۲۲ اسفند ۱۳۹۴، ۱۰:۵۷
کد خبر: 81999622
T T
۰ نفر

تشخیص بیماری سلیاك در كودكان با خراش نوك انگشت

۲۲ اسفند ۱۳۹۴، ۱۰:۵۷
کد خبر: 81999622
تشخیص بیماری سلیاك در كودكان با خراش نوك انگشت

تهران-ایرنا- یك آزمایش تقریبا غیرتهاجمی خراش نوك انگشت به پزشكان كمك می كند كه بیماری گوارشی سلیاك را در كودكان مبتلای كم سن و سالی تشخیص دهند كه صرفا علائم اندك و یا هیچ علائمی از این بیماری ندارند.

به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، بیماری سلیاك، نوعی بیماری گوارشی است كه به پرزهای روده كوچك آسیب می زند و سبب اختلال در جذب مواد مغذی می ‌شود.
مبتلایان به سلیاك پروتیینی به نام گلوتن را كه در گندم، جو، چاودار و احتمالا جودو سر وجود دارد، نمی‌توانند تحمل كنند و واكنش سیستم ایمنی بدون آنها به مصرف غذاهای حاوی گلوتن، به صورت تخریب روده كوچك است.
روش جدید تشخیص می تواند پزشكان را از خون گرفتن از كودكانی كه علائم این بیماری را دارند، باز دارد. این روش سریعتر و كم هزینه تر از آزمایش خون معمول است.
محققان اسپانیایی كه این آزمایش را ابداع كرده اند، می گویند: قطره خون گرفته شده از نوك انگشت بیمار روی وسیله ای گذاشته می شود كه آن را به منظور تشخیص اتوآنتی بادی ها در خون مویرگی كه نشانه این بیماری است، تجزیه و تحلیل می كند.
در صورت وجود این آنتی بادی ها در یك نمونه خون، یك خط صورتی روی این وسیله آزمایش كننده نمایان می شود.
در یك مطالعه برای آزمایش این روش كه در مجله Pediatric Research منتشر شد، محققان 198 كودك دو تا چهار ساله را برای آزمایش روش خراش انگشت انتخاب كردند كه تمامی آنها تقریبا علائم قابل مشاهده و یا هیچ نشانه از این بیماری را نداشتند .
در میان این كودكان، نتیجه آزمایش شش نفر مثبت شد و آزمایش معمول خون نیز این نتیجه را تایید كرد.
محققان می گویند، آزمایش زودهنگام كودكان بدون در نظر گرفتن علائم، می تواند از استفاده از روش های گران قیمت تر و آزمایش های بعدی جلوگیری كند.
به گفته محققان آزمایش تشخیص این بیماری از طریق خراش نوك انگشت تنها ده دقیقه طول می كشد و كمتر از 14 دلار هزینه دارد.
ماریا وگا آلمازان محقق دانشگاه گرانادا در اسپانیا در یك بیانیه مطبوعاتی گفت: استفاده از این نوع روش تشخیصی در مطب پزشكان خانواده و یا متخصصان اطفال به آنها اجازه می دهد كه مواردی از بیماری سلیاك را كه به دلیل علائم نامعمول آن تشخیص داده نمی شود، كشف كنند و از فرآیندهای غیرضروری، گرفتن خون و یا ارجاع بیمار به پزشكان متخصص اجتناب كنند.
علمی**2038**2017
۰ نفر