عرفان پورقبادي روز سه شنبه در گفت وگو با ايرنا اظهار داشت: مصرف غذاي پرنمك توسط مادران باردار حتي مي تواند به كبد جنين در حال رشد نيز آسيب بزند.
به گفته وي يك فرد سالم كه فعاليت قابل توجهي نيز دارد بايد روزانه يك قاشق چايخوري نمك مصرف كند و بيش از آن مي تواند باعث آسيب شود.
اين كارشناس تغذيه عنوان كرد: يون هاي سديم حاصل از اين ماده معدني به تنظيم حركت آب در درون بدن و هدايت پالس هاي عصبي كمك مي كند.
پورقبادي افزود: با اين حال سديم بيش از اندازه زياد با تغييراتي در كبد از جمله تشكيل سلول هايي به شكل عجيب و افزايش مرگ سلولي همراه است.
وي عنوان كرد: علاوه بر اين افزايش فشار خون، خطر سكته يا حمله قلبي و سكته مغزي از ديگر عوارض مصرف بيش از حد نمك براي بدن است.
اين كارشناس تغذيه به تاثير منفي مصرف زياد نمك بر استخوان ها نيز اشاره كرد و گفت: نمك زياد، كلسيم را از استخوان ها مي گيرد و آن را از طريق ادرار دفع مي كند به همين دليل باعث نازك شدن استخوان مي شود.
پورقبادي با بيان اينكه مصرف نمك بايد در نوزادان كمتر از بزرگسالان باشد، گفت: در بدن بزرگسالان، مقداري از نمك دريافتي از طريق كليه ها و بوسيله ادرار كردن از بدن خارج مي شود اما در بدن نوزادان، كليه ها هنوز توانايي كافي براي خارج كردن نمك از بدن را ندارند.
وي افزود: مصرف زياد نمك، به دليل نگهداري بيش از حد آب در بدن، باعث افزايش وزن موقتي مي گردد و برعكس آن، مصرف كم نمك، به دليل بيرون كردن آب از بدن، مي تواند موجب كاهش وزن موقتي شود.
7445/8066
كرمانشاه - ايرنا - يكي از كارشناسان تغذيه معتقد است كه غذاهاي پرنمك علاوه بر بالا بردن فشار خون باعث آسيب رساندن به كبد مي شود.