به گزارش روز یكشنبه تلویزیون «ان اچ كی» ژاپن ؛ هر شش ماه یكبار داده هایی در مورد مرگ های مرتبط با این فاجعه در منطقه بازسازی شده در شمال شرق ژاپن منتشر می شود.
مقام های ژاپنی اعلام كردند: تا پایان سپتامبر سال گذشته - 4.5 سال پس از فاجعه - نزدیك به 3407 تن از بازماندگان این فاجعه جان خود را از دست داده اند.
براساس داده های منتشر شده، بیشترین تعداد مرگ و میرها در فوكوشیما مركز اصلی فاجعه بوده و نزدیك به 1979 تن معادل 58 درصد از مرگ و میرها مربوط به این منطقه است.
براساس اعلام مقام های ژاپنی، 1876 تن معادل 55 درصد مرگ و میرها در سه ماه اول فاجعه روی داده است.
از ماه مارس 2014 میلادی نیز نزدیك به 156 ژاپنی در ارتباط با حادثه سونامی 2011 و متعاقب آن فاجعه هسته ای كشته شده اند كه بسیاری از این مرگ و میرها در فوكوشیما بوده است.
براساس اعلام مقام های ژاپنی، تا 12 فوریه سالجاری میلادی، بیش از 174 هزار شهروند ژاپنی در خانه های موقت و خانه های بستگان خود زندگی می كنند كه 50 هزار تن كمتر از ماه مارس سال گذشته میلادی است.
از این تعداد حدود 156 هزار و 234 شهروند ژاپنی نیز در خانه هایی كه دولت محلی و مركزی برای آنان اجاره كرده ساكن هستند و بیش از 18 هزار تن با بستگان و آشنایان خود زندگی می كنند.
همچنین 43 هزار و 139 تن از آسیب دیدگان این حادثه خارج از فوكوشیما و در استان های دیگر ساكن شده اند.
تاكنون دولت های محلی تعمیر و ساخت تنها نیمی از واحدهای مسكونی برنامه ریزی شده را تمام كرده اند و 30 درصد از خانه ها و شهرك ها در محل های مرتفع ساخته شده اند.
در استان های میاگی، ایواته و فوكوشیما، جمعیت بیش از 10 درصد كاهش یافته و برخی ها این رقم را نزدیك 20 درصد عنوان می كنند.
آمار كشته های بازماندگان فاجعه 2011 ژاپن در حالی اعلام شد كه اولین آثار زیست محیطی فاجعه هسته ای فوكوشیما نیز در این كشور گزارش شد.
گروه فعال محیط زیستی «گرین پیس» با هشدار نسبت به تاثیرات فاجعه هسته ای پنج سال پیش فوكوشیما بر جنگل ها و جانوران این منطقه اعلام كرد كه اولین نشانه ها در این زمینه مشاهده شده است.
«ژاپن تایمز» به نقل از سازمان بین المللی «گرین پیس» كه دفتر اصلی آن در آمستردام هلند واقع شده، اعلام كرد: اولین نشانه جهش ژنتیكی در درخت ها و موجودات این منطقه مشاهده شده است.
این سازمان كه در بیش از40 كشور جهان فعالیت دارد، در گزارش خود از جهش ژنتیكی درمیان درختان صنوبر و تخریب دی.ان.ای حشرات خبر داد.
«گرین پیس» همچنین هشدار داد كه روند پاكسازی گزینشی مناطق آلوده می تواند در آینده منجر به گسترش آلودگی این منطقه شود چرا كه جنگل های آلوده خود به عنوان یك منبع مواد رادیواكتیو به شمار می روند.
آژانس بین المللی انرژی اتمی پیش ازاین اعلام كرده بود كه تاكنون تنها برخی مناطق مسكونی پاكسازی شده وهمچنان برای پاكسازی بخش هایی كه بیشترین میزان آلودگی را دارند، اقدامی صورت نگرفته است.
گفته می شود دولت ژاپن قصد دارد تا در صورت پیشبرد صحیح روند پاكسازی مناطق آلوده تا مارس 2017 میلادی، دستور تخلیه بسیاری از روستاهای اطراف نیروگاه هسته ای فوكوشیما را لغو كند.
زمین لرزه 9 ریشتری ماه مارس سال 2011 ژاپن و سونامی بعد از آن، موجب كشته و مفقود شدن هزاران نفر در ژاپن شد.
این فاجعه همچنین باعث وارد آمدن خسارت سنگین به نیروگاه اتمی فوكوشیما بر اثر تخریب سیستم خنك رسانی راكتورها شد.
از این فاجعه به عنوان شدیدترین سانحه اتمی از زمان وقوع فاجعه هسته ای چرنوبیل اوكراین یاد می شود.
آساق**3077 **1488 ** 1392
بیش از 3400 تن از بازماندگان فاجعه هسته ای 2011 ژاپن جان باخته اند
۱۶ اسفند ۱۳۹۴، ۱۲:۱۴
کد خبر:
81991854
تهران - ایرنا - مقام های دولتی ژاپن اعلام كردند: تاكنون بیش از 3400 تن از بازماندگان زلزله و سونامی سال 2011 و متعاقب آن فاجعه هسته ای نیروگاه فوكوشیما دایچی ژاپن به دلیل مشكلات سلامتی جان باخته اند.