۴ اسفند ۱۳۹۴، ۱۸:۳۱
کد خبر: 81976298
T T
۰ نفر
مالیات بر ارزش افزوده هتل ها حذف شود

تهران - ایرنا - رئیس جامعه هتل داران كشور گفت: گرچه با اعلام رئیس سازمان میراث فرهنگی معافیت مالیاتی 100 درصدی برای هتل های ساخت سال 95 به بعد اعمال می شود، ولی خبر خوش حذف مالیات بر ارزش افزوده هتل ها خواهد بود.

به گزارش عصر سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا، جمشید حمزه زاده در نشست اتحادیه ها، جوامع و مدیران هتل های ایران درباره چالش ها، مشكلات و مسائل پیش روی صنعت هتل داری كشور در محل اتحادیه هتل آپارتمان های استان تهران افزود: یكی از چالش های اساسی ما در دو سال گذشته این بوده كه هتل ها باید 5 درصد از درآمدشان را به شهرداری ها بابت مالیات می دادند.
وی تصریح كرد: این رقم بسیار سنگین بود تا آنكه رایزنی های مختلفی انجام شد و در نهایت در كمیسیون تلفیق مجلس مطرح كه این قانون حذف شد.
وی ادامه داد: همچنین بر اساس ماده 132 همه هتل ها می بایست از 50 درصد معافیت مالیاتی برخوردار می شدند. ما به دنبال 100 درصد معافیت مالیاتی بودیم. اخیرا رئیس سازمان میراث فرهنگی اعلام كرده كه این معافیت مالیاتی 100 درصد برای هتل هایی كه از سال 95 ساخته شوند، اختصاص می گیرد. از نظر ما خبر خوش زمانی خواهد بود كه مالیات بر ارزش افزوده هتل ها نیز حذف شود. جهت گیری ها و رایزنی های جامعه مطمئنا به سمت حذف مالیات ها می رود.
حمزه زاده بیان كرد: آئین نامه ایجاد، اصلاح، تكمیل و نرخ گذاری تاسیسات گردشگری، یكی از چالش های هتل داران است. از سازمان و دولت انتظار داشتیم حداكثر تفویض ها را برای بحث بازنگری آئین نامه به بخش خصوصی قائل شوند. انتظار این است كه آئین نامه در صورتی اصلاح شود كه منجر به توانمندسازی بخش خصوصی و تشكل ها شود. اما نه تنها این كار انجام نشد بلكه به دلیل تفكرات دولتی، 25 درصد تغییرات انجام شده كاملا در راستای ایجاد محدودیت برای بخش خصوصی بوده است.
وی افزود: در ماده 12 این آئین نامه، اعلام شده بود در صورتی كه هتل ها فرایند استاندارد
سازی را طی كنند، از شمول نرخ گذاری معاف هستند و نرخ توسط تشكل ها تعیین می شود اما در آئین نامه جدید، تمام این اختیارات به نوعی سلب شد. این چالش ها مگر با همفكری هتلداران حل نمی شود.
حمزه زاده همچنین گفت: در جامعه هتل داران به سمت تغییر ساختار رفته ایم. حتی كمیته ای مشخص شده تا ساختار جامعه را تدوین و اساسنامه آن را تعویض كند. در كنار آن هدف ما مبتنی بر تعامل است. مگر آنكه مجبور شویم از سایر مراجع كمك بگیریم. ما حتی اتاق فكری طراحی كرده ایم كه بتوانیم به صورت تخصصی نگاه كنیم. كارهای اجرایی مانند همایش های تخصصی و نمایشگاه های تجهیزات هتلداری نیز داریم كه از اول سال 95 به سمت اجرا پیش می رویم.
در ادامه این برنامه حجت الاسلام ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در این برنامه حضور پیدا كرد و پس از شنیدن سخنان چند تن از هتل داران و روسای اتحادیه های هتل داری گفت: باید در ارتباط با گردشگری تبادل نظر كنیم و كاستی ها و ضعف ها را رصد كرده به تصمیم واحدی برسیم و در جهت اجرا شدن این تصمیم حركت كنیم. ما قطعا باید در حوزه گردشگری به معنای عام و فراگیر با ارتباط نزدیك به گونه ای حركت كنیم كه نقشه راه برای مان روشن شود. اگر دوستان ما تصمیماتی بگیرند كه موجب نقد دست اندركاران این صنعت باشد، نشان دهنده این است كه تصمیمات گرفته شده درست نیست. قضاوت شما نیز در این تصمیمات مهم است. امیدواریم بتوانیم به تصمیم قابل قبولی برسیم.
وی پیشنهاد كرد: تمام نكات مورد نظر هتلداران مكتوب شده و آن ها را در اختیار قرار دهند تا در جلساتی با مسئولان سازمان میراث فرهنگی آن ها را مطرح كند.
ابوترابی فرد همچنین درباره خانه مسافرها و مشكل هتلداران به خصوص در مشهد با این موضوع گفت: اگر در مشهد زمانی كه ظرفیت هتل ها خالی است، مجوز ساخت هتل های دیگر را می دهند، این تفكر با یك نگاه علمی همسو نیست. یكی از مشكلات ما در عرصه اقتصاد نیز همین است.
براساس گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی وی یاداورشد: دولت وظیفه دارد سیاستگذاری كند و مردم و سرمایه گذاران را برای قدم برداشتن در راه درست كمك كند و روی آن پایش نظارت انجام دهد. اما گاهی سیاست گذاری ها درست انجام نمی شود بلكه منجر به دخالت هایی خواهد شد.
فراهنگ**3079**1027