۶ اسفند ۱۳۹۴، ۱۲:۱۱
کد خبر: 81978588
T T
۰ نفر
صنايع با فناوري بالا و خدمات برتر اولويت نخست سرمايه گذاري در يزد

يزد – ايرنا - معاون اقتصادي مديركل امور اقتصادي و دارايي استان يزد گفت: با توجه به اسناد بالا دستي اولويت نخست استان در جذب سرمايه گذاري صنايع با فناوري بالا و كم آب خواه و خدمات برتر (گردشگري، بهداشت و درمان، آموزش و پژوهش و فناوري اطلاعات و ارتباطات ) تعريف شده است.

محمد دهقان منشادي روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: همواره نام يزد با فعاليت‏هاي توليدي و صنعتي همراه بوده و صنعتگران اين استان از گذشته‏هاي دور در تامين كالاهاي مورد نياز كشور نقش قابل توجهي داشته‏اند.
وي اظهار كرد: اين زمينه خوب فرهنگي همراه با مزيت‏هاي نسبي ديگر مانند مديران و كارآفرينان كاردان و باتجربه، رشد مطلوب آموزش عالي، خدمات درماني و بهداشتي مناسب، معادن غني، قرار گرفتن در مركز جغرافيايي كشور، وجود زيرساخت‏هاي مناسب در زمينه راه، راه‏آهن، فرودگاه، انرژي و مخابرات، بستر مناسب را براي توسعه استان در زمينه‏هاي مختلف فراهم كرده است.
به گفته وي به منظور بستر سازي براي رونق سرمايه گذاري در استان و جذب انواع سرمايه گذاري ها، شناسايي و تدوين پهنه‏هاي آزاد براي استقرار واحدهاي مختلف در استان، با توجه به ظرفيت هاي موجود نظير آب، جريان باد و مباحث زيست محيطي، فراهم آوردن زيرساخت‏هاي لازم براي صنايع مورد نظر شامل آب، برق، گاز، راه دسترسي و غيره در اين پهنه ها در دستور كار ما قرار دارد.
معاون اقتصادي مديركل امور اقتصادي و دارايي استان يزد تاكيد كرد: اميدواريم با افزايش و ايجاد سرعت عمل در امور اجراي فرايند سرمايه گذاري در دستگاههاي اجرايي استان شرايط به نحوي شود كه سرمايه‏گذار در پيچ و خم بروكراسي اداري قرار نگيرد .
اين مسئول يادآور شد: تجهيز و تقويت جايگاه مركز خدمات سرمايه‏گذاري در ساختار اجرايي، تدوين نقشه جامع سرمايه‏گذاري و تامين مالي، زمينه‏سازي و بسترسازي براي ايجاد پنجره واحد سرمايه‏گذاري و كارآفريني، تدوين و برگزاري كارگاه‏هاي فراگير آموزشي، اصلاح فرآيند صدور مجوزهاي سرمايه گذاري و بازاريابي ملي و بين‏المللي براي جذب سرمايه از جمله اقدامات براي جذب سرمايه‏گذاري خارجي در استان است.
دهقان منشادي با اشاره به اثرات تحريم ها در جذب سرمايه گذاري خارجي گفت: بررسي ها نشان مي دهد كه استان يزد با توجه به مزيت ها و پتانسيل هاي موجود از ظرفيت بالايي براي جذب سرمايه گذاراي برخوردار بوده است اما به دليل شرايط كلان اقتصادي به ويژه اثرات وضع تحريم هاي ظالمانه نتوانسته از اين ظرفيت ها به نحو شايسته استفاده كند.
وي از بهبود روند سرمايه گذاري در استان پس از اجراي برجام خبر داد و اضافه كرد: اميد مي رود با اجراي برجام و برنامه ريزي و هماهنگي ايجاد شده براي جذب سرمايه گذاري، شاهد جذب سرمايه گذاري داخلي و خارجي بيشتري در استان باشيم.
معاون اداره كل اقتصاد و دارايي استان يزد در عين حال گفت: امسال حدود 20 هيأت تجاري و سرمايه گذاري از كشورهايي نظير ايتاليا، كره جنوبي، ژاپن، آلمان، فرانسه، اوكراين، چين، روسيه، كنيا و افغانستان و در حوزه هاي انتقال آب، انرژي خورشيدي، لوله هاي انتقال اب، فرايند اكواپونيك، نورد، توليد تجهيزات پزشكي و مديريت پسماند در استان حضور يافته اند.
اين مسئول لزوم تامين مالي طرح هاي سرمايه گذاري را ياد آور شد و اضافه كرد: يكي از بهترين روش‏هاي مطرح در زمينه نظام تأمين مالي طرح‏هاي سرمايه‏گذاري، بهره‏گيري از سرمايه‏گذاري مستقيم خارجي است كه غير از تامين مالي پروژه‏ها، دستاوردهاي ديگري همچون انتقال تكنولوژي، ارتقاء سطح فناوري و كيفيت عرضه كالا و خدمات، توسعه مهارت و مديريت، افزايش بهره‏وري، توسعه صادرات، افزايش رشد اقتصادي و بهبود سطح رفاه عمومي جامعه را به همراه خواهد داشت.
دهقان منشادي در پايان خاطرنشان كرد: آگاهي از جايگاه سرمايه‏گذاري خارجي در توسعه اقتصادي و عوامل تأثيرگذار بر جذب سرمايه‏گذاري مستقيم خارجي مي‏تواند بر تصميم‏گيري و اتخاذ سياست‏هاي كارآمد اقتصادي در راستاي بهبود فضاي كسب و كار، شفاف‏سازي قوانين مربوط به سرمايه‏گذاري و در نهايت توسعه و جلب سرمايه‏گذاري خارجي در كشور مفيد باشد.
استان يزد هم اكنون با يك ميليون و 70 هزار نفر جمعيت چهارمين استان صنعتي ، دومين استان معدني ، دومين استان در محصولات گلخانه اي ، بالاترين ضريب قبولي كنكور در بيش از دو دهه اخير ، سومين استان در سهولت كسب و كار و نخستين استان كشور در حوزه نساجي سنتي محسوب مي شود.
1968/8068