته
فاطمی یادآور شد: انجمن حمایت از بیماران سوخته، سازمانی مردم نهاد، غیردولتی، غیر سیاسی و داوطلبانه است كه با توفیق الهی و به همت جمعی از متخصصین، كارشناسان و علاقمندان امر سوختگی، روز سوم تیرماه امسال تاسیس شد.
وی ادامه داد: ایجاد شبكه فراگیر ملی و منطقه ای و ایفای نقش فعال و پر رنگ در ارتقاء سلامت بیماران سوخته، هدف نهایی است كه این انجمن برای تمام بیماران سوخته متصور و مهم ترین رسالت آن حمایت از بیماران و پیشگیری از سوختگی آن ها است و در این راه با انجام آموزش و پژوهش های كاربردی و تدوین دستورالعمل های ضروری در امر پیشگیری، درمان و كمك به بهبود كیفیت زندگی و كاهش ناتوانی های ناشی از سوختگی گام بر می دارد.
رئیس مركز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشكی ایران ارائه مشاوره تخصصی، تسهیل در انجام امور درمانی، مراقبتی و بازتوانی به حیطه های جسمی، روانی و اجتماعی را از اهداف برجسته این انجمن عنوان كر.
فاطمی افزود: همچنین حمایت مالی و اجتماعی از بیماران سوخته، حمایت از اعضای تیم درمان بیماران سوخته و پیشگیری از ایجاد حوادث سوختگی از اهداف دیگری است كه مورد توجه است.
به گفته این فوق تخصص جراحی پلاستیك و ترمیمی، سال 2010 میلادی، سوختگی هشتمین و در سال 1990 سوختگی دهمین علت مرگ زودرس بود.
فاطمی همچنین یاد آور شد كه پنجمین همایش كشوری سوختگی با هدف روش های ارتقای LA50، كنترل عفونت، پانسمان های نوین و مداخله جراحی به همت مركز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشكی ایران از پنجم تا ششم اسفند ماه امسال در مركز همایش های بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشكی ایران برپا می شود.
اجتمام**7268**1776
۰ نفر