در جریان نام نویسی یك هفته ای از نامزدها 16 زن برای انتخابات مجلس خبرگان و 234 تن از بانوان برای شركت در انتخابات مجلس شورای اسلامی نام نویسی كردند.
با توجه به تغییر نگاه جامعه نسبت به مشاركت زنان در حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی و حمایت های پی در پی دكتر روحانی رییس جمهوری و اعضای دولت یازدهم در جلب مشاركت این قشر بنیادی جامعه لزوم مشاركت این قشر تاثیرگذار در استان دارالعباده یزد احساس می شود از این رو با همراهی جمعی از كارشناسان حوزه بانوان و در قالب میزگرد ' انتخابات و حضور حداكثری زنان ' در خبرگزاری جمهوری اسلامی مركز یزد را برگزار كردیم.
در این میزگرد تخصصی خدیجه نجفی مشاور امور بانوان فرمانداری یزد، عزت یادگار عضو شورای اسلامی شهر یزد و رییس انجمن بیماران كلیوی ، فریبا خاكباز كارشناس طرح و برنامه دفتر امور بانوان استانداری یزد و عذرا ذاكری هامانه مدیر یك موسسه اجتماعی حضور داشتند.
** تاكید دولت تدبیر و امید بر تشكیل مجلس با حضور 30درصدی نمایندگان زن
كارشناس طرح و برنامه دفتر امور بانوان استانداری یزد در این میزگرد با اشاره به مشاركت بالای زنان در تمام عرصه گفت: زنان باید علاوه بر حضور جدی در مشاركتها باید در تصمیم گیریها هم مشاركت داشته باشند اما متاسفانه این بخش در جامعه بانوان كشور و بویژه استان یزد خاموش و مسكوت است.
فریبا خاكباز با اشاره به سخن گوهربار امام خمینی(ره) كه مجلس عصاره فضای ملت است افزود: قطعا فضای ملت بخشی از جامعه نیست بلكه این عصاره متشكل از نخبگان زن و مرد جامعه است.
وی با بیان اینكه زنان باید بدانند حضورشان در تصمیم گیرهای كشور موثر است تصریح كرد: باید با برنامه ریزی مشاركت سیاسی زنان در جامعه افزایش یابد.
خاكباز با اشاره به اینكه رتبه مشاركت سیاسی زنان ایران در بین كشورهای دیگر 134 است گفت: باید تلاش شود تا این رتبه ارتقاء پیدا كند.
این فعال سیاسی با بیان اینكه حضور نمایندگان زن در مجلس نهم فقط سه درصد بود، اظهار كرد: افزایش این رقم فقط با خواست خود زنان میسر نخواهد شد بلكه باید مردانی باشند كه به بحث زنان، نگاه انسانی داشته نه جنسیتی و كمك كنند كه زنان بیشتری وارد مجلس شوند.
وی اظهار كرد: این امر با حمایت های نمایندگان مرد مجلس به عنوان نمایندگان مردم در كشور محقق خواهد شد و این خواسته عمومی زنان است.
كارشناس طرح و برنامه دفتر امور بانوان استانداری یزد گفت: زنان به عنوان كنش گران اجتماعی می توانند زمینه هایی را ایجاد كنند تا از نظر فرهنگی هم جامعه پذیرای مشاركت سیاسی زنان باشد.
خاكباز گفت: تا زمانی كه افزایش مشاركت سیاسی و اجتماعی زنان تبدیل به یك مطالبه ملی و عمومی در فضای سیاسی كشور نشود این امر محقق نخواهد شد.
وی مشاركت زنان را در این برهه از زمان در پای صندوق های رای ضروری خواند و افزود: خوشبختانه در دولت تدبیر و امید مشاركت 30 درصدی زنان در مجلس مطرح و پذیرفته شد.
این فعال سیاسی از رسانه گروهی بعنوان اركان دموكراسی یاد كرد و گفت: نهادهای اجتماعی ، احزاب و تشكلها برای ارتقای مشاركت زنان در عرصه های مختلف دارای ظرفیتی خوبی هستند.
وی ارائه مطالبات زنان از تربیون یك نامزد انتخاباتی را در جذب مشاركت زنان در انتخابات موثر دانست و گفت: زنان باید امید داشته باشند و بدانند امروز دید و نگاه جامعه درخصوص مشاركت آنان در تصمیم گیری ها متفاوت تر از گذشته شده است.
** لزوم استفاده زنان از فرصت طلایی انتخابات / حق زنان در سطوح مدیریتی رعایت نمی شود
در ادامه این جلسه عزت یادگار عضو شورای اسلامی شهر یزد با اشاره به اینكه این مجلس و مجلسیان برآنند كه روحیه آرامش و آسایش را با رفع مشكلات، زندگی خوبی برای همه به ویژه جوانان فراهم نمایند گفت:از نمایندگان مجلس انتظار داریم حقوق زنان در اولویت كاری خود قرار دهند چون اگر حقوق زن در جامعه به خوبی پیاده شود بسیاری از مشكلات جامعه هم رفع خواهد شد.
وی پیاده شدن اهداف سند ازدواج ، حقوق زنان از دیدگاه اسلام از دیگر انتظارات از نمایندگان مجلس عنوان كرد و افزود:نمایندگانی كه به مجلس می روند باید برای رفع معضلات و مشكلات اقشار مختلف به ویژه محرومان و مستضعفان برای مردم به صورت فصلی برنامه ریزی داشته باشند.
این عضو شورای اسلامی بر حضور باشكوه زنان كشور در پای صندوق رای تاكید كرد و گفت: باید برای سرنوشت كشور فعالانه شركت كنند تا كشور به سمت و سویی تعالی و ترقی حركت كند.
یادگار بر لزوم مشاركت دادن زنان در اداره كشور تاكید و اضافه كرد: زنان را نباید در جامعه دست كم گرفت چون آنها نقش مهمی در هدایتگری جامعه دارند.
وی با اینكه نباید در پستهای مدیریتی تعداد زنان كم باشد گفت: متاسفانه در این دوره بانوان شاخص رد صلاحیت شدند در حالی كه می بایست اجازه می دادند كه در مجلس از حضور زنان بیشتر استفاده می شد.
این فعال اجتماعی با تاكید بر اینكه نمایندگان زن درد و مشكلات این قشر را بیشتر درك می كنند و بر آن واقف هستند زیرا در درون خانواده حضور دارند، افزود: باید سهم زنان در تمام سطوح دیده شود .
عضو شورای اسلامی شهر یزد اظهار كرد: حق زنان در سطوح مدیریتی رعایت نمی شود و ضایع شده و ما زنان باید از این حق خود دفاع كنیم.
یادگار با بیان اینكه مرد از دامن زن به معراج می رود گفت: زنان در همه عرصه ها همدوش مردان حضور داشتند و امیدواریم در این حماسه سیاسی هم فعالانه شركت كنند.
** مشاركت زنان در انتخابات از لازمه های توسعه است
مدیر یك موسسه اجتماعی هم در این نشست با بیان اینكه نیمی از جمعیت كشور را زنان تشكیل می دهد افزایش آگاهی این قشر را در انتخابات مهم خواند و گفت: زنان باید به نامزدی رای دهند كه به موقعیت زنان در جامعه توجه داشته باشند.
عذرا ذاكری با بیان اینكه در خانواده هنگامی كه زن و مرد با هم تصمیم می گیرند نتایج مثبتی در پی دارد افزود: این نتایج خیلی بهتر و موثرتر از این است كه یك زن یا مرد به تنهایی تصمیم گیرند.
وی اظهار كرد: قطعا با حضور زنان در مجلس در كنار نمایندگان مرد تصمیمات و قوانین خوبی تصویب خواهد شد بنابراین حضور زنان در همه عرصه ها مهم است.
این فعال اجتماعی با بیان اینكه یكی از لازمه های توسعه، مشاركت همه مردم است تصریح كرد: اگر برای زنان به عنوان نیمی از جمعیت كشور نقش و جایگاهی دیده نشود، دست یابی به توسعه پایدار ممكن نخواهد بود.
ذاكری افزود: زنان نقش محوری در خانواده دارند و حتی می توانند همسر و فرزند خود را نیز راهنمایی و هدایت كنند تا به فرد مورد نظر آنان رأی دهند.
** زن همه افراد خانواده را پای صندوق رای می آورد
در ادامه این میزگرد مشاور امور بانوان در فرمانداری یزد با اشاره به فرمایش های امام خمینی (ره) كه زنان نه تنها در پیروزی انقلاب اسلامی نقش اول را داشتند بلكه در تداوم و تثبیت انقلاب اسلامی حرفت نخست را می زنند گفت: این امر نشان از اهمیت نقش زنان در عرصه های مختلف اعم از سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی و غیره دارد.
خدیجه نجفی با بیان اینكه بنیانگذار جمهوری اسلامی از همان بدو انقلاب اسلامی به مشاركت سیاسی زنان توجه خاصی داشتند افزود: زنان باید در انتخابات مجلس شورای اسلامی كه نقش تعیین كننده در سرنوشت دارد حضور یابند.
وی در ادامه با اشاره به سخنان امام راحل مبنی بر اینكه ما امروز نهضت و انقلاب اسلامی خود را مدیون زنان می دانیم و مردها به تبع زنان به خیابانها آمدند اظهار كرد: با تحولی كه بعد از انقلاب اسلامی ایجاد شد موجب شد زنان در همه عرصه ها دخالت كنند.
نجفی اضافه كرد: تجربه نشان داده است كه هر جا كه زنان با شناخت و فكر عمیق و مستقل در صحنه اجتماع ورود پیدا كرده اند، توانسته اند در تصمیم سازی و تصمیم گیری ها نیز تاثیرگذار باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان یزد با تاكید بر لزوم حضور زنان در انتخابات گفت: زنان در اطلاع رسانی و حضور افراد خانواده در پای صندوق های رای نقش بسزایی دارند.
وی اضافه كرد: وقتی یك مرد وارد میدان شود یك نفر است اما یك زن وقتی وارد یك عرصه شود همه افراد خانواده به این عرصه فرا می خواند.
مشاور امور بانوان در فرمانداری یزد با اشاره به اینكه زنان اگر در انتخابات دخالت داشته باشند قطعا حضور مردم گسترده تر از پیش بینی خواهد بود ، اضافه كرد: البته زنان كشور ما ثابت كردند كه همیشه در همه عرصه ها دوشاوش مردان تلاش می كنند و در زمینه كوتاهی نخواهند كرد.
وی اظهار كرد:حضور بانوان در انتخابات علاوه بر آنكه مسئولیتی سیاسی به شمار می آید بلكه حضوری سرنوشت ساز در جامعه تلقی می شود.
مشاور امور بانوان فرماندرای یزد از جمله خواسته های زنان را افزایش نقش این قشر در تصمیم گیری ها بیان كرد و گفت: متاسفانه هنوز هم جامعه و مسوولان به این باور نرسیدند كه زنان مشاركت سیاسی داشته باشند.
نجفی اظهار كرد: وقتی زنان ما پستهای مدیریتی بیشتری در اختیار داشته باشند خود به خود به جامعه معرفی می شوند و این موضوع بر روی باورهای مردم هم اثرگذار خواهد بود.
وی با بیان اینكه در استان به این مسئله پرداخته شد ما هنوزی جای كار زیاد است افزود: همچنین نقش زنان در احزاب و گروههای سیاسی هم كمرنگ است.
این استاد دانشگاه تاكید كرد: اگر در تصمیم گیری و مدیریتی زنان دخالت داده شوند بیشتر به میدان خواهد آمد اما در مرحله نخست باید چهره های زنان موفق معرفی شوند زیر ا خیلی از زنان شاغل نیستند ولی توان بالایی دارند.
نجفی تصریح كرد: بررسی ها نشان داده از مجلس اول تا نهم فقط 13 الی 14 نفر معادل چهار درصد نماینده زن به مجلس شورای اسلامی راه یافته اند.
وی یادآور شد: با توجه كه برخی محدودیت های كه برای زنان وجود دارد باید یك برنامه و نگرشی در این زمینه تدوین شود كه بیشتر حضور پیدا كنند چون حضور زنان در مجلس ، شاه كلید حل مشكلات است و این قوه قانونگذار با توجه به جایگاه، تدوین قوانین و اصلاح قانون می تواند از حقوق زنان بعنوان یك شهروند دفاع كند.
نجفی با بیان اینكه برای مشاركت بیشتر مردم در انتخابات باید از خانواده شروع كرد نقش زنان را در جلب حضور گسترده در بین دوستان آشنایان ،اقوام موثر دانست.
وی تصریح كرد: زنان در جلسات غیررسمی به خصوص كانونهای فرهنگی و هنری مساجد و حلقه های صالحین می توانند برای حضور گسترده افراد در انتخابات نقش آفرینی كنند.
نجفی با بیان اینكه مشاركت باید همراه با آگاهی باشد زیرا مشاركت بدون آگاهی ضرر و زیان زیادی به دنبال دارد گفت: نامزدهایی انتخاباتی خود را با آگاهی و شناخت انتخاب كنند.
وی با اشاره به اینكه مادر عنصر كلیدی و نقش اساسی در خانواده ها دارد گفت:مادران به طور حتم در حضور مشاركت افراد خانواده نقش بسزایی دارند و بروی فرزندان خود اثر گذار هستند.
مشاور امور بانوان فرمانداری یزد با بیان اینكه زنان باید خودباوری و اعتماد به نفس را در خود افزایش دهند گفت: مقام معظم رهبری و ریاست جهموری هر دو حامی حضور ثبت نام زنان در مجلس شورای اسلامی هستند و باید از این فرصت نهایت استفاده را كرد.
نجفی با اشاره به نامگذاری سالجاری به نام همدلی و همزبانی دولت و ملت افزود: یكی از ظواهر همدلی و همزبانی اقشار مختلف شركت در انتخابات است كه موجب یاس و نا امیدی دشمنان می شود.
وی خواستار مشاركت حداكثری آحاد مردم برای دفاع از دستاوردهای انقلاب اسلامی در انتخابات شد و اظهار كرد: همه افراد جامعه فارغ از قومیت ، جنسیت ، حزب ، گروه حضور پر رنگ در انتخابات داشته باشند كه این نشانه قدرت نظام جمهوری اسلامی است.
** لزوم تصمیم محكم نمایندگان در اجرای صحیح قوانین مربوط به زنان
در بخش پایانی این میزگرد یك وكیل پایه یك دادگستری یزد هم با تاكید بر حضور پرشور مردم در انتخابات گفت: همگان با حضور در تعیین شرنوشت كشور خود مشاركت داشته باشند.
كیمیا سادات كشمیری با بیان اینكه بین مطالبات زن و مرد از نمایندگان مجلس نباید تفاوتی باشد افزود: بدون شك نمایندگان زن در مجلس شورای اسلامی بیشتر به مشكلات زنان آگاه هستند.
وی تصریح كرد: حضور زنان در صحنه های تصمیم گیری همچون مجلس و دولت در تحقق خواسته های این بخش از جامعه نقش موثری دارد.
كشمیری اضافه كرد: زنان باید بدانند حضور آنها در صحنه سیاسی و اجتماعی كشور به عنوان یك انتخاب كننده اهمیت دارد.
این وكیل تصریح كرد: از تمام نمایندگان مجلس شورای اسلامی می خواهیم كه برخی از قوانین در حوزه زنان به خوبی اجرا نمی شود انتظار داریم در جهت اجرایی شدن این قوانین مصمم باشند.
انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی هفتم اسفند ماه سال جاری در سراسر كشور برگزار می شود.
یزد با یك میلیون و 70 هزار نفر جمعیت در انتخابات مجلس خبرگان رهبری یك نماینده و در مجلس شورای اسلامی چهار نماینده دارد كه برای رقابت در پنجمین دوره انتخابات خبرگان در استان دو نفر و برای انتخابات مجلس 93 نفر حضور دارند.
2088/1968 / 1876
میزگرد ایرنا /
مشاركت بالای زنان در انتخابات زمینه ساز رشد سهم آنان در تصمیم گیری ها
۴ اسفند ۱۳۹۴، ۱۹:۰۳
کد خبر:
81976350
یزد - ایرنا - در میان 78 نامزد این دوره از انتخابات مجلس شو.رای اسلامی در استان یزد تنها سه نامزد زن دیده می شود در حالی كه نیمی از جمعیت رای دهندگان استان بانوان هستند.