به گزارش ایرنا، هند از مهمترین بازارهای هدف نفت صادراتی ایران به شمار می رود كه در سال های تحریم، حدود20 درصد از نفت خام صادراتی ایران را خریدار می كرد.
ایران كه اكنون در جایگاه ششمین صادركننده نفت به هند قرار دارد، قصد دارد در سال های آتی با افزایش صادرات نفت و یا خرید و ساخت پالایشگاه، سهم خود در این بازار مهم را افزایش دهد.
پیش بینی می شود كه با توجه به رشد اقتصادی هند، این كشور در آینده ای نزدیك به بزرگترین خریدار نفت خام دنیا تبدیل شود.
بر این اساس، اداره امور اوپك و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت گزارش داده است واردات نفت خام هند در ماه ژانویه(دی-بهمن) 2016 ، نسبت به ماه پیش از آن اندكی افزایش یافته است. براین اساس، میانگین واردات نفت خام هند در ماه ژانویه، به 3.86 میلیون بشكه در روز رسید كه این رقم نسبت به ماه پیش از آن روزانه نیم درصد بیشتر بود.
با این حال، میانگین واردات نفتخام هند در این ماه نسبت به دوره مشابه پارسال، 7.4 درصد كاهش یافته است.
در ماه دسامبر (آذر-دی) 2015 ، عراق توانسته بود جایگاه نخست در میان صادركنندگان نفت خام به هند را به خود اختصاص دهد، اما گزارش های اخیر نشان می دهد كه در ماه ژانویه، عربستان با متوسط صادرات روزانه 845 هزار بشكه به هند با 16 درصد افزایش نسبت به ماه قبل، دوباره به عنوان بزرگترین صادركننده نفتخام به هند معرفی شد.
همچنین، صادرات نفتخام عراق به هند در ماه ژانویه 5.5 درصد نسبت به ماه پیش از آن افزایش یافت و به 835 هزار بشكه در روز رسید كه یك حد نصاب جدید به شمار می رود.
با افزایش واردات نفتخام هند از منطقه خاورمیانه، سهم نفت خام كشورهای ونزوئلا و نیجریه در واردات ماه ژانویه هند كاهش یافت كه دلیل آن، كاهش اختلاف قیمت شاخص نفتخام های برنت و دبی و تمایل بیشتر پالایشگاه های هند به خرید نفت خام های قیمت گذاری شده براساس شاخص دبی عنوان شده است.
در نخستین ماه سال 2016، عربستان( با تامین 22 درصد)، عراق (21.6 درصد)، نیجریه (11.7 درصد)، امارات (9.1درصد)، ونزوئلا (8.7 درصد)، ایران (6.3 درصد) و كویت (4.8 درصد) در جایگاه برترین صادركنندگان نفت به هند قرار داشتند.
به گزارش ایرنا، ایران در دوران تحریم، مجاز به صادرات روزانه یك میلیون بشكه نفت خام بود كه حدود 20 درصد از آن به مقصد پالایشگاه های هندی صادر می شد.
پس از رفع تحریم ها، شماری از پالایشگاه ها و شركت های هندی از جمله پالایشگاه ریلاینس برای افزایش خرید و یا آغاز خرید نفت از ایران اظهار تمایل كرده و مذاكره هایی را نیز انجام داده اند.
شركت هندی ریلاینس بعد از حدود پنج سال وقفه در حال آماده شدن برای واردات مجدد نفت ایران است و قصد دارد روزانه 120 هزار بشكه در روز نفت از ایران خریداری كند.
این شركت در سال 2010 به دلیل نگرانی ها از تهدیدات ناشی از تحریم های دولت آمریكا خرید نفت از ایران را متوقف كرده بود.
اكنون كه تحریم ها علیه ایران پایان یافته، تهران تلاش دارد سهم از دست رفته خود از بازار نفت را پس بگیرد و ریلاینس هم مشتاق است تا دوباره از ایران نفت خریداری كند.
چندی پیش رویترز گزارش داده بود، مقام های بزرگترین شركت پالایشگاهی بخش خصوصی هند به تازگی برای گفت وگو درباره جزئیات از سرگیری تجارت با ایران، به تهران سفر كردند و برای شروع قرار است شركت ملی نفت ایران در قالب یك محموله، یك میلیون بشكه نفت خام و یك میلیون بشكه میعانات به این شركت ارسال كند.
ریلاینس همچنین در حال مذاكره با شركت ملی نفت ایران برای انعقاد قرارداد خرید روزانه 100 تا 120 هزار بشكه نفت از ایران است، یعنی همان میزان نفتی كه این شركت پیش از تحریم ها از ایران خرید می كرد.
اقتصام**2022** 2023
در نخستین ماه سال جدیدی میلادی؛
ایران ششمین صادركننده نفت به هند شد
۹ اسفند ۱۳۹۴، ۸:۴۵
کد خبر:
81982564
تهران- ایرنا- ایران با تامین 6.3 درصد از نفت وارداتی هند در ماه ژانویه (دی-بهمن) در جایگاه ششمین صادركننده نفت به این كشور قرار گرفت.