به گزارش گروه علمي ايرنا از رويترز،زيكا بيماري خطرناكي است كه از طريق نيش پشه آلوده به انسان سرايت ميكند و هرچند به مرگ بيمار منجر نميشود ولي در زنان باردار باعث به دنيا آمدن نوزاداني با سر كوچك و نيز عوارض مغزي ميشود.
به گزارش رويترز، شواهد نشان ميدهد كه با آنكه نيش پشه آلوده همچنان عامل اصلي ابتلا به زيكاست، اما ارتباط جنسي بيشتر از آنچه كه تصور ميشد در انتقال و پخش اين ويروس موثر است.با آنكه تولد نوزاداني با جمجههاي كوچك، كه به بيماري ميكروسفالي معروف است، به زيكا ربط داده ميشود، اما هنوز اين ارتباط ثابت نشده است.
به دنبال گسترش اين ويروس در آمريكاي مركزي و جنوبي كه بيشترين تعداد مبتلايان در آنها گزارش شدهاند، وضعيت اضطراري در اين كشورها اعلام شده است. برزيل به تازگي آماري را منتشر كرده كه نشان ميدهد 583 مورد ميكروسفالي در اين كشور ثبت شده است. اين آمار تنها نسبت به يك هفته قبل، 80 مورد رشد را نشان ميدهد. موارد ابتلاي به زيكا هم در اين كشور هم تنها در يك هفته بيش از صد مورد افزايش داشته است.
سازمان جهاني بهداشت پيشبيني كرده است كه در سال آينده، سه تا چهار ميليون نفر، تنها در آمريكاي جنوبي به ويروس مبتلا شوند. تاكنون در بيش از 30 كشور مواردي از ابتلا به زيكا مشاهده شده است.
ويروس زيكا در سال 1952 در اوگاندا و تانزانيا براي اولين بار در انسان مشاهده شد. بر اساس گزارش سازمان جهاني بهداشت، شيوع اصلي بيماري در آفريقا بود ولي پس از آن به طور پراكنده در آسيا ديده شد، تا اينكه در سال 2007 در جزيره اي به نام 'ياپ' Yap در ميكرونزي واقع در اقيانوس آرام غربي شيوع گسترده اي يافت و نزديك به 75 درصد ساكنين اين منطقه را آلوده كرد.
به دنبال شيوع گسترده اين عفونت در پلينزي (منطقه اي در اقيانوس آرام مركزي) و بزريل به ترتيب در سال هاي 2013 و 2015 ميلادي، متخصصان بهداشت، اطلاعات مربوط به عوارض عصبي و خودايمني ناشي از بيماري را منتشر كردند.
در حال حاضر، برزيل ميزبان اصلي اين ويروس است و سازمان جهاني بهداشت به تازگي در مورد شيوع اين ويروس هشدار داده است و پيش بيني مي كند كه در سال جاري ميلادي، سه تا چهار ميليون نفر در سراسر آمريكا به زيكا مبتلا خواهند شد.
در سال 2014 ميلادي، شيلي اولين مورد انتقال ويروس در جزيره ايستر را تاييد كرد و در ماه مه سال 2015، اولين مورد انتقال در ناحيه شمال شرق برزيل تاييد شد. همراه با شيلي و برزيل، ويروس در كشورهاي ديگر آمريكا از جمله باربادوس، بوليوي، كلمبيا، اكوادور، السالوادور، گوادلوپ، گواتمالا، گويان، هائيتي، هندوراس، مارتينيك، مكزيك، پاناما، پاراگوئه، پورتوريكو، سنت مارتين، سورينام و ونزوئلا گزارش شد.
زيكا از طريق يك پشه به نام Aedes كه عامل انتقال تب دانگ و تب زرد نيز به شمار مي آيد، منتقل مي شود. تب خفيف، خارش پوست و ورم ملتحمه، اولين علايم بيماري هستند كه معمولا دو تا هفت روز طول مي كشند.
درحال حاضر هيچ درمان خاصي براي اين بيماري وجود ندارد و بهترين شكل پيشگيري، محافظت در برابر نيش حشره است.
تب، سردرد، قرمزي چشم ها، خارش و درد مفاصل و عضلات، مهمترين نشانه هاي ويروس زيكا به شمار مي آيند و معمولا اين نشانه ها از هر چهار بيمار، در يك تن ظاهر مي شود. بسياري از افرادي كه به اين ويروس آلوده هستند، به دليل عدم مشاهده علايم اوليه، از بروز عفونت آگاهي ندارند.
**علمي **1440
هشدارمركز كنترل و پيشگيري از بيماريهاي آمريكا:
احتمال انتقال زيكا ازراه ارتباط جنسي
۷ اسفند ۱۳۹۴، ۱۵:۳۶
کد خبر:
81980286
تهران-ايرنا-مركز كنترل و پيشگيري از بيماريهاي آمريكا ميگويد كه در 14 مورد جديد از بيماري زيكا در آمريكا، احتمالا ارتباط جنسي عامل انتقال بيماري بوده است.