۴ اسفند ۱۳۹۴، ۹:۱۰
کد خبر: 81975234
T T
۰ نفر

دهه شصتي‌ها سكاندار آينده ايران

۴ اسفند ۱۳۹۴، ۹:۱۰
کد خبر: 81975234
دهه شصتي‌ها سكاندار آينده ايران

تهران- ايرنا- روزنامه فرهيختگان در شماره سه شنبه چهارم اسفند در يادداشتي به قلم عليرضا صمدي، مي نويسد: دهه شصتي‌ها فقط يك نسل نيستند. يك جريان اجتماعي پرقدرتند كه اين روزها در دوران‌ گذار ايران نقشي اساسي ايفا مي‌كند.

اين يادداشت در ادامه آورده است: نسل سوم يا همان دهه شصتي‌ها جدال سنت و مدرنيته را هوشمندانه مديريت مي‌كنند و گردانندگان اين برهه حساس از تاريخ هستند. اين نسل كه براي نخستين‌بار در نوجواني سياست را ديد و چشم به فضاي پرهياهوي انتخابات رياست‌جمهوري سال 76 گشود، بعدها در انتخابات سال‌هاي 80 و 84 سياست را شناخت و تجربيات زيادي به دست آورد و در جريان انتخابات 1388، با چالش‌هاي انتخابات آشنا شد.
اكنون دهه شصتي‌ها به‌عنوان الگويي مناسب براي نسل بعد از خود و راي‌اولي‌ها پذيرفته شده‌اند.
از حيث جمعيت، دهه شصتي‌ها مي‌توانند با حضور حداكثري و شركت در انتخابات، آينده ايران را رقم بزنند و از فضايي كه قانون اساسي و دموكراسي در اختيارشان گذاشته استفاده بهينه كنند. نسلي كه در دوران حيات خود همواره دچار معضل بود و هويت نداشت، امروز مي‌تواند هويتش را بازتعريف كند و آينده را براي خود رقم بزند.
در نگاهي گذرا مي‌توان اين نسل را در سال‌هاي گذشته اينچنين توصيف كرد: «تولد در جنگ»، «كودكي در صف اجناس كوپني»، «دعوا بر سر نفت و شير»، «تحصيل در كلاس‌هاي درس 50 نفره» و بعد «كنكور پشت كنكور»، «جواني در تحريم»، «سال‌ها وام و قسط»، «دلخوشي به 45 هزار تومان يارانه» و ... . اگر دهه شصتي‌ها اراده كنند، مي‌توانند با انتخاب نمايندگان اصلح از «برهه حساس كنوني» - كه سه دهه در آن گير كرده‌اند- خارج شوند و به برهه امنيت و رفاه اجتماعي گام بگذارند.
دهه شصتي‌ها تنها نسلي بودند كه در ايران معاصر به‌واسطه انفجار جمعيت در آن دهه، بسياري از امكانات را تجربه نكردند.
در آينده و دوران كهولت سن و بازنشستگي نيز خطرات زيادي اين نسل را تهديد مي‌كند. راه نجات اين است كه دهه شصتي‌ها سكان آينده ايران را در دست بگيرند تا نيمه دوم عمرشان مانند نيمه نخست، در حسرت سپري نشود.
دهه شصتي‌ها يا همان جوانان امروز ايران مي‌توانند با حضور حداكثري، راي خود را بر كرسي‌هاي سبز و قرمز مجلس شوراي اسلامي و خبرگان بنشانند و آينده را رقم بزنند. نتيجه اين حضور در آينده به تشكيل مجلسي معتدل كه منافع ملي را اولويت خود بداند، منتهي مي‌شود.
نسل دهه شصت ديگر انتخابات را تمريني براي دموكراسي نمي‌داند و ياد گرفته نقش خود را در دايره دموكراسي به‌عنوان يك گرداننده اصلي به‌خوبي ايفا كند و نمود آن را در انتخابات رياست‌جمهوري گذشته به نمايش گذاشت.
نسل سوم 7 اسفند 94 نيز مي‌تواند با برداشتن گامي ديگر اثرات انتخاب خرداد 92 را بهبود بخشد و براي ادامه مسير برجام، امنيت اقتصادي، اجراي قانون، پرهيز از افراط و تفريط، ثبات و امنيت در منطقه، پرهيز از اتهامات دروغ، خدشه‌دار كردن آبروي افراد و نظام، جلوگيري از چپاول اموال بيت‌المال، تعامل با جهان، امنيت اقتصادي، بهبود فضاي فرهنگي و... در مسيري با ثبات و امنيت به حركت خود ادامه دهد.
*منبع: روزنامه فرهيختگان، چهارم اسفند 1394
**گروه اطلاع رساني**9117**9131