به گزارش ایرنا، اهالی منطقه از تاخیر 21 ماهه در شروع عملیات علیه داعش در مناطق تازه، بشیر و روستاهای شیعه نشین این منطقه به تنگ آمده و از دولت عراق خواسته اند هرچه سریعتر برای پاكسازی این مناطق مداخله كند.
محمد مهدی البیاتی مسئول شاخه شمال عراق سازمان بدر روز پنجشنبه حملات شیمیایی داعش به منطقه را تایید كرد و گفت تعداد زیادی مصدوم به بیمارستان ها و مراكز درمانی انتقال یافته اند.
در حمله موشكی سه شنبه گذشته، داعش از 40 موشك كاتیوشا استفاده كرد كه علاوه بر خسارات مادی ، مصدومیت غیرنظامیان را نیز به دنبال داشته است.
اهالی بشیر از توابع تازه نیز این هفته در یك تظاهرات خواستار تحرك دولت عراق و انجام عملیات نظامی در این منطقه شدند و تهدید كردند كه درصورت عدم شروع عملیات دفعه بعد در مقابل دروازه های منطقه سبز امنیتی (الخضراء) تجمع خواهند كرد.
برخی منابع می گویند ، دلیل اصلی تاخیر در عملیات آزادسازی منطقه تازه و روستای بشیر در جنوب كركوك ، مربوط به اختلافات اربیل و بغداد و مانع تراشی های نیروهای پیشمرگ كرد عراقی است.
این در حالی است كه نیروهای الحشدالشعبی و مردم منطقه از مدت ها پیش برای آزادسازی منطقه اعلام آمادگی كرده اند.
درعین حال فرماندهی عملیات مشترك نیز دلیل امتناع از شروع عملیات در این منطقه را وجود یك طرح گسترده عملیاتی برای آزادی جنوب كركوك عنوان كرده است كه تازه و بشیر نیز در این طرح قرار دارند.
تاخیرهای 21 ماهه در اقدام نظامی در این منطقه ، باعث شده كه برخی گروه های الحشدالشعبی دولت عراق را تهدید به عملیات یكجانبه كنند. از جمله این گروه ها 'فرقه العباس القتالیه' وابسته به عتبه عباسی و از گروه های الحشدالشعبی است كه این هفته به دولت هشدار داد كه در صورت عدم تحرك جدی ، بصورت یكجانبه وارد عمل خواهد شد.
حمله شیمیایی سه شنبه گذشته داعش به این منطقه، صدها مجروح برجا گذاشته است كه به بیمارستان ها و مراكزدرمانی انتقال یافته اند و منابع خبری گفته اند كه 300 حالت خفگی به ثبت رسیده است.
این حمله داعش تنها ساعاتی پس از بمباران انبارهای نگهداری مواد شیمیایی كلر و خردل متعلق به داعش در استان نینوا توسط جنگنده های آمریكایی صورت گرفته است.
در همین حال ، برخی منابع نیز از حملات گسترده شیمیایی داعش به استان های صلاح الدین، الانبار، نینوا و كركوك ابراز نگرانی كرده اند.
جواد الطبیباوی یكی از سخنگویان عصائب اهل الحق در این خصوص اعلام كرده كه داعش در منطق الكرمه در 25 كیلومتری غرب بغداد مقادیر زیادی گاز كلر را در انبارهای خود ذخیره كرده است.
برخی منابع دیگر نیز هشدار داده اند كه احتمال استفاده از تسلیحات شیمیایی توسط داعش در استان های نینوا، صلاح الدین ، الانبار و كركوك و حتی كمربند بغداد وجود دارد.
سابقه حملات شیمیایی گروه های تروریستی به بامداد 21 آگوست 2013 (30 مرداد 92) بر می گردد كه گروه های تروریستی وابسته به برخی دولت های منطقه، قوطه شرقی در ریف دمشق را هدف قرار دادند.
دولت های غربی و منطقه ای برغم آنكه همه شواهد بر علیه گروه های تروریستی بود، دولت سوریه را متهم كرده و به این بهانه خود را آماده یك عملیات بزرگ نظامی در این كشور كردند.
بعدها مشخص شد كه این حملات كار گروه های تروریستی بوده است و تعلل های صورت گرفته در برخورد با این گروه ها ، بخاطر كینه ورزی برخی كشورهای منطقه، باعث شد كه اكنون تروریست ها در منطقه از توانایی شیمیایی برخوردار شوند.
خاورم*4*1770**1566
مصدومان شیمیایی حملات داعش در بیمارستان ها/
اهالی جنوب كركوك خواستار مداخله فوری دولت شدند
۲۰ اسفند ۱۳۹۴، ۱۴:۰۷
کد خبر:
81998007
بغداد-ایرنا- اهالی منطقه تازه در جنوب كركوك، به دنبال حملات شیمیایی داعش در روز سه شنبه خواستار اقدام دولت عراق برای آغاز عملیات آزادسازی منطقه شدند و در عین حال بیم از حملات گسترده شیمیایی در مناطق عملیاتی الانبار، صلاح الدین و نینوا ، بر فضای امنیتی این كشور سایه انداخته است.