به گزارش خبرنگار ايرنا كريم شريفي روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، افزود: پروژه هاي آبخيز داري و حفاظت از حوزه هاي آبخيز يكي از پروژه هايي است كه هر ساله اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان كردستان با هدف جلوگيري از سيل و كنترل رسوب اجرا مي كند.
وي اظهار كرد: در سال 93 از محل اعتبارات طرح هاي ملي 920 ميليون ريال و از محل اعتبارات استاني نيز 700 ميليون ريال در روستاهاي عمره شال و بروش كاني در بخش ننور بانه به حوزه آبخيزداري در قالب 18 سد رسوب گير اختصاص داده شده است.
شريفي خاطر نشان كرد: احداث اين سد ها علاوه بر اينكه از فرسايش خاك جلوگيري مي كند باعث تقويت آب هاي زير زميني، تقويت پوشش گياهي و حفاظت از آبخيزها خواهد شد.
وي افزود: اين پروژه ها شامل پروژه هاي ميكانيكي و بيولوژيكي در حوزه آبخيزداري است كه با بهر برداري از اين سدهاي گابيوني و ملاتي در حجم هزار و 748 مترمكعب و حدود 9 هزار و 522 هكتار از اراضي حوزه آبخيز در بخش ننور و روستاي عمره شال را زير پوشش قرار مي دهد.
پروژه هاي بذركاري، كوپه كاري، و بذر پاشي در حوزه بيولوژيك در 234 هكتار از مراتع شهرستان بانه توسط شورا، كشاورزان و دامداران محلي به صورت پيمانكاري اجرا شده است.
بانه در 242 كيلومتر غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7469/6108
سنندج- ايرنا- معاون فني اداره كل منابع طبيعي و آبخيز داري استان گفت: 18 پروژه آبخيزداري به مناسبت هفته منابع طبيعي و روز آبخيزداري در روستاهاي عمره شال وبروش كاني از توابع بخش ننور بانه به بهره برداري رسيد.