به گزارش ايرنا، در نخستين روزهاي ماه مارس سال 1954 ميلادي، زماني كه 23 تن از خدمه كشتي «فوكوريو مارو» براي صيد ماهي روانه آبهاي آزاد در اقيانوس آرام شده بودند، بر اثر آزمايش يك بمب هيدروژني توسط ايالات متحده كه در جزاير «مارشال» اين كشور انجام شد، با آسيب هاي جسماني شديدي مواجه شدند.
تاكنون و پس از گذشت سالها از اين حادثه تعدادي از ماهيگران جان خود را از دست دادند و آنهايي كه زنده مانده اند، تاكنون موفق به دريافت غرامت از دولت آمريكا نشده اند.
با اين حال يك گروه مدني بر اساس گزارشي كه تلويزيون «ان.اچ.كي» ژاپن امروز - دوشنبه - منتشر كرده، با جمع آوري مستندات و مدارك قانوني، قصد دارد با ارائه آن به نهادهاي ذيربط، حقوق از دست رفته اين افراد را به آنان باز گرداند.
به گفته مسئول گروه ياد شده، دفترچه هاي مخصوص دريانوردي ماهيگيران كه از مدارك رسمي و معتبر محسوب مي شود به وضوح نشان مي دهد كه آنها در حالي در معرض مستقيم تشعشعات اتمي قرار گرفته اند كه انجام اين آزمايش پيشتر به اطلاع آنان رسانده نشده بود.
اين خبر در حالي از سوي رسانه هاي ژاپني بازتاب داده مي شود كه برخي از كشورها با فشارهاي آمريكا، به دنبال اعمال تحريم هاي شديد عليه كره شمالي هستند كه چهارمين بمب هيدروژني خود را ماه گذشته مورد آزمايش قرار داد.
آمريكا با پرتاب دو بمب اتمي بر سر مردم بي دفاع هيروشيما و ناكازاكي در ژاپن كه سال 1945 در پايان جنگ دوم جهاني انجام گرفت به عنوان تنها كشور استفاده كننده از بمب اتمي در تاريخ جهاني ثبت شد.
اين بمباران هاي مرگبار به دستور هري ترومن رئيس جمهور وقت آمريكا انجام گرفت و دو بمب اتمي به فاصله سه روز بر روي شهرهايهيروشيما و ناكازاكي انداخته شد كه علاوه بر ويراني گسترده باعث مرگ حدود 220 هزار نفر از مردم شد.
آساق**231**1597
پس از گذشت 60 سال
ماهيگيران ژاپني همچنان به دنبال دريافت غرامت از آمريكا هستند
۳ اسفند ۱۳۹۴، ۱۳:۱۶
کد خبر:
81974263
پكن - ايرنا - تعدادي از ماهيگيران ژاپني كه پيشتر در معرض تشعشعات يكي از آزمايش هاي اتمي آمريكا قرار گرفته بودند، پس از گذشت بيش از 60 سال همچنان به دنبال احقاق حقوق خود و دريافت غرامت از اين كشور هستند.