به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، محققان دانشگاه كلرادو نشان دادند كه ميتوان از سريعترين ميكروسكوپ نوري جهان براي تصويربرداري از مقياس اتمي با سرعت بسيار بالا استفاده كرد.
اين ميكروسكوپ هزار برابر سريع تر از ميكروسكوپهاي نوري رايج است. نرخ تصويربرداري با اين ميكروسكوپ به قدري بالا است كه يك تريليون برابر سريعتر از پلك زدن چشم است.
با استفاده از اين فناوري محققان ميتوانند تصويربرداري زنده انجام دهند. همچنين امكان تصويربرداري از برهمكنش نور با الكترونها در نانومواد وجود دارد به طوري كه فيلمي با حركت آرام از اثر نور روي الكترون ذرات طلا توسط محققان تهيه شده است.
راشك از محققان اين پروژه ميگويد: اين اولي باري است كه از نانوذرات طلا و برهمكنش آن با نور فيلم تهيه شده است. ما از حركت الكترونها به صورت زنده تصويربرداري كردهايم. ما توانستيم با استفاده از اين فيلم، درك بهتري از فرآيندهاي فيزيكي بنيادي داشته باشيم.
كائنات از ماده تشكيل شده است و مواد نيز از اتم، مولكول، ذرات باردار يا يون تشكيل ميشوند. مواد حالتهاي مختلف داشته كه در حالت كلي جامد، مايع و گاز حالتهاي رايج ماده هستند.
اين گروه تحقيقاتي تعدادي فرآيند مهم نظير فتوسنتز، تبديل انرژي و فرآيندهاي زيستي را كه در آنها انتقال الكترون اتفاق ميافتد را مورد بررسي قرار دادند؛ آنها از تمركز نانومقياس پلاسمونيك استفاده كردند تا پالسهاي كوتاه غيرمعمول ليزر را روي ذرات بسيار كوچك طلاي موجود در سطح يك فيلم متمركز كنند و براي اين كار از نوك فلزي نانومقياس استفاده كردند.
واسيلي كراتسوف از محققان اين پروژه ميگويد: تحقيقات ما موجب شد تا ميكروسكوپ نانومقياس را بتوان در مقياسهاي الكتروني استفاده كرد. به اين طريق ميتوان با جزئيات بيشتر و با سرعت بالاتر از مواد تصويربرداري كرد.
اين نوع تصويربرداري در ساخت نانوالكترودها براي باتري و پيل خورشيدي مناسب است. برخلاف ميكروسكوپهاي الكتروني، در اين روش نيازي به خلاء بالا نيست.نتايج اين پروژه در نشريه Nature Nanotechnology منتشر شده است.
علمي**1834**1440
استفاده از ميكروسكوپ نوري براي تصويربرداري از الكترون هاي نانوذرات طلا
۱۸ اسفند ۱۳۹۴، ۱۰:۲۳
کد خبر:
81994633
تهران- ايرنا- پژوهشگران با ارائه روشي موفق شدند از ميكروسكوپ نوري براي تصويربرداري از برهمكنش نور با الكترونهاي سطح نانوذرات طلا استفاده كنند. در اين روش برخلاف روشهاي ميكروسكوپ الكتروني، نياز به خلاء بالا نيست.