۶ اسفند ۱۳۹۴، ۱۵:۳۱
کد خبر: 81978840
T T
۰ نفر
ديابتي ها داروهاي كاهش فشار خون را با احتياط مصرف كنند

تهران - ايرنا - مطالعات جديد نشان مي دهد داروهاي كاهش فشار خون، احتمال مرگ ناشي از بيماري هاي قلبي عروقي را در ديابتي ها افزايش مي دهد.

به گزارش گروه اخبارعلمي ايرنا، مطالعات جديد محققان دانشگاه اومئو سوئد نشان مي دهد كه استفاده بيماران مبتلا به ديابت از داروهاي ضد فشار مي‌تواند موجب افزايش خطر مرگ در اثر عوارض قلبي و عروقي شود.
محققان اطلاعات مربوط به 49 پژوهش منتشر شده و نشده را در رابطه با 74 هزار داوطلب، با هدف بررسي تاثير مصرف داروهاي كاهش فشار خون بر بيماران مبتلا به ديابت‏، گردآوري كردند. اما با توجه به اين كه اطلاعات مربوط به تحقيقات گذشته بود، امكان بررسي نتايج و تحليل مستقيم آزمون ‌ها را روي بيماران داوطلب نداشتند. علاوه بر اين، نتايج اين تحقيقات بر اساس اطلاعات مربوط به بيماران مبتلا به ديابت نوع 2 به دست آمده و ممكن است اين نتايج در مورد بيماران مبتلا به ديابت نوع 1 مصداق نداشته باشد.
آن‌ ها در اين تحقيقات متوجه شدند كه نحوه تاثيرگذاري داروهاي ضدفشارخون، به فشارخون سيستوليك (حداكثر فشار خون شخص) بيمار مبتلا به ديابت، پيش از شروع درمان، بستگي دارد. خطر مرگ، سكته قلبي و ايست قلبي بيماراني كه قبل از شروع درمان با داروي ضد فشار، فشار خون سيستوليك آن ها بالاتر از 140 ميليمتر جيوه باشد، كمتر است. اما در مورد افرادي كه فشار خون سيستوليك كمتر از 140 ميليمتر جيوه دارند، ‌درمان دارويي فشار خون، موجب افزايش 15 درصدي خطر مرگ بر اثر عوارض قلبي و عروقي مي‌شود.
اما بايد به خاطر داشت كه استفاده از داروهاي ضدفشار براي اغلب بيماران ديابتي كه داراي فشارخون بالاتر از 14 هستند، حياتي است.
فشار خون نيرويي است كه توسط جريان خون به ديواره رگ ها وارد مي شود تا خون در سراسر رگ ها و بدن جريان يابد. اگر اين نيرو افزايش پيدا كند و در طول زمان ثابت باقي بماند، بدن با مشكلات زيادي روبرو مي شود.
به طور متوسط از بين هر سه فرد ميانسال، يك نفر به اين عارضه مبتلا است؛ كاهش مصرف نمك، كاهش وزن، ورزش منظم، اجتناب از دخانيات، نوشيدن هشت ليوان آب در روز، اجتناب از تنش و استرس، كاهش مصرف كافئين، استفاده از غذاهاي گياهي و خواب كافي، مهمترين راهكارهاي طبيعي كاهش فشار خون هستند كه به ويژه به بيماران مبتلا به ديابت توصيه مي شود.
ديابت به علت ناتواني بدن در توليد يا مصرف انسولين بوجود مي ‏آيد. انسولين ماده ‏اي است كه توسط لوزالمعده توليد مي شود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظيم ترين منبع انرژي بدن است.
بنياد بين المللي ديابت پيش بيني مي كند كه تا سال 2040 ميلادي، از هر 10 فرد بالغ، يك نفر به ديابت مبتلا خواهد بود و تعداد مبتلايان از 415 ميليون نفر در سال 2015 به 642 ميليون نفر مي رسد؛ همچنين هزينه مراقبت هاي بهداشتي 673 ميليارد دلاري در سال 2015، به 802 ميليارد دلار خواهد رسيد.
نتايج اين تحقيقات در نشريه British Medical منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
۰ نفر