۲۴ اسفند ۱۳۹۴، ۱۶:۳۲
کد خبر: 82002152
T T
۰ نفر

هندی ها به دنبال سهم بیشتری از بازار چای ایران

۲۴ اسفند ۱۳۹۴، ۱۶:۳۲
کد خبر: 82002152
هندی ها به دنبال سهم بیشتری از بازار چای ایران

دهلی نو-ایرنا- مقامات دولتی و تجار هند برای كسب سهم بیشتری از بازار بزرگ چای ایران، خواستار كاهش تعرفه واردات ،بازنگری در قوانین استاندارد استفاده از آفت كش ها و در نظر گرفتن شرایط این كشور در زمان تولید و ركود چای از سوی ایران شدند.

به گزارش ایرنا،هندی ها درسال 2015 حدود 22 میلیون كیلوگرم چای به ایران صادر كردند كه این میزان نسبت به سال قبل كه 18 میلیون كیلو گرم بوده ،افزایش چشمگیری نشان می دهد.
تجار هندی با توجه به نیاز بیش از 140 میلیون كیلوگرم چای در ایران ،خواستار به دست آوردن سهم بیشتری از این بازار هستند.
تعدادی از مقامات دولتی و تجار هند خواستار انعطاف و كاهش تعرفه صادرات چای این كشور به ایران هستند و می گویند میزان تعرفه در نظر گرفته شده برای صادرات چای این كشور به خصوص برای چای ارزان زیاد است و لازم است مقامات گمرك ایران با تجدید نظر در این تعرفه ها شرایط را برای رقابت پذیری این محصول دربازار ایران فراهم كنند.
چندی پیش نیز هیئتی از صادر كنندگان چای به همراه تعدادی از مسئولان وزارت بازرگانی و تجارت هند در دیدار با مقامات كشورمان در تهران خواستار رفع موانع صادرات چای این كشور به ایران شده بودند.
یكی از مقامات دولتی هند گفت كه در حال حاضر تعرفه صادرات چای هند براساس چای مرغوب گران قیمت «آسام » و «دارجیلینگ » صورت می گیرد و این امر باعث شده كه تعرفه چای ارزان قیمت نیز با همان قیمت چای گران آسام از سوی گمرك ایران محاسبه شود.
وی افزود:هند از ایران خواسته است كه تعرفه های مختلفی را برای واردات چای با قیمت های مختلف و اوج فصل رونق و ركود به ایران در نظر بگیرد.
به گفته وی پایین آوردن تعرفه صادرات چای هند به ایران باعث برتری این كشور بر سریلانكا یكی از رقبای بزرگ این كشور می شود.
صادر كنندگان چای هندی می گویند هم اكنون ایران 20 درصد تعرفه و 9 درصد مالیات ارزش افزوده برای صادرات چای این كشور به ایران اعمال می كند.
وزارت بازرگانی هند در حال گفت وگو با سازمان ملی استاندارد ایران برای بازنگری بر استاندارهای در نظر گرفته شده برای میزان استفاده از آفت كش در چای این كشور است .
سازمان استاندارد ایران در گذشته چندین محموله چای این كشور را به علت استفاده زیاد از آفت كش ها برگردانده بود.
یكی از مقامات وزارت بازرگانی هند گفت كه اداره استاندارد ایران برای آزمایش و ارزیابی دوباره از مزارع چای هند به این كشور اطمینان داده است .
این توقعات و خواسته های مقامات هندی و بازرگانان این كشور درحالی صورت می گیرد كه دهلی نو میزان تعرفه برخی از اقلام صادراتی ایران به این كشور را حدود 40 درصد در نظر گرفته است و این تعرفه بالا باعث شده است كه كالاهای ایرانی توان رقابت با مشابه خارجی را از دست بدهند.
رئیس هیئت مدیره سندیكای چای كشور چندی پیش گفته بود كه افزایش واردات چای خارجی به كشور باعث بیكاری و بی رغبتی چایكاران برای تولید محصول شده است .
به گفته وی تولید چای كشور در 10 سال گذشته به علت افزایش بی رویه واردات چای خارجی از 70 هزار تن به 20 هزار تن كاهش یافته است .
*آساق*267*1600